Què podem fer amb els estalvis? Consells d'inversió

T'expliquem tots els elements que has de tenir en compte abans de decidir com invertir els teus estalvis.
El dilema de molts estalviadors és què fer amb el seu estalvi per rendibilitzar-ho sense incórrer en riscos indesitjats. Quan aquesta quantitat assoleix les quatre xifres, ja és possible accedir a diferents oportunitats d'inversió, opcions interessants que permeten obtenir un rendiment superior a què ofereix un compte corrent normal. Tanmateix, de vegades és difícil saber on invertir i com. En aquest article et donem diversos consells perquè valors què fer amb els estalvis.
Bàner superior calcula rendibilitat Bàner superior calcula rendibilitat
Treu partit al teu diners
Tria el fons d'inversió que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Informa't bé

A l'hora d'invertir, s'assumeixen una sèrie de riscos que depenen, en gran mesura, del tipus de producte en què s'ha decidit invertir. Per reduir aquesta exposició al risc, és molt important comptar amb la informació adequada que permeti fer-se una idea clara de les característiques del producte en què es vol invertir i de les garanties que aquest ofereix. És important saber que el risc, en sí, no és una mica negatiu, sinó és una variable que cal saber gestionar. I, sobretot, saber quan s'ha d'incórrer en ell.

Per aquest motiu, és important assegurar-se que les decisions d'inversió que es prenen rebin assessorament professional. També és recomanable apostar per contractar els serveis d'entitats que proporcionin informació clara i transparent i que comptin amb agents especialitzats que puguin aconsellar i analitzar l'evolució dels estalvis.

Defineix els teus objectius i escull un producte d'estalvi en funció de les teves necessitats

Abans d'emprendre el camí com inversor, és recomanable plantejar-se quins són les raons per les quals es vol invertir i quins resultats s'espera obtenir. És a dir, establir objectius. Treure rendiment als diners sempre és una opció molt millor que gastar-ho o tenir-ho quiet en el banc, ja que ambdues opcions no reporten cap benefici econòmic. Una vegada escollit el camí de la inversió, el segon pas és decidir com s'emprendrà.

El primer que és necessari plantejar-se és la quantitat de diners de què es disposa i quin percentatge es vol invertir. No és una bona idea destinar el total dels estalvis a la inversió, ja que sempre és recomanable comptar amb un matalàs per a qualsevol imprevist econòmic que pugui sorgir. A més, és important assegurar-se que els diners invertit és diners excedent de què no s'haurà de disposar en el curt termini.

Cal tenir en compte que no és necessari comptar amb grans sumes monetàries per poder invertir, ja que és possible subscriure productes d'inversió a partir dels 1.000 euros. Ara bé, el producte que s'esculli ha de ser acord a la quantitat de diners de què es disposa. També és necessari valorar els coneixements financers amb què es compte, ja que uns productes són molt més fàcils de manejar que uns altres. Igualment, és important ser conscient del perfil de risc de què es part, és a dir, si es vol, i pot, assumir riscos amb la inversió o, al contrari, si es compta amb un perfil més conservador, sense grans coneixements sobre inversions i es prefereix no córrer grans riscos. Una de les variables que més condiciona el perfil d'inversió és l'horitzó temporal: quant més allunyada estigui la meta, més riscos podran assumir-se.

Per exemple, els fons d'inversió són una gran opció per a qui no vol invertir una gran quantitat de diners i no té molts coneixements financers, ja que és un expert el que gestiona el capital i presa les decisions d'inversió pertinents. A més, es tracta d'un producte flexible que pot aprofitar les oportunitats i generar bons resultats. D'altra banda, la compravenda d'accions requereix certa experiència en inversió i està exposada a riscos majors. A més, és una inversió menys diversificada i, per tant, més volàtil.

Defineix quina liquiditat necessites

Igual que triar el producte adequat i calcular la quantitat de diners més avantatjosa a l'hora d'invertir, també és molt important avaluar quines necessitats pots tenir en el període de temps que duri la inversió. Si consideres que és possible que necessitis els diners de forma anticipada, hauràs d'optar per productes d'elevada liquiditat, com els fons d'inversió.
Bàner central Bàner central
Cercador de fons
Coneix el catàleg de fons d'inversió de BBVA.

Fes un seguiment de la teva inversió

Triar el producte d'inversió adequat no és l'única fórmula per garantir l'èxit de la inversió. Una vegada realitzada la mateixa, és important que vigilar i monitorar la seva evolució periòdicament per valorar si l'evolució respon a les expectatives i si és necessari replantejar l'estratègia. Amb el moviment dels mercats, el valor dels actius i les diferents divises canvien constantment, per la qual cosa és important que estar al corrent i assegurar-se que la inversió no incorre en riscos que excedeixin els que podem assumir.

A BBVA sabem que és important que comptis amb la màxima informació possible perquè puguis prendre la decisió d'inversió més adequada. Per això, posem a la teva disposició el nostre servei BBVA Invest, que t'ofereix assessorament personalitzat sobre les opcions d'inversió que millor s'ajusten a les teves necessitats i situació financera. Entra en bbva.es i coneix al nostre grup d'experts que t'ajudaran a aconseguir el millor rendiment per als teus estalvis.

CTA subinici fons CTA subinici fons
Fons d'inversió - També et podria interessar Fons d'inversió - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Coneix les característiques, la tipologia i la descripció del que coneixem com a actius financers.
  • T'expliquem com funcionen els fons d'inversió i tot el que necessites saber per invertir els teus diners.
  • Risc reduït i rendibilitat coneguda per endavant són dues de les característiques de la inversió en renda fixa.
Fons d'inversió - Eines Fons d'inversió - Eines

Eines de fons d'inversió

  • El simulador de fons d'inversió de BBVA t'ajuda a conèixer la rendibilitat que podràs aconseguir amb els teus estalvis.
  • No saps quin fons d'inversió s'adapta millor a les teves necessitats? El nostre comparador t'ajudarà a triar la millor opció.
  • Troba el millor fons d'inversió on invertir els teus estalvis i comença a rendibilitzar els teus diners.
  • Calcula la rendibilitat d'una inversió d'una manera ràpida i senzilla amb la calculadora que posem al teu abast.