Dia de la Mare

Què és el Dia de la Mare?

El Dia de la Mare és la data en què s'homenatja les mares de tot el món. El seu origen, tal com el coneixem avui dia, es remunta a 1865, any en què la poeta i activista Julia Ward Howe va organitzar diverses manifestacions i celebracions religioses en què participaven les mares que van ser víctimes de la Guerra de Secessió. Ella va ser la que, posteriorment, va proposar celebrar un dia en honor seu. Per part seva, una altra activista, Ann Jarvis, decideix reunir mares a l'estat de Virgínia per intercanviar opinions sobre diferents temes d'actualitat. En 1905, aquesta última mor, i la seva filla decideix commemorar, el segon diumenge de maig, la seva defunció. Dos anys després, el 1907, organitza una campanya perquè aquesta data sigui oficialment reconeguda als Estats Units com el Dia de la Mare, fet que es va consumar en 1914, amb la signatura del president Woodrow Wilson.

Quan és el Dia de la Mare a Espanya?

El Dia de la Mare a Espanya se celebra el primer diumenge del mes de maig. Una data a què es va arribar després de la declaració oficial als Estats Units per part de Woodrow Wilson, ja que fins a aquell moment tenia lloc cada 8 de desembre (dia de la Immaculada Concepció). Va ser la confirmació del 28è president dels Estats Units, com hem comentat, la que va fer que es plantegés la separació d'ambdues festivitats, fet que es va consumar el 1965.

Quins regals es poden fer el Dia de la Mare?

Són molts els regals que es poden fer el Dia de la Mare. Alguns opten per un ram de flors (roses, lliris, etc.), d'altres es decideixen per un cistell amb els seus productes preferits, uns altres per un llibre o per roba (camises, jerseis, etc.) i hi ha qui opta per dur-li l'esmorzar al llit amb una targeta de felicitació i un petit detall personalitzat (tassa, samarreta, etc.) o fet a mà. 
Il·lustració d'un regal

Necessites més informació?