Com funcionen les assegurances mèdiques privades

L'assistència sanitària privada complementa el sistema públic de salut

Les assegurances mèdiques ofereixen més tranquil·litat als seus usuaris, ja que proporcionen una sèrie de serveis i avantatges que són molt útils en el moment en què més es necessiten: quan es produeix una malaltia o passa qualsevol problema de salut.

El funcionament d'una assegurança mèdica o d'assistència sanitària no és diferent del de qualsevol altre tipus d'assegurança: el client paga una prima i, a canvi, accedeix a una cobertura sanitària que està perfectament detallada en la pòlissa contractada.

Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.
Sí que cal explicar que aquesta cobertura es pot satisfer de dues maneres, ja sigui a través del quadre mèdic que la mateixa asseguradora posa a disposició del seu client (i això inclou hospitals, clíniques i professionals sanitaris) o bé permetent que l'assegurat esculli en quin centre mèdic i quins professionals vol que l'atenguin (opció de reemborsament). A Espanya, la primera d'aquestes opcions és la més utilitzada, encara que molts usuaris valoren la capacitat de poder triar lliurement on els atenen i qui ho fa. És un dels avantatges de les assegurances mèdiques, a la qual se'n sumen d'altres que detallem a continuació.

Quins avantatges té una assegurança mèdica privada?

Un dels principals motius pels quals moltes persones decideixen contractar una assegurança d'assistència sanitària és la rapidesa en l'atenció. Els hospitals i els centres privats cuiden molt aquest aspecte i entre les seves prioritats hi ha la d'escurçar tan com sigui possible els temps que els usuaris han d'esperar per ser atesos, diagnosticats i tractats. A més, a la sanitat privada hi ha la possibilitat d'acudir directament a l'especialista, sense necessitat de passar pel metge de capçalera.

En aquest sentit, els centres i hospitals de les assegurances mèdiques ofereixen un horari d'atenció molt més ampli i que s'adapta a les necessitats de qualsevol usuari.

Aquesta flexibilitat també es tradueix en el fet que el pacient pot escollir entre els nombrosos professionals que componen el quadre mèdic de la seva assegurança. D'aquesta manera, si l'usuari no està satisfet amb un metge en concret o si, senzillament, vol que el tracti un altre professional, només cal que ho sol·liciti a la seva asseguradora.

Igual de senzill és demanar una segona opinió mèdica, una de les opcions més valorades pels usuaris i que ajuda a reforçar l'eficàcia de les assegurances mèdiques. Així, davant de qualsevol malaltia o problema de salut, l'assegurat té la tranquil·litat de saber que el seu cas pot ser estudiat per més d'un professional.

I parlant d'opcions sanitàries, són cada vegada més les assegurances mèdiques que ofereixen l'accés a tècniques i professionals de les denominades "medicines alternatives". Fins ara, l'accés a aquest tipus de tractaments estava restringit a clíniques o consultes privades, però cada vegada hi ha més quadres mèdics privats que et donen la possibilitat d'incorporar aquest tipus d'alternatives a la seva cartera de serveis.

A més, pel que fa a cobertures addicionals, una bona part de les assegurances mèdiques inclouen assistència dental, amb l'important estalvi que això comporta per a l'assegurat. D'aquesta manera, una cop es contracta l'assegurança mèdica, l'usuari té la tranquil·litat que podrà accedir a tots els serveis sanitaris que necessiti sense gaires complicacions.

Aquesta tranquil·litat també s'estén a l'àmbit internacional, ja que moltes assegurances ofereixen cobertures sanitàries quan s'està de viatge en un país estranger.

Finalment, un "detall" que marca la diferència són les instal·lacions hospitalàries que les assegurances privades posen al servei dels seus assegurats. En aquest sentit, els usuaris aprecien especialment la possibilitat de disposar d'una habitació individual per a cada pacient, així com d'una sèrie de comoditats per al familiar que l'acompanya durant les nits d'hospitalització.

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

L'àmplia oferta que existeix avui dia pel que fa a assegurances mèdiques ha fet que els preus de les primes s'hagin tornat molt competitius en els últims anys. Però per entendre com funciona el cost d'aquestes primes cal assenyalar que, com en qualsevol altra assegurança, el preu varia segons el risc que l'asseguradora assumeix. Vegem quins factors influeixen en el cost d'una assegurança mèdica:

  • L' edat de l'assegurat: les persones joves són menys propenses a patir malalties o a desenvolupar alguna patologia greu, per la qual cosa per a elles l'assegurança mèdica és molt més barata que per a assegurats de més edat. El normal és que la prima de l'assegurança es vagi incrementant conforme l'usuari vagi fent anys.
  • Cobertures que es contracten: el preu de la prima també depèn dels serveis a què accedeix l'assegurat. L'habitual és que, com més gran sigui la cartera de serveis a què s'accedeix, més alt sigui també el preu de l'assegurança.
  • Copagament: la majoria d'assegurances mèdiques ofereixen l'opció de copagament als seus usuaris. Aquesta opció es resumeix en què l'assegurat pagarà una petita quantitat de diners cada vegada que accedeixi als serveis de la seva assegurança mèdica; en contrapartida, la prima mensual o anual que ha d'abonar aquest assegurat serà més reduïda. Aquesta és una forma de reduir la factura de l'assegurança si l'usuari preveu fer poc ús de la seva cobertura sanitària.

Com a última reflexió, podem afegir que, avui dia, tenir una assegurança mèdica és una garantia addicional de cara a afrontar amb rapidesa i tranquil·litat qualsevol problema de salut que ens sorgeixi.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
  • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
  • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

  • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.