Sant Valentí

Què és Sant Valentí?

També conegut com "el dia dels enamorats", es tracta d'una festivitat cristiana que neix per commemorar les bones obres fetes a Roma per un sacerdot anomenat Valentí. Aquest, i durant el segle III, va desafiar l'ordre de l'emperador Claudi II, que prohibia la celebració de matrimonis per als més joves, i va començar a oficiar-los en secret. Això va fer que, amb el temps, es convertís en el patró dels enamorats.

Quan és el dia dels enamorats?

El 14 de febrer de l'any 270, Valentí va ser executat. Poc després, i gràcies al papa Gelasi I, aquesta data es va començar a conèixer com el Dia de Sant Valentí, i es va incloure en el calendari litúrgic tradicional i celebrar durant els 15 segles següents. L'any 1969 va ser retirada d'aquest calendari pel Concili Vaticà II, encara que el seu esperit ja estava impregnat en la societat.

Regals i promocions per Sant Valentí

Amb l'objectiu de demostrar amor a la persona estimada, són molts, i de tipus ben diversos, els regals que es fan per Sant Valentí. Des de flors, un dels més típics junt amb els bombons, fins a viatges, passant per roba, accessoris o tecnologia, es tracta d'una data d'alt consum entre la població de totes les edats.

Com puc finançar les meves compres del Dia de Sant Valentí?

Per facilitar la compra dels regals per a Sant Valentí, BBVA posa a disposició dels clients diferents opcions de finançament, entre les quals es troben el Préstec Personal Online o, també, el Préstec Ràpid Online per a nous clients, que pots sol·licitar des de bbva.es o l'app de BBVA sense lliurar cap documentació i obtenir una resposta en un termini aproximat de 8 hores laborables.

Necessites més informació?