13 de febrer

Dia del Solter

T'expliquem tots els detalls del dia que commemora les persones que no tenen parella.

Necessites més informació?

A la Xina, el Dia de la Solteria a la Xina se celebra l'11 de novembre. Aquesta data va ser escollida perquè l'1, que hi predomina en tractar-se del dia 11 de l'onzè mes de l'any, representa la persona que està sola, sense parella. Per bé que aquest dia s'ha respectat a la Xina amb el pas dels anys, no passa el mateix en altres països (on va arribar de la mà del gegant comercial Alibaba), que han triat altres dates per celebrar-lo (Espanya ha optat pel 13 de febrer, dia previ a Sant Valentí).

Altres dates importants

  • El dia de Sant Valentí és una festivitat per celebrar l'amor entre parelles i entre amics. El dia de Sant Valentí, també dit dia dels enamorats, se celebra el dia 14 de febrer a gairebé tots els països.
  • El Dia del Pare és una celebració o homenatge dedicat als pares. En general, la tradició catòlica europea ho commemora el 19 de març, dia de Sant Josep, pare adoptiu de Jesús.
  • El Dia de la Mare és la data en què s'homenatja les mares de tot el món. A Espanya se celebra el primer diumenge de maig, encara que la data general la marca el segon diumenge d'aquest mes.