Com trobar els millors fons d'inversió

Et donem alguns consells per trobar el fons d'inversió que més et convé

Abans d'invertir en un fons d'inversió, has de tenir molt clar quin és el teu perfil d'inversió de cara a trobar el fons que s'adapti més bé a tu.

Els fons d'inversió són un dels productes financers més utilitzats pels inversors que cerquen treure rendibilitat als seus estalvis. Un dels principals motius és la gran varietat de fons existents. Però com saber quin fons és el més adequat per al teu perfil? Com escollir el fons que més et convé?

La clau és el teu perfil d'inversor

Els fons d'inversió són instruments d'inversió que aglutinen les aportacions de diversos inversors i que són gestionades per professionals i invertides de manera conjunta en els actius definits en el fullet informatiu del fons. Tot això per obtenir la màxima rendibilitat possible.

Per tant, risc, temps i rendibilitat són les tres principals claus a manejar, sempre tenint en compte una màxima: la cerca d'una rendibilitat més gran sempre va associada a la necessitat d'assumir un risc més elevat.

Bàner superior calcula rendibilitat Bàner superior calcula rendibilitat
Treu partit al teu diners
Tria el fons d'inversió que s'adapti més bé a les teves necessitats.

El risc en els fons d'inversió

Qualsevol inversió porta associat un risc, el qual, en el cas dels fons d'inversió, es mesura en una escala de l'1 al 7, determinada per la mateixa Comissió Nacional del Mercat de Valors. Així, un fons que té risc 1 representa l'opció més segura del mercat –encara que el risc sempre segueix existint–, mentre que un fons de risc 7 té associat el risc més elevat.

El termini de la inversió

A l'hora de decidir-nos per un fons o un altre, sempre hem de tenir en compte el risc que estem disposats a assumir, a més de l'horitzó temporal de la inversió. Aquestes dues variables, risc i horitzó temporal, estan estretament lligades. Com més gran és l'horitzó temporal, més risc associat a la inversió. Com més risc tingui una cartera d'inversions, més gran serà la seva rendibilitat esperada. És a dir per a horitzons temporals llargs, es poden construir carteres amb més risc, que resultin en una rendibilitat esperada més gran. En cas que l'horitzó temporal sigui curt, s'hauran de construir carteres d'inversions més conservadores; és a dir, amb menys risc i, per tant, menor rendibilitat esperada.

Hem de tenir clar el període de temps que podem mantenir la nostra inversió, sobretot si el fons d'inversió té un nivell alt de risc.

Bàner central Bàner central
Cercador de fons
Coneix el catàleg de fons d'inversió de BBVA.

Les comissions en els fons d'inversió

La inversió en fons porta associades unes comissions, les quals poden ser molt diferents depenent de l'entitat gestora o del mateix fons.

Aquestes són les principals comissions dels fons d'inversió:

  • Comissió de gestió i dipòsit: són les comissions que cobren la gestora i el dipositari, respectivament. Es tracta de comissions implícites, és a dir, es dedueixen del valor liquidatiu del fons, carregant-se directament en el fons d'inversió.
  • Comissions de subscripció i reemborsament: poden ser a favor de la gestora o del fons d'inversió. Es tracta de comissions explícites, carregant-se directament al partícip en el moment en què aquest subscriu o reemborsa participacions.

Igual que en tot producte financer, les comissions poden representar una despesa important a l'hora de comprar participacions d'un fons d'inversió. La Comissió Nacional del Mercat de Valors aconsella l'inversor consultar el fullet informatiu del fons abans de prendre qualsevol decisió d'inversió.

Abans de contractar un producte d'aquestes característiques, és important acudir a un assessor professional amb capacitat per oferir-te una solució a mida, en funció del teu perfil i dels teus objectius particulars d'inversió.

CTA subinici fons CTA subinici fons
Bàner Asset Management Bàner Asset Management
Amb la col·laboració de BBVA Asset Management:
Fons d'inversió - També et podria interessar Fons d'inversió - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Coneix les característiques, la tipologia i la descripció del que coneixem com a actius financers.
  • T'expliquem com funcionen els fons d'inversió i tot el que necessites saber per invertir els teus diners.
  • Risc reduït i rendibilitat coneguda per endavant són dues de les característiques de la inversió en renda fixa.
Fons d'inversió - Eines Fons d'inversió - Eines

Eines de fons d'inversió

  • El simulador de fons d'inversió de BBVA t'ajuda a conèixer la rendibilitat que podràs aconseguir amb els teus estalvis.
  • No saps quin fons d'inversió s'adapta millor a les teves necessitats? El nostre comparador t'ajudarà a triar la millor opció.
  • Troba el millor fons d'inversió on invertir els teus estalvis i comença a rendibilitzar els teus diners.
  • Calcula la rendibilitat d'una inversió d'una manera ràpida i senzilla amb la calculadora que posem al teu abast.