1/6

Aquest número és indicatiu del risc del producte, sent 1/6 indicatiu de menor risc i 6/6, de major risc.

BBVA està adherit al Fons de Garantia de Dipòsits d'Entitats de Crèdit d'Espanya. La quantitat màxima garantida és de 100.000 euros per la totalitat de dipòsits constituïts a BBVA per persona.

afanya't!

Dies

Hores

Minuts

Black Friday

Aprofita aquest Black Friday!

BBVA s'uneix als descomptes i ofertes aquest Black Friday del 27 de novembre al 4 de desembre.

Aprofita aquest Black Friday! Estrena Compte Online sense comissions + Targeta Aqua Dèbit i emporta't 15 € fent una compra amb la teva nova targeta

Fes una compra de 15 € o més i te'ls reemborsarem

El compte sense comissions ni condicions.

0 €
sense comissions d'administració i manteniment del compte.
0 €
sense comissió d'emissió i manteniment de Targeta Aqua Dèbit.
Sense condicions per gaudir d'aquests avantatges.

Beneficis

Només per a nous clients.

Retirada d'efectiu a dèbit

Sense comissió per retirada d'efectiu a dèbit en els més de 6.000 caixers BBVA a Espanya.

Sense nòmina o rebuts

No és necessari que domiciliïs la teva nòmina o rebuts per gaudir dels seus avantatges.

Transferències en línia*

Sense comissió en les teves transferències en línia dins l'EEE.

Dos titulars

També pots obrir el teu Compte Online sense comissions amb dos titulars.

Origen del Black Friday

Són moltes les versions relatives als orígens del Black Friday.

La més estesa neix en els anys 50, més concretament en la jornada següent al popular dia d'Acció de Gràcies, a Philadelphia (EUA). La ciutat albergava un partit de futbol americà entre l'exèrcit i la marina el dissabte, cosa que va provocar que el divendres anterior es col·lapsessin les botigues, amb motiu de les compres de NadalNingú no volia perdre's la trobada i la majoria dels seus habitants van decidir avançar-les. Això va provocar que cap membre de la policia pogués prendre's el dia lliure, atesa l'allau de gent en els comerços, en el que va acabar per batejar-se com a ‘Divendres Negre’. Un terme que, a poc a poc, es va anar popularitzant, prenent especial rellevància el 1975, any en què es va encunyar als problemes de trànsit que la mateixa ciutat de Philadelphia patia per culpa dels descomptes del dia posterior a Acció de Gràcies.

Evolució del Black Friday

El pas del temps va convertir el ja encunyat Black Friday en una cita obligatòria per a les marques i els consumidors.

Tanmateix, i sempre mantenint la seva essència, el temps també el va fer evolucionar fins al que avui coneixem. Comercialment, amb els anys ha anat creixent el nombre de marques que, arribada la data del Black Friday, fan suculentes ofertes als consumidors. També és diferent la forma de presentar-les, molt més cridanera (aprofitant els recursos tecnològics existents). Però si alguna cosa ha canviat, és la seva durada. Avui, els descomptes del Black Friday no estan disponibles només un dia, sinó diversos

És més, al Black Friday se li ha sumat, des de l'any 2005, el Cyber Monday. Una data que, tot i estar marcada en molts calendaris, no ha adquirit encara la rellevància de la seva predecessora. El motiu? Hi ha qui no coneix, per exemple: 

  • Què és el Cyber Monday? Creat per la comunitat shop.org fa ja 15 anys, el seu objectiu principal és potenciar les compres en línia. 
  • Quan és el Cyber Monday? La seva celebració té lloc el dilluns següent al Black Friday (per tant, el Cyber Monday de 2020 serà el 30 de novembre). 
  • Com són les ofertes del Cyber Monday? Són força similars als descomptes del Black Friday (i es fan en els mateixos productes). Només cal tenir en compte que únicament s'hi accedeix a través d'Internet.

Apunta-t'ho al calendari!

Enguany, la data del Black Friday serà el 27 de novembre.

Quan és el Black Friday?

Inicialment, la data del Black Friday era l'endemà d'Acció de Gràcies.

Aquest dia, les marques feien importants descomptes en els seus productes, la qual cosa permetia als consumidors obtenir-los a un preu inferior a l'habitual. Avui, per bé que el Black Friday com a tal continua reduint-se a un dia concret (en què es concentren les ofertes més importants), tal com hem avançat prèviament, són moltes les companyies que estenen els descomptes del Black Friday fins a una setmana, de cara a aprofitar la tirada econòmica d'aquests. Si parlem del cas concret d'aquest any 2020, la data del Black Friday que has de marcar al calendari, com hem comentat prèviament, és el 27 de novembre. No te n'oblidis!

Quant dura el Black Friday?

En principi, el Black Friday es redueix a un dia.

Tanmateix, amb el pas dels anys i a causa del seu èxit, s'ha anat estenent, primer al cap de setmana complet, amb la idea que els consumidors utilitzessin aquests dies lliures per fer les seves compres en línia (o a la botiga física) aprofitant les ofertes especials del Black Friday, culminant en el Cyber Monday; i més recentment a una setmana sencera. L'objectiu d'aquesta ampliació en les dates no és altre que el d'estendre la gran tirada, i l'augment en les vendes, que generen els descomptes dispensats durant la seva celebració.

Ofertes en el Black Friday

Són moltes les ofertes de Black Friday que poden fer tant les petites com les grans superfícies

Des de productes tecnològics, com ordinadors o mòbils, fins a roba, accessoris o productes de bellesa, fins i tot vols, hotels o paquets de vacances, tots arriben al consumidor amb uns grans descomptes, propis, únicament, d'aquest Black Friday. De fet, se sap de sobres que centenars de consumidors aprofiten aquestes ofertes de Black Friday per cobrir alguna necessitat personal o laboral, fer-se un petit capritx o, en alguns casos (cada vegada més), fer les compres de Nadal de manera anticipada.

BBVA se suma al Black Friday

No et perdis les ofertes que estem preparant per a tu

Com aprofitar les millors ofertes del Black Friday?

L'atractiu dels descomptes que les marques fan el Black Friday salta a la vista.

Per triar els que ens aportin més beneficis és recomanable:

  • Comparar-los, ja que la quantitat d'ofertes el Black Friday ha crescut any rere any, encara més des de l'entrada en joc d'Internet. Et poden ajudar les diferents eines existents, com a comparador, les quals tenen accés als diferents descomptes de les marques i poden ressaltar les que s'adapten més bé a allò que busques.
  • Revisar si, al costat de l'oferta de Black Friday de la marca, hi ha alguna promoció addicional, com pot ser l'enviament del producte gratis.
  • Vigilar també les ofertes de Black Friday fetes per les marques en eines com, per exemple, ‘wikibuy’, les quals també poden comportar descomptes realment interessants per a tu.

A més, també s'han d'analitzar factors com:

  • La seguretat de la pàgina web on comprem.
  • Les condicions de compra del producte que adquirim.

Com serà el Black Friday del 2020?

La pandèmia originada per la COVID-19 no impedirà que se celebri el Black Friday a Espanya, i a la resta del món, aquest 2020.

Això sí, les ofertes especials que les marques faran en aquest nou Black Friday (recorda la data, el pròxim 27 de novembre) s'adaptaran als nous hàbits adquirits pels consumidors. Això significa que els descomptes d'aquest Black Friday, per bé que també es podran trobar als establiments a peu de carrer, es duran a terme majoritàriament a les botigues en línia de les marques. 

Això significa que tant compradors com venedors hauran d'estar preparats. Els primers, disposant de la seva targeta de crèdit o dèbit, amb la qual adquiriran els productes en els diferents comerços electrònics, associada a un compte bancari, i els segons adaptant tècnicament els seus comerços a les vicissituds del món ‘en línia’. Un canvi complex que, tanmateix, els permetrà augmentar les vendes mitjançant les ofertes que fan cada any en aquest Black Friday.