Claus per comprar un pis: què cal saber?

A l'hora de comprar un pis sorgeixen una sèrie de dubtes que et volem ajudar a resoldre
El moment de comprar un pis és molt important, ja que implica una sèrie de despeses elevades, fet que suposa que, moltes vegades, sigui complicat trobar l'habitatge idoni, així com aconseguir el finançament adequat. A continuació, desgranarem una sèrie de claus que et poden ajudar en aquest procés.
Bàner superior hipoteca fixa Bàner superior hipoteca fixa
Hipoteca Fixa BBVA
La tranquil·litat de pagar el mateix cada mes.

Elaborar un pressupost

Abans de començar a cercar immobles, és molt important saber quin és el límit de despesa que podem assumir a l'hora de comprar pis. Els experts solen indicar que els diners destinats al pagament de l'habitatge no han de superar el 40% dels ingressos nets de la unitat familiar. Si la hipoteca de l'habitatge que més ens convenç està per sobre d'aquest percentatge, l'idoni és cercar un altre immoble amb un preu que s'ajusti més bé a les nostres possibilitats.

Cal tenir en compte, també, que comprar un pis causa unes despeses inicials en forma d'impostos, notaria, etc. que poden arribar a suposar entre el 10% i el 15% del valor total de l'habitatge. I es paguen en el moment de la formalització de la compravenda. El desitjable en aquest cas és disposar d'estalvis per afrontar aquestes despeses.

Cerca del pis

Un cop coneguem els nostres límits financers, arriba el moment de cercar pis. Hi ha molts aspectes que cal analitzar i tenir en compte. Per exemple, la ciutat i la zona on estigui ubicat, dades amb què podrem fer-nos una idea del preu mitjà o de les possibilitats de revaloració de l'immoble. A l'hora d'analitzar la zona, cal tenir en compte aspectes com les comunicacions en transport públic, la proximitat de serveis sanitaris, culturals, d'oci, comercials, educatius… També les possibilitats d'aparcament al carrer.

Després de triar la zona desitjada, cal cercar un pis en concret, amb les característiques que desitgem. Entre les característiques hi ha els metres quadrats (construïts i útils), l'orientació, la distribució, la lluminositat, les qualitats, l'antiguitat, les instal·lacions d'aigua, gas i aire condicionat, els serveis de la comunitat, si disposa de plaça de garatge…

A més, cal tenir en compte despeses com la quota que es paga a la comunitat de propietaris. Si es tracta d'una finca amb pocs veïns, el cost del rebut sol ser més elevat.

Abans de decidir-se a comprar, convé informar-se si l'habitatge en qüestió té algun tipus de càrrega. Aquest tràmit es pot fer a través del registre de la propietat. I també consultar, amb l'administrador de la finca o la comunitat, si l'habitatge es troba al corrent del pagament de les despeses de la comunitat.

Bàner central Bàner central
Tenim la hipoteca que s'adapta a tu
Descobreix les hipoteques de BBVA i troba la teva.

Valora t'ajuda

Gràcies a BBVA Valora, disposes d'eines perquè la compra d'un pis no es converteixi en un procés complex i tortuós. Per començar, amb l'aplicació Valora View pots conèixer un bon nombre de dades del pis que vols, com el valor aproximat, el preu aproximat d'altres immobles del barri que t'agrada… Tot, utilitzant la realitat augmentada des del teu telèfon mòbil. A més, gràcies a la funcionalitat Comprar o Llogar podràs calcular si t'és més rendible optar per la compra o el lloguer d'un pis determinat. I, en qualsevol cas, tindràs accés a la gamma d'hipoteques de BBVA.
CTA Estudi CTA Estudi
Hipoteques - També et podria interessar Hipoteques - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Saps per què es produeix l'evolució de l'euríbor? T'expliquem en què consisteix aquest índex i per què varia cada dia.
  • Saps què és el crèdit hipotecari? A BBVA t'expliquem què és i en què es diferencia d'un préstec hipotecari
  • Independent del valor de la taxació d'un habitatge, qualsevol immoble té registrat un valor cadastral oficial.