prepara't per al black friday

Black Friday 2022

Ja estem preparant les nostres ofertes de Black Friday per al 2022. Mentrestant, què et sembla si n'aprens alguna cosa més?

Origen del Black Friday

Són moltes les versions relatives als orígens del Black Friday.

La més estesa neix als anys 50, més concretament a la jornada següent al popular dia d'Acció de Gràcies, a Filadèlfia (EUA). La ciutat havia d'albergar un partit de futbol americà entre l'Exèrcit i la Marina dissabte, fet que va provocar que el divendres anterior es col·lapsessin les botigues, amb motiu de les compres de Nadal. Ningú es volia perdre la trobada i la majoria dels seus habitants van decidir avançar-les. Això va provocar que cap membre de la policia es pogués agafar el dia lliure, donades les allaus de gent als comerços, en el que es va acabar per batejar com a Divendres Negre. Un terme que, a poc a poc, es va anar popularitzant, i va prendre especial rellevància el 1975, any en el qual es va encunyar, pels problemes de circulació que la pròpia Filadèlfia patia per culpa dels descomptes de l'endemà al d'Acció de Gràcies.

Evolució del Black Friday

El pas del temps va convertir el ja encunyat Black Friday en una cita obligatòria per a les marques i els consumidors.

Tanmateix, i sempre mantenint la seva essència, el temps també el va fer evolucionar fins al que avui coneixem. Comercialment, amb els anys ha anat creixent el nombre de marques que, arribada la data del Black Friday, fan suculentes ofertes als consumidors. També és diferent la forma de presentar-les, molt més cridanera (aprofitant els recursos tecnològics existents). Però si alguna cosa ha canviat, és la seva durada. Avui, els descomptes del Black Friday no estan disponibles només un dia, sinó diversos

És més, al Black Friday se li ha sumat, des de l'any 2005, el Cyber Monday. Una data que, tot i estar marcada en molts calendaris, no ha adquirit encara la rellevància de la seva predecessora. El motiu? Hi ha qui no coneix, per exemple: 

  • Què és el Cyber Monday? Creat per la comunitat shop.org fa ja 15 anys, el seu objectiu principal és potenciar les compres en línia. 
  • Quan és el Cyber Monday? La seva celebració té lloc el dilluns següent al Black Friday.
  • Com són les ofertes del Cyber Monday? Són força similars als descomptes del Black Friday (i es fan en els mateixos productes). Només cal tenir en compte que únicament s'hi accedeix a través d'Internet.
Evolució del Black Friday

Quan és el Black Friday?

Inicialment, la data del Black Friday era l'endemà d'Acció de Gràcies.

Aquest dia, les marques feien importants descomptes en els seus productes, la qual cosa permetia als consumidors obtenir-los a un preu inferior a l'habitual. Avui, per bé que el Black Friday com a tal continua reduint-se a un dia concret (en què es concentren les ofertes més importants), tal com hem avançat prèviament, són moltes les companyies que estenen els descomptes del Black Friday fins a una setmana, de cara a aprofitar la tirada econòmica d'aquests. 
Quan és el Black Friday

Quant dura el Black Friday?

En principi, el Black Friday es redueix a un dia.

Tanmateix, amb el pas dels anys i a causa del seu èxit, s'ha anat estenent, primer al cap de setmana complet, amb la idea que els consumidors utilitzessin aquests dies lliures per fer les seves compres en línia (o a la botiga física) aprofitant les ofertes especials del Black Friday, culminant en el Cyber Monday; i més recentment a una setmana sencera. L'objectiu d'aquesta ampliació en les dates no és altre que el d'estendre la gran tirada, i l'augment en les vendes, que generen els descomptes dispensats durant la seva celebració.
Quant dura el Black Friday

Black Friday a Espanya

Per bé que el Black Friday va començar a celebrar-se fa ja fa més de mig segle, a Espanya l'arribada es va produir l'any 2012. Des d'aquest primer any, el Black Friday a Espanya ha tingut un gran èxit gràcies a les ofertes, promocions i descomptes en milions de productes de diferents sectors. De fet, són molts els consumidors que aprofiten aquest dia per avançar les compres de Nadal, i aconseguir els regals per a aquesta data a un preu inferior.

Ofertes en el Black Friday

Són moltes les ofertes pel Black Friday que fan tant les petites com les grans superfícies

Des de productes tecnològics, com ordinadors o mòbils, fins a roba, accessoris o productes de bellesa, fins i tot vols, hotels o paquets de vacances, tots arriben al consumidor amb uns grans descomptes, propis únicament d'aquest Black Friday. De fet, és de sobres conegut que aquestes ofertes de Black Friday són aprofitades per centenars de consumidors per cobrir alguna necessitat personal o laboral, donar-se un petit capritx o, en determinats casos (cada vegada més), dur a terme les compres de Nadal de manera anticipada.
Ofertes en el Black Friday

Com puc finançar les meves compres de Black Friday?

Per facilitar la compra dels regals del Black Friday, BBVA ofereix als seus clients diferents opcions de finançament, entre les quals es troben el Préstec Personal online o, també, el Préstec Ràpid online, el qual pots sol·licitar des de bbva.es o l'app de BBVA sense lliurar cap documentació, i n'obtindràs una resposta en un termini aproximat de 8 hores laborables.

Encara no coneixes les nostres promocions i ofertes?

Així pots treure el màxim partit a ser client de BBVA

Necessites més informació del Black Friday?