14 de febrer

Dia de Sant Valentí

Celebra el 14 de febrer el Dia dels Enamorats.

Necessites més informació?

Sant Valentí és una festivitat d'origen cristià que commemora el sacerdot sant Valentí de Roma. Diu la llegenda que, a la Roma del segle III, l'emperador Claudi II va prohibir els matrimonis dels joves perquè els solters eren millors soldats perquè no tenien vincles amorosos.

El sacerdot Sant Valentí va ignorar l'ordre i es va dedicar a casar en secret els soldats enamorats. En assabentar-se'n, l'emperador va sentenciar a mort el sacerdot un 14 de febrer.

Altres dates importants

  • El Dia del Pare és una celebració o homenatge dedicat als pares. En general, la tradició catòlica europea ho commemora el 19 de març, dia de Sant Josep, pare adoptiu de Jesús.
  • El Dia de la Mare és la data en què s'homenatja les mares de tot el món. A Espanya se celebra el primer diumenge de maig, encara que la data general la marca el segon diumenge d'aquest mes.
  • L'Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) va dictaminar l'abril del 2017 que el 27 de juny se celebrarà el Dia Internacional de les Petites i Mitjanes Empreses (pimes).