Què és i com funciona un contracte de relleu

T'expliquem en què consisteix aquest contracte, necessari en determinades modalitats de jubilació parcial

Un contracte de relleu és el que se subscriu en una empresa per substituir un treballador que ha sol·licitat la jubilació parcial. Està regulat pels articles 12.6 i 12.7 de l'Estatut dels treballadors i pel Reial decret Llei 5/2013. En ambdós documents legals s'estableix el caràcter obligatori d'aquest tipus de contractes quan a l'empresa hi ha una jubilació parcial sense que l'afectat tingui l'edat ordinària de jubilació, establerta per al 2018 en 65 anys i 6 mesos.

Encara es tracta d'un tipus de contracte laboral poc comú; segons dades del SEPE, el 2016 a tot Espanya n'hi va haver un total de 15.537. Potser és perquè encara no es coneix bé? Entendre les seves característiques particulars, així com la seva vinculació indivisible amb una jubilació anticipada pot ser molt útil tant per als treballadors com per a les empreses. I per això, aquí t'expliquem alguns detalls d'aquest contracte.

Bàner Superior Calcula Jubilació Bàner Superior Calcula Jubilació
Estalvia per a la teva jubilació
Calcula la seva millora amb les aportacions a un pla de pensions

Característiques del contracte de relleu

Quan una empresa s'enfronta a la necessitat de signar un contracte de relleu ha de saber, en primer lloc, a quines persones pot contractar i a quines no. El futur rellevista ha de ser un treballador en situació d'atur o un que ja tingui concertat amb l'empresa un contracte de durada determinada. És a dir, en cap circumstància no podrà ocupar aquest lloc un treballador de l'empresa que tingui vigent un contracte indefinit.

Una vegada seleccionada la persona idònia per complementar la feina del rellevat (del que accedeix a la jubilació parcial), és a dir, quan es tingui el rellevista, cal formalitzar el contracte d'acord amb el model oficial. En el document contractual hauran de constar les dades de la persona que es jubila, especificant la quantitat de reducció de jornada, juntament amb les de la persona que el relleva, fent constar les seves tasques i la durada de la seva jornada laboral. Amb aquesta dada important es vincula legalment ambdós treballadors per al dia de demà, ja que no s'ha d'oblidar que la finalitat última del contracte de relleu és que el rellevista acabi ocupant, de manera indefinida, el lloc de treball del jubilat parcial quan es jubili totalment.

A causa d'aquest objectiu de rellevar realment el treballador en un futur pròxim, el lloc de treball del rellevista podrà ser el mateix o similar que el que té el treballador parcial. El que sí que s'haurà de donar de manera obligatòria és una correspondència entre ambdues bases de cotització. D'aquesta manera, la base de cotització que correspongui al treballador rellevista no podrà ser inferior al 65% de la mitjana de les bases de cotització corresponents als últims 6 mesos del període de la base reguladora de la jubilació parcial.

El treballador rellevista podrà exercir la seva activitat laboral dins una jornada completa o a temps parcial. Però sigui quina sigui la modalitat acordada entre totes les parts, la durada de la jornada laboral haurà de ser, com a mínim, igual a la reducció de jornada acordada pel jubilat parcial. A més, el seu horari laboral pot completar la dedicació del treballador rellevat o ser simultània a la d'aquest. L'última opció és la més comuna en els llocs de treball en què cal un aprenentatge per part del rellevista. El nou empleat treballa al mateix temps que el que està a punt de jubilar-se i, així, n'aprèn per poder ocupar el seu lloc quan arribi el moment.

Finalment, un contracte de relleu ha de tenir una durada indefinida o, almenys, fins que el treballador jubilat parcialment arribi a l'edat ordinària de jubilació i abandoni definitivament l'empresa. Quan arribi aquest moment, es poden donar dos casos: que el jubilat parcial continuï treballant o que es jubili totalment.

  • Si, assolida l'edat ordinària de jubilació, el treballador decideix continuar en el seu nou lloc de jubilat parcial, el contracte de relleu es pot prorrogar anualment.
  • Si el jubilat parcial decideix jubilar-se totalment, des de 2013 l'empresa està obligada a mantenir el contracte de relleu durant un període de dos anys més, sempre que es tracti d'un contracte de relleu indefinit i de jornada completa.
Bàner Central Pla de pensions Bàner Central Pla de pensions
Plans de pensions adaptats a les teves necessitats
Coneix les diferents opcions que t'oferim

Jubilació parcial: requisits per sol·licitar-la

Un contracte de relleu no es produirà mai si un treballador no s'acull a un règim de jubilació parcial, per la qual cosa és important conèixer-ne alguns detalls. Per sol·licitar una jubilació parcial, no n'hi ha prou amb estar a prop de l'edat de jubilació, sinó que el treballador sol·licitant ha de complir una sèrie de requisits perquè l'empresa pugui concedir-li el nou règim laboral.

El sol·licitant de la jubilació anticipada haurà de tenir un contracte de jornada completa i haver cotitzat, com a mínim, 33 anys a la Seguretat Social. A aquests efectes, es pot computar el servei militar amb un límit de 12 mesos. Si es tracta d'un treballador amb una discapacitat igual o superior al 33%, el període obligatori de cotització per sol·licitar la jubilació parcial es rebaixa fins als 25 anys. A més del període de cotització, el treballador ha d'haver desenvolupat els últims 6 anys de la seva activitat laboral a l'empresa que li concedirà la jubilació parcial.

L'edat mínima d'accés a la jubilació parcial és de 60 anys en el cas de treballadors que acreditin la condició de mutualistes. En cas contrari, l'edat mínima dependrà de l'any d'accés i dels períodes de cotització, ja que hi ha un règim transitori. El 2018 serà de 62 anys o de 61 anys i 6 mesos per als que acreditin almenys 34 anys i 6 mesos de cotitzacions en el moment del fet causant.

I el dia de demà?

Ets a punt de signar un contracte de relleu? En el moment en què ho facis, podràs començar a alegrar-te, per fi, de poder tenir un contracte indefinit el dia de demà. Això, que no només et reportarà tranquil·litat i garanties, a la llarga també et servirà per gaudir de certs privilegis amb la teva entitat bancària.

A BBVA, per exemple, tots els clients amb nòmina poden gaudir del programa “Adeu Comissions”. Amb aquest programa accediràs no només a comptes sense despeses ni comissions, sinó fins i tot a excel·lents targetes de crèdit gratuïtes.

Un contracte indefinit també pot ser, en el cas dels més previsors, una bona raó per invertir el superàvit de cada mes per al dia de demà: sabies que per a això hi ha diversos plans d'inversió amb rendibilitats de més del 10%?

I si el teu somni sempre va ser el de tenir una casa en propietat, recorda que podràs convèncer el banc sobre la teva solvència mostrant el contracte indefinit que signis després de l'actual de relleu.

A bbva.es podràs descobrir els avantatges que tindràs el dia de demà amb el teu contracte indefinit acabat de signar.

CTA Simulador pensions CTA Simulador pensions
Plans de pensions - També et podria interessar Plans de pensions - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Aquests són els canvis que s'han fet el 2018 en relació amb les pensions i la quantitat màxima per gaudir durant la jubilació.
  • Aquests són els càlculs que has de fer per obtenir la prestació de la pensió que rebràs després de jubilar-te.
  • Diversos factors poden afectar a la retenció de l'IRPF de les pensions de jubilació. Descobreix el teu percentatge.
Plans de pensions - Eines Plans de pensions - Eines

Eines de plans de pensions

  • Quin seria l'import de la teva pensió pública quan et jubilis? Descobreix-ho en tres passos molt senzills.
  • Troba el pla de pensions que millor s'adapti a les teves necessitats d'estalvi i comença a planificar el teu futur.
  • El nostre comparador et permetrà conèixer les característiques de tots els nostres plans i triar el que millor s'adapti a tu.
  • Amb el nostre simulador podràs conèixer la prestació final que rebràs una vegada et jubilis.
  • Vols saber quant podries estalviar-te en la declaració de la renda aportant a un pla de pensions?