Quant triga una transferència a ser efectiva?

Saps quant de temps triga una transferència? T'expliquem en què consisteix aquest tipus d'operació bancària

Una transferència bancària és una operació per la qual una persona (l'ordenant) dóna instruccions a la seva entitat bancària perquè amb càrrec a un compte seu enviï una determinada quantitat de diners al compte d'una altra persona (el beneficiari de la transferència) en la mateixa entitat o en una altra. Quines característiques tenen les transferències?

 • S'identifiquen mitjançant el codi IBAN, una referència alfanumèrica internacional única per a cada compte bancari.
 • El termini màxim d'abonament en euros i a la Unió Europea és d'un dia hàbil, després de la data d'enviament per part del banc emissor.
 • Pel que fa a les despeses que suposa fer una transferència, cada client assumeix les comissions que li apliqui la seva entitat.
Bàner Superior Comptes Sense Comissions Bàner Superior Comptes Sense Comissions

Coneix el Compte Online Sense Comissions

Quines característiques tenen les transferències?

 • S'identifiquen mitjançant el codi IBAN, una referència alfanumèrica internacional única per a cada compte bancari.
 • El termini màxim d'abonament en euros i a la Unió Europea és d'un dia hàbil, després de la data d'enviament per part del banc emissor.
 • Pel que fa a les despeses que suposa fer una transferència, cada client assumeix les comissions que li apliqui la seva entitat.

Quins tipus de transferències hi ha?

Les transferències bancàries es poden classificar segons diferents criteris.

 • Segons l'àrea geogràfica:
  • Nacionals: Quan qui envia els diners i qui els rep es troben a Espanya.
  • Exteriors o transfrontereres: Quan qui envia els diners ho fa des d'Espanya i qui els rep es troba en un altre país, o quan qui envia els diners es troba en un altre país i qui els rep, a Espanya.
 • Segons el termini d'execució:
  • Ordinàries: aquelles amb el termini habitual per rebre els diners.
  • Urgents: aquelles amb un termini per rebre els diners més curt que l'habitual.

Unes altres transferències bancàries més específiques són les Ordres de Moviments de Fons (OMF), que utilitzen els comptes de les entitats al Banc d'Espanya.

Quant triga una transferència a ser efectiva?

Si la transferència és en euros i les dues entitats, tant la que envia els diners com la que els rep, es troben a la Unió Europea:

 • L'import de la transferència el tindràs al teu compte l'endemà del dia en què t'hagin enviat els diners, sempre que sigui un dia hàbil. Cada entitat pot establir una hora a partir de la qual les ordres rebudes es faran el dia hàbil següent. Per tant, si t'envien els diners després d'aquesta hora, els rebràs dos dies després.
 • Si la transferència o el traspàs es fa entre comptes del mateix banc, pots rebre els diners al teu compte el mateix dia en què te'ls enviïn.

Per a operacions realitzades en una moneda diferent de l'euro, en què tant l'entitat que envia els diners com la que els rep es troben a la Unió Europea:

 • Si has acordat amb el teu banc un termini superior a l'indicat anteriorment, aquest no podrà ser superior a quatre dies hàbils a comptar de la recepció de l'ordre pel banc.

De totes maneres, si no pots esperar i vols més rapidesa, pots fer una transferència OMF (Ordre de Moviment de Fons), que es rebrà en qüestió de poques hores, encara que també té una comissió més elevada.

Quines comissions he de pagar per les transferències?

Cada entitat cobra unes comissions diferents per fer una transferència. Pots consultar les tarifes de comissions i despeses aplicables a les transferències del teu banc per saber quant et cobraran.  Algunes entitats cobren un import més baix si la transferència es fa per internet.
Bàner Central No Comissions Bàner Central No Comissions

0 € en comissions pel teu compte i targeta.

Coneix el Compte Online Sense Comissions

Què és la zona SEPA?

SEPA respon a les sigles angleses de Single Euro Payments Area (és a dir, zona única de pagaments en euros). Bàsicament, constitueix el territori en què podem efectuar i rebre pagaments en euros a Europa amb unes condicions, uns drets i unes obligacions comunes.

La SEPA inclou els 28 estats membres de la Unió Europea (UE), així com Suïssa, San Marino, Mònaco, Islàndia, Noruega i Lietchestein.

Quina és la normativa principal que regula les transferències?

 • La Llei de serveis de pagament (Llei 16/20019), en vigor des de novembre de 2009.
 • L'Ordre EHA/1608/2010, sobre transparència de les condicions i els requisits d'informació aplicables als serveis de pagament.
 • El Reglament 260/2012 del Parlament Europeu i del Consell, en què es recullen els requisits tècnics que han de complir les transferències.

Esperem haver resolt els teus dubtes sobre aquesta qüestió. De totes maneres, si et queden dubtes, ens els pots consultar; a BBVA hi som per ajudar-te.

CTA Fes-te Client CTA Fes-te Client
Comptes - Eines Comptes - Eines

Eines de comptes

També et podria interessar

 • Decidir el tipus de compte que vols, els seus requisits generals o emplenar el formulari en són alguns.
 • Hem posat a la teva disposició diverses funcionalitats en línia que faran més senzilles les teves gestions, siguis on siguis.
 • Ajuden a identificar el banc receptor d'una transferència i garantir la seguretat del procés.