Préstecs hipotecaris

T'expliquem en què consisteixen els préstecs hipotecaris i com funcionen
Els préstecs hipotecaris són un producte bancari pel qual un client rep una quantitat de diners, normalment d'un banc, amb la condició de tornar-la en quotes periòdiques, juntament amb els seus interessos. Es diuen hipotecaris perquè el banc té una garantia específica: una hipoteca sobre un immoble –per exemple, un habitatge–, normalment propietat del client. 
Bàner superior hipoteca fixa Bàner superior hipoteca fixa
Hipoteca Fixa BBVA
La tranquil·litat de pagar el mateix cada mes.
Com que existeix un risc inferior per al banc, aquest pot oferir uns terminis de devolució més llargs i uns tipus d'interès inferiors als dels préstecs personals.
El tipus d'interès és un concepte clau a l'hora d'entendre què són els préstecs hipotecaris. El tipus d'interès és el preu que els bancs cobren a canvi del préstec. És fix si la quota mensual no varia durant la vida del préstec, fet que permet conèixer per endavant el que es pagarà sempre.
Bàner central Bàner central
Tenim la hipoteca que s'adapta a tu
Descobreix les hipoteques de BBVA i troba la teva.

És variable si manté un diferencial fix sumat a un índex de referència, normalment l'EURIBOR, que es revisa segons les condicions del banc, gairebé sempre de forma anual o semestral. Amb aquest tipus d'interès, les quotes constarien d'una part fixa i d'una altra variable, en funció de l'EURIBOR.

Finalment, és mixt quan es cobra un interès fix durant un termini curt de temps, i després passa a ser variable.

CTA Estudi CTA Estudi
Hipoteques - També et podria interessar Hipoteques - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Saps per què es produeix l'evolució de l'euríbor? T'expliquem en què consisteix aquest índex i per què varia cada dia.
  • Saps què és el crèdit hipotecari? A BBVA t'expliquem què és i en què es diferencia d'un préstec hipotecari
  • Independent del valor de la taxació d'un habitatge, qualsevol immoble té registrat un valor cadastral oficial.