Maletes perdudes i altres imprevistos viatjant

Quan reculls el teu equipatge en males condicions o no arriba a temps.

Arribes feliç a la teva destinació i t'adreces a la cinta d'equipatge. Els minuts passen i la teva maleta no apareix. No pots evitar el trastorn que suposa tenir les teves maletes perdudes, però pots fer que aquest incident sigui més suportable i que no condicioni ni alteri els teus plans de viatge. 

Segons dades del 2017, prop de 22 milions de maletes al món van ser facturades erròniament. Tant de bo no et passi, però si succeeix alguna cosa, és millor estar preparat i haver contractat una assegurança que cobreixi la pèrdua, el robatori o el deteriorament del teu equipatge.

Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

Problemes amb l'equipatge. I ara què faig?

Si has perdut les maletes o has patit qualsevol tipus d'incidència amb el teu equipatge en el transport aeri, el primer que has de fer és adreçar-te al taulell d'informació de la teva companyia aèria i notificar la pèrdua

Segons Aena, “la companyia aèria és responsable del dany causat en cas de destrucció, pèrdua o danys de l'equipatge facturat quan el fet que hagi causat el dany s'hagi produït a bord de l'aeronau o mentre l'equipatge facturat es trobi sota la custòdia de la companyia”. 

No obstant això, és recomanable portar la teva documentació i els objectes de més valor sempre amb tu durant el vol. 

Quan facis una reclamació relacionada amb l'equipatge, no oblidis aportar la documentació següent: 

  • Targeta d'embarcament. 
  • El document PIR (Property Irregular Report) original és un requisit imprescindible perquè l'empresa tramiti la incidència. 
  • Etiqueta d'identificació de l'equipatge. 
  • Llista de continguts de l'equipatge. 
  • Rebuts originals del que has adquirit per substituir el contingut d'equipatge perdut. 
  • Indicació de dades bancàries.

Indemnitzacions

Perceps una compensació econòmica per danys o pèrdua d'equipatge igual que si es produeix un retard en l'entrega. En aquest últim cas, depèn del temps transcorregut des que desapareix fins que te'l lliuren. 

Si les maletes perdudes no apareixen, et recomanem que facis una llista amb tot el que portaves a dins, incloent-hi detalls dels objectes, com la marca, el model i l'any de compra. L'aerolínia farà una valoració de les teves pertinences. 

Si factures una maleta el valor de la qual supera l'establert en aquest moment com a indemnització, és aconsellable declarar un valor especial d'equipatge i pagar un suplement en el moment de facturar. 

No es poden fer reclamacions per danys en un equipatge defectuós. A més, si el desperfecte s'ha produït en una maleta no facturada, la companyia només es farà responsable en cas que hagi estat originat per personal o per algun factor de la mateixa companyia.

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Si tinc una assegurança de viatge, com procedir amb la meva asseguradora?

Si tens una assegurança de viatge i no saps on és el teu equipatge, el primer que has de fer és informar-te bé de totes les cobertures que inclou la teva assegurança amb relació a incidències amb l'equipatge. 

L'ideal és portar a sobre una còpia de l'assegurança amb les dades més importants, com el número de pòlissa, el nom del titular, el DNI i un número de telèfon de contacte per trucar a l'asseguradora. Ells t'indicaran què has de fer. Informa't bé dels tràmits que has de fer i dels documents que has de lliurar. 

Amb l'Assegurança de Viatge BBVA, i amb la seva modalitat ampliada, tindràs dret a indemnitzacions per robatori del teu equipatge o anul·lació del viatge. Si et roben l'equipatge, podràs reclamar fins a 900 € en cas d'haver-lo facturat i 60 € per objecte (amb un màxim de 600 € en total) si no ho has fet. Si el teu viatge és anul·lat una vegada s'iniciï, podràs demanar que et reemborsin les vacances no gaudides per un màxim de 900 € (sempre que aquest es cancel·li per riscos coberts per l'assegurança). 

Si pagues el viatge amb la teva Targeta Después Or BBVA, tens accés a una assegurança d'assistència en viatges que inclou una cobertura per pèrdua o dany a maletes de fins a 600 euros. En cas que viatgis molt, potser et pot interessar contractar aquesta targeta, amb la qual, a més de les millors prestacions financeres, disposaràs d'una assegurança d'accident en viatge de fins a 760.000 € i una assegurança d'assistència en viatge, sempre que la utilitzis en els teus viatges i desplaçaments.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
  • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
  • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

  • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.