Dia del Pare

Què és el Dia del Pare?

El Dia del Pare és aquell en què es ret homenatge als progenitors. Té l'origen als Estats Units, en la figura de Sonora Smart Dodd, una nena que va voler demostrar l'amor que sentia pel seu pare, Henry Jackson Smart, després de criar-la a ella i a les seves cinc germanes sense ajuda (després de la mort de la mare). Va proposar celebrar el Dia del Pare el 5 de juny, encara que no va arribar a aconseguir-ho (no va obtenir el suport necessari). La idea, tanmateix, va arrelar entre la gent, i va ser el president Calvin Coolidge (el 1924) qui va fer un nou intent per tirar-la endavant, cosa que finalment es va produir gràcies a Lyndon Johnson, el 1966. A partir d'aquest any, s'ha establert el tercer diumenge de juny com a data oficial. El temps va fer que s'estengués per tot el món, tot i que molts països van optar per celebrar-ho en una altra data (com Espanya).

Quan és el Dia del Pare?

El Dia del Pare a Espanya se celebra el 19 de març, de manera que coincideix amb Sant Josep. El mateix passa en altres països europeus, com Portugal i Itàlia. Molts altres mantenen la data original (tercer diumenge del mes de juny) establerta per Johnson. Hi ha excepcions als casos anteriors, com Rússia (se celebra el 23 de febrer, Dia dels Defensors de la Pàtria), Romania (segon diumenge de maig) o Austràlia i Nova Zelanda (primer diumenge de setembre). 

Per què el Dia del Pare se celebra en dates diferents en altres països?

La gran majoria dels països celebren el Dia del Pare. No obstant això, no tots el fan el mateix dia. Molts, i malgrat el pas del temps, segueixen optant per celebrar-ho el tercer diumenge del mes de juny, data triada el 1966 pel president Lyndon Johnson. Tanmateix, altres (com Espanya) van decidir canviar el Dia del Pare a una altra data (el 19 de març en el nostre cas).

Com puc finançar les meves compres del Dia del Pare?

Per facilitar la compra dels regals per al Dia del Pare, BBVA posa a disposició dels clients diferents opcions de finançament, entre les quals hi ha el Préstec Personal Online o, també, el Préstec Ràpid Online per a nous clients, que pots sol·licitar des de bbva.es o l'app de BBVA sense lliurar cap documentació i obtenir una resposta en un termini aproximat de 8 hores laborables.

Necessites més informació?