Blue Monday

 El dia més trist de l'any

Què és el Blue Monday?

El Blue Monday (o Dilluns Trist) és el dia més trist de l'any, segons la ciència. Va néixer l'any 2005, de la mà de Cliff Arnall, un professor de psicologia que impartia classes a l'Escola de Psicòlegs de la Universitat de Cardiff. Aquest va assegurar, sense pal·liatius, haver trobat la fórmula matemàtica que ajudaria a determinar el dia més trist de l'any. I quin era aquest dia? El tercer dilluns del mes de gener. 

Quan és el Blue Monday?

El Blue Monday, com bé va dictaminar la fórmula del professor Cliff Arnall, té lloc el tercer dilluns del mes de gener. Per quins motius? Hi coincideixen una sèrie de factors negatius: 

  • És el pitjor dia de la setmana, ja que n'és el començament.
  • Ha passat prou temps des de començaments d'any per deixar de banda els propòsits d'Any Nou.
  • Encara no s'ha cobrat la nòmina del mes de gener.
  • Comencem a sentir la pressió de les despeses fetes durant el període nadalenc. 
  • El clima és més plujós i, a més, el fred augmenta.

Per què s'anomena Blue Monday?

Blue Monday consta de dos termes: 

  • D'una banda, Monday, la traducció al català del qual és 'dilluns', primer dia de la setmana
  • D'altra banda, tenim Blue, que malgrat que significa 'blau', és un terme que s'utilitza per remarcar que alguna cosa genera tristesa o infelicitat

Per això, si els unim, obtenim el que en català s'anomena Dilluns Trist.

Ofertes del Blue Monday

És cert que les ofertes del Blue Monday no són tan abundants com les d'altres dies especials, com el de Sant Valentí o el Black Friday. Malgrat això, són diverses les marques, sobretot del sector tecnològic, que aprofiten aquest Blue Monday per fer arribar als clients promocions especials, a través de les seves pàgines web, amb l'objectiu d'alegrar-los el dia més trist de l'any'.

Com puc finançar les meves compres del Blue Monday?

Per facilitar la compra dels regals per al Blue Monday, BBVA posa a disposició dels clients diferents opcions de finançament, entre les quals hi ha el Préstec Personal Online o, també, el Préstec Ràpid Online per a nous clients, que pots sol·licitar des de bbva.es o l'app de BBVA sense lliurar cap documentació i obtenir una resposta en un termini aproximat de 8 hores laborables.

Necessites més informació?