Com funciona una assegurança d'assistència en viatge

Coneix, en aquest article, com cobrir-te les espatlles davant d'un imprevist i què fer si et passa alguna cosa a l'estranger

Si planeges un viatge a l'estranger, pot ser interessant que et plantegis contractar una assegurança d'assistència en viatge. Amb aquest tipus de pòlisses, no només tindràs coberts imprevistos de salut, sinó que, a més, podràs rebre una compensació econòmica davant de pèrdues d'equipatge o retards en els teus vols.

Coneix de la mà de BBVA, en aquest article, què t'ofereix i com funciona una assegurança d'assistència en viatge. Així, en la teva propera escapada, podràs centrar-te només en el que realment és important: gaudir del viatge.

Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

El perfil d'una assegurança d'assistència en viatge

Tant si es viatja molt com si es fa de manera esporàdica, una assegurança d'assistència en viatge pot ser una gran ajuda, arribat el cas, per sortir d'un contratemps inesperat sense grans angoixes. Tant un imprevist de salut com una demora de viatge et poden fer passar una mala estona i, en alguns casos, esdevenir un menyscabament econòmic.

Abans de res, el més important és la salut i, per això, una assegurança de viatge et servirà per fer front a les despeses mèdiques derivades d'una urgència. A molts llocs del món, el sistema de salut es regeix de manera privada, de manera que, naturalment, t'atendran si et passa alguna cosa, però un cop conclogui el tractament hauràs de fer front a una factura. Si tens una assegurança de viatge, tanmateix, les cobertures d'aquesta et cobriran els honoraris mèdics o les despeses d'hospitalització, així com, si fos necessari, les despeses derivades del transport del malalt. Una assegurança d'assistència, a més, et facilitarà telefònicament les directrius necessàries per actuar correctament si passa alguna cosa.

A més, quan es viatja hi ha altres imprevistos d'índole merament logística, com ara els relacionats amb l'equipatge. Si et perden una maleta, però tens una assegurança de viatge, aquesta et reintegrarà un import en cas de pèrdua, danys o robatori durant el viatge, fet que suposa una important ajuda en aquestes situacions. En moltes pòlisses, a més, es té en compte la possibilitat de compensar econòmicament el viatger en cas d'una demora en el viatge.

Per tot això, sens dubte, una assegurança de viatge és una forma pràctica i senzilla de fer front a qualsevol imprevist a l'estranger.

Es pot accedir a les assegurances d'assistència en viatge per dues vies principals: contractant una pòlissa d'assegurança de viatges o donant d'alta una targeta de crèdit.

  • La pòlissa de l'assegurança de viatges. Amb aquest tipus de pòlissa, el viatger abona la prima de l'assegurança a canvi de les cobertures que li ofereix l'assegurança. Durant el termini del contracte, llevat que en aquest es fixin algunes carències, la protecció s'activa des del primer moment i la cobertura té lloc sempre que el prenedor es troba fora del domicili habitual. Atès que la cobertura és mundial, hi ha diferents maneres a través les quals l'assegurat pot contactar amb la seva asseguradora en cas de necessitar-la. Així, bé per telèfon, per correu electrònic o mitjançant una app, el recomanable és posar-s'hi en contacte immediatament, ja que, donat el cas, l'operador de l'assegurança indicarà a l'assegurat què fer davant l'esdeveniment fortuït.
  • L'assegurança de la targeta de crèdit. Les targetes de crèdit més prestigioses, com ara la Visa Or, ofereixen als seus clients una assegurança d'assistència en viatge de característiques similars a les de les pòlisses a l'ús. En aquests casos, tanmateix, el funcionament és una mica diferent. L'activació de l'assegurança aquí és puntual i entra en vigor només en cas que el viatge en qüestió s'aboni íntegrament amb aquesta targeta de crèdit. És a dir, aquí no pagues una prima en concepte d'una assegurança, sinó que, per contra, et compromets a pagar tot el teu desplaçament (vols, hotels, etc.) amb la targeta de què ets titular. Així, en cas de necessitar ajuda, el primer que has de fer és contactar amb un operador de la teva targeta de crèdit, que t'indicarà com actuar. En la majoria dels casos, si per exemple has d'anar al metge o necessites una ambulància, hauràs d'afrontar tu, en primera instància, el pagament corresponent i, a posteriori, la companyia d'assegurances que col·labori amb la teva targeta de crèdit te'l reintegrarà (d'acord amb les condicions fixades en l'assegurança de la teva targeta).

Passi el que passi, per tant, l'important en cas d'imprevist és contactar immediatament amb l'asseguradora en qüestió, ja que aquesta et dirà què has de fer i et facilitarà ajuda puntual per resoldre el teu problema.

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Quan em cal una assegurança d'assistència en viatge?

La pregunta del funcionament de l'assegurança de viatge va molt lligada a la qüestió de quan, en realitat, fa falta aquesta assegurança. La resposta és ambigua: depèn.

D'una banda, tot beneficiari de la Seguretat Social pot disposar de la Targeta Sanitària Europea (TSE), amb la qual serà atès en qualsevol institució pública de la Unió. Aquesta targeta, tanmateix, no cobreix les despeses derivades d'una atenció privada, molt estesa en molts països membres, ni tampoc cobrirà altres aspectes com les despeses de salvament o repatriació. Per tant, si esquiant als Alps t'ha de rescatar un helicòpter, tu hauràs d'abonar aquesta factura.

A part, la TSE tampoc no té vigència fora d'Europa, per la qual cosa, en cas de viatjar a un país de fora de la Unió, estaràs sense cobertura. D'altra banda, en canvi, si abones el teu viatge íntegrament amb una targeta de crèdit i aquesta targeta és una targeta Or o Platinum, llavors pot ser que amb aquest pagament hagis activat immediatament una assegurança d'assistència. Per tant, en aquest supòsit, no et caldria contractar una pòlissa de viatge extra. La pregunta és: A on viatges? Quin servei vols obtenir? Quina targeta tens?

Fer una ullada a bbva.es potser t'ajudarà a aclarir-te en aquest sentit. En primer lloc, perquè trobaràs l'assegurança que necessites com l'Assegurança de Viatge BBVA amb què, a més d'imprevistos de salut, també asseguraràs possibles demores o pèrdues d'equipatge per només 1 € a la setmana. Aquesta pòlissa, tanmateix, tot i que no limita el nombre de viatges i de destins, sí que treballa amb uns límits econòmics. Per això, en cas que viatgis molt, potser pugui interessar-te contractar una targeta de primera, com per exemple la Targeta Después Or BBVA, amb què, a més de les millors prestacions financeres, contractaràs sempre que la utilitzis per a desplaçaments una Assegurança d'Accident en Viatge de fins a 760.000 € i una Assegurança d'Assistència en Viatge.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
  • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
  • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

  • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.