Tipus de jubilació

T'expliquem d'una manera senzilla les classes de jubilacions que existeixen

Hi ha diversos tipus de jubilació que depenen de l'edat d'accés, de si és o no jubilació plena o dels requisits que reuneixen els treballadors en el moment d'accedir-hi.

Jubilació ordinària:

A què s'acullen els treballadors que assoleixen l'edat legal que els correspon, que el 2017 és de 65 anys i 5 mesos per als qui hagin cotitzat menys de 36 anys i 3 mesos i de 65 anys per als qui hagin assolit o excedit aquest nivell de cotització.

Bàner Superior Calcula Jubilació Bàner Superior Calcula Jubilació
Estalvia per a la teva jubilació
Calcula la seva millora amb les aportacions a un pla de pensions

Jubilació anticipada:

Existeixen, de manera general, tres modalitats. Determinats col·lectius com ara persones amb certes discapacitats o amb professions considerades perilloses o insalubres poden accedir a la jubilació anticipada en condicions especials.

 • Jubilació anticipada per cessament involuntari: Requereix procedir d'un cessament involuntari per causes objectives de reestructuració empresarial i acreditar almenys 33 anys efectius de cotitzacions. Permet anticipar l'edat fins a 4 anys.
 • Jubilació anticipada per cessament voluntari: Exigeix trobar-se en situació d'alta o assimilada a l'alta en la Seguretat Social i acreditar almenys 35 anys efectius de cotitzacions. Permet anticipar l'edat fins a 2 anys.
 • Jubilació anticipada sense tenir la condició de mutualista: Pertany a la llei anterior, per bé que es poden acollir a aquesta modalitat aquells que van cessar de forma involuntària abans de l'abril de 2013 i es jubilin abans de l'1 de gener de 2019. Requereix acreditar almenys 30 anys de cotitzacions i permet anticipar l'edat fins a 4 anys.

Jubilació parcial:

Es considera jubilació parcial la iniciada després del compliment dels 60 anys, simultània amb un contracte de treball a temps parcial i vinculada o no amb un contracte de relleu celebrat amb un treballador en situació d'atur o que tingui concertat amb l'empresa un contracte de durada determinada.

Jubilació flexible:

Es considera com a situació de jubilació flexible la derivada de la possibilitat de compatibilitzar, una vegada causada, la pensió de jubilació amb un contracte a temps parcial, dins els límits de jornada a què es refereix l'article 12.6 de l'ET, amb la conseqüent minoració d'aquella en proporció inversa a la reducció aplicable a la jornada de treball del pensionista, amb relació a la d'un treballador a temps complet comparable. Des del 17 de març de 2013 la jornada a fer oscil·larà entre el 50% i el 75% de la jornada a temps complet.

Jubilació activa:

Aquesta modalitat de jubilació permet compatibilitzar el 50% de la pensió de jubilació amb un treball a temps parcial o complet, per compte d'altri o per compte propi. Per poder acollir-se a aquesta modalitat, cal haver accedit a la jubilació a l'edat ordinària que correspongui i haver assolit el 100% de la base reguladora.

Jubilació diferida:

És aquella que es produeix a una edat posterior a l'edat ordinària que li correspon al treballador. Aquesta modalitat de jubilació, amb la intenció d'afavorir la continuïtat de la vida laboral, està incentivada en forma d'increment de la pensió, que oscil·la entre un 2% i un 4% addicional per cada any complet cotitzat més enllà de l'edat ordinària.

Bàner Central Pla de pensions Bàner Central Pla de pensions
Plans de pensions adaptats a les teves necessitats
Coneix les diferents opcions que t'oferim

Requisits per jubilar-se

Per accedir a la pensió contributiva de jubilació cal acreditar dos requisits en el moment del fet causant:

 • Acreditar almenys 15 anys de cotitzacions.
 • Acreditar un mínim de 2 anys de cotitzacions en l'interval dels 15 anys immediatament anteriors a causar el dret.

En el cas de treballadors a temps parcial, aquests requisits s'adequaran a la parcialitat global que hagin acreditat durant tota la seva vida professional.

CTA Simulador pensions CTA Simulador pensions
Plans de pensions - També et podria interessar Plans de pensions - També et podria interessar

També et podria interessar

 • Aquests són els canvis que s'han fet el 2018 en relació amb les pensions i la quantitat màxima per gaudir durant la jubilació.
 • Aquests són els càlculs que has de fer per obtenir la prestació de la pensió que rebràs després de jubilar-te.
 • Diversos factors poden afectar a la retenció de l'IRPF de les pensions de jubilació. Descobreix el teu percentatge.
Plans de pensions - Eines Plans de pensions - Eines

Eines de plans de pensions

 • Quin seria l'import de la teva pensió pública quan et jubilis? Descobreix-ho en tres passos molt senzills.
 • Troba el pla de pensions que millor s'adapti a les teves necessitats d'estalvi i comença a planificar el teu futur.
 • El nostre comparador et permetrà conèixer les característiques de tots els nostres plans i triar el que millor s'adapti a tu.
 • Amb el nostre simulador podràs conèixer la prestació final que rebràs una vegada et jubilis.
 • Vols saber quant podries estalviar-te en la declaració de la renda aportant a un pla de pensions?