Passos per obrir un compte bancari

Decidir quin tipus de compte bancari vols, reunir complir tots els requisits generals o emplenar el

formulari en línia són alguns dels passos que hauràs de fer

Quan ens incorporem al mercat laboral i comencem a rebre un salari mensual, sorgeix una de les grans necessitats dels adults: l'obertura d'un compte bancari. El procés per fer aquesta obertura és senzill i no hauria de presentar contratemps, però és important conèixer quins aspectes generals sol·liciten totes les entitats a aquest respecte. Encara que es tracta d'un tràmit, com diem, fàcil, hi ha una sèrie de passos que mai no sobra conèixer.
Bàner Superior Comptes Sense Comissions Bàner Superior Comptes Sense Comissions

Coneix el Compte Online Sense Comissions

Tipus de comptes bancaris

El concepte de compte bancari és ampli i engloba tots els tipus de comptes que ofereix una entitat bancària. Per això, el primer pas que caldria fer per a l'obertura d'un compte és conèixer els diferents tipus de comptes bancaris que hi ha. Així podrem decidir quin ens convé més en funció del que vulguem fer i, sobretot, obtenir.

 • Compte corrent: són els més habituals i totes les entitats bancàries tenen almenys un tipus de compte corrent. No ofereixen rendibilitat, sinó que donen la possibilitat de dipositar-hi diners i recórrer-hi en qualsevol moment. A més d'aquesta funció de “moneder”, un compte corrent també permet domiciliar pagaments, fer transferències, tenir associades targetes de crèdit i dèbit, etc.
 • Compte remunerat: en aquest compte sí s'obté una rendibilitat pels diners dipositats. A més de funcionar com un mecanisme d'estalvi en generar interessos, també es diferencia del compte corrent perquè no dona la possibilitat de domiciliar pagaments ni de fer operacions habituals com ara disposar d'efectiu en caixers.
 • Compte nòmina: aquest producte funciona com un instrument d'estalvi, encara que, en general, ofereix una rendibilitat més baixa que el compte remunerat. El seu avantatge principal és que permet la domiciliació de rebuts com el compte corrent.
 • Compte habitatge: aquest compte funciona també com un mecanisme d'estalvi, igual que un compte remunerat o nòmina, però amb avantatges fiscals. Per poder aprofitar-se del benefici fiscal cal, en primer lloc, dedicar el saldo íntegre a la compra d'un habitatge, d'aquí el seu nom, o a la reforma de l'actual, i, en segon lloc, disposar de l'efectiu en un termini màxim de quatre anys.

Una vegada coneguts els diferents tipus, vegem ja com funciona l'obertura d'un compte corrent, ja que aquest és el més habitual i estès d'entre els comptes.

Requisits i documentació necessària per obrir un compte bancari

El primer pas (o el segon, si comptem triar el tipus de compte) per obrir un compte bancari és saber els requisits mínims que demanen totes les entitats bancàries, així com la documentació que cal aportar. Si no compleixes alguna de les característiques personals o et falta alguna documentació, hauràs d'informar-te de com reparar aquesta falta per poder obrir el compte.

Els requisits comuns a totes les entitats bancàries són els següents:

 • Ser major d'edat (hi ha alguns comptes que estan dissenyats especialment per a infants o joves, però en general cal tenir més de 18 anys).
 • Tenir un bon historial creditici amb certa solvència econòmica i ingressos habituals
 • No aparèixer a cap llista de morosos com Asnef, Equifax o Badexcug.

Per acreditar que compleixes aquests requisits bàsics per obrir un compte bancari, és necessari aportar documents com el DNI, el contracte laboral, les últimes nòmines cobrades i les últimes declaracions de la renda o el pagament trimestral de l'IVA. Una vegada t'has assegurat que compleixes tots els requisits i que estàs en possessió de tots els documents que has de lliurar, el segon pas és informar-te del procediment en si de cada entitat bancària per a l'obertura. Pot ser que hagis d'anar a la sucursal i lliurar la documentació a un agent perquè valori la teva situació i concedeixi l'obertura. O al contrari, com passa en entitats que aposten pels avantatges tecnològics com BBVA, podràs fer els passos virtualment i obrir un compte completament en línia en molt pocs minuts.

Passos per obrir el Compte Online Sense Comissions BBVA

 • Entrar a la pestanya “Comptes i targetes” de bbva.es. 
 • Seleccionar el compte que vulguis i prémer el botó “Contractar”.
 • Especificar si ja ets client BBVA o no.
 • Si ets client, entra a l'àrea privada de bbva.es i obre el compte bancari a l'instant.
 • Si no ets client BBVA, tingues a mà el teu mòbil per confirmar l'operació i emplena el formulari del web que consta de cinc parts: accés, dades personals, activitat econòmica, identificació, contracte i firma. Quan hagis completat aquests simples passos totalment en línia, ja podràs començar a gaudir del teu nou compte BBVA i de tots els seus avantatges.

Servei d'Alta Immediata de BBVA

BBVA fa un pas més enllà en la tasca de facilitar l'obertura d'un compte bancari amb el disseny de la innovadora eina Alta Immediata. No es tracta d'un nom pretensiós, ja que obrir un compte bancari ara és molt fàcil i en menys de 5 minuts pots fer-te client i tenir el teu compte operatiu sense necessitat de paperassa ni desplaçaments. Els passos complets que cal seguir per aconseguir el compte amb aquest mètode són els següents:

 • Accedir a m.bbva.es o a l'app BBVA des d'un smartphone.
 • Identificar-se emplenant les dades personals.
 • Enviar una foto del DNI juntament amb la selfie perquè el sistema pugui corroborar la identitat mitjançant l'ús d'un innovador procés de reconeixement biomètric.
 • Respondre a la videotrucada d'un agent BBVA.
 • Quan l'agent BBVA confirmi la identitat de la persona a través de la videoconferència, el compte quedarà habilitat perquè el seu titular recent pugui ingressar diners, domiciliar rebuts i nòmines, associar una targeta de crèdit o dèbit, etc.

Si vols obrir un compte bancari, no dubtis a visitar bbva.es per informar-te sobre els comptes que ofereix, així com sobre les seves característiques i avantatges. No oblidis que per obrir un compte només necessitaràs el teu smartphone i una càmera davantera que et tregui el teu millor perfil.

Servei de Mudança Central Servei de Mudança Central
Porta els teus rebuts, ingressos i més
Coneix tot el que pots fer a través del Servei de Mudança.

I si tens el teu compte en un altre banc?

Si ja tens oberta un compte en una altra entitat i desitges portar-la a BBVA de forma fàcil i ràpida, posem a la teva disposició el nostre Servei de Mudança que s'encarrega de dur a terme tot el procés. Un servei que et permet, també, canviar els teus ingressos (per exemple, la teva nòmina o pensió) o els teus rebuts (aigua, gas, telèfon, internet, col·legis, etc.) de forma còmoda, ràpida i sense cap tipus de cost. Entra en bbva.es o en la teva app i informa't.
CTA Fes-te Client CTA Fes-te Client
Comptes - També et podria interessar Comptes - També et podria interessar

També et podria interessar

 • Ajuden a identificar el banc receptor d'una transferència i garantir la seguretat del procés.
 • Hem posat a la teva disposició diverses funcionalitats en línia que faran més senzilles les teves gestions, siguis on siguis.
 • El temps que triga a fer-se una transferència varia. T'expliquem tot el que fa referència a aquesta operació bancària.
Comptes - Eines Comptes - Eines

Eines de comptes