On hem d'invertir els estalvis

T'expliquem quines són les millors opcions per invertir els teus estalvis i començar a treure més rendiment dels teus diners.
Una pregunta recurrent per als que tenen certa quantitat de diners excedent és com invertir aquest estalvi. Guardar els diners en un compte corrent no beneficia en absolut. Al contrari, es deteriora per la pujada del cost de la vida. La inflació és l'enemic silenciós dels estalviadors, ja que erosiona el poder de compra any rere any i els seus efectes a llarg termini poden ser devastadors. Per evitar aquesta disminució del valor dels estalvis, hi ha un ampli ventall de possibilitats que permeten obtenir-ne rendiment, des de fons d'inversió fins a comptes que generen interessos. En aquest article t'expliquem diverses vies d'inversió perquè puguis escollir la que millor s'ajusta a les teves necessitats.
Bàner superior calcula rendibilitat Bàner superior calcula rendibilitat
Treu partit al teu diners
Tria el fons d'inversió que s'adapti més bé a les teves necessitats.


Encara que no es tinguin gaire estalvis, es pot apostar per la inversió sense córrer grans riscos. Tanmateix, abans d'invertir sempre és important analitzar com es vol fer i amb quins productes, per la qual cosa resulta imprescindible tenir tota la informació possible. Una bona opció és contractar un assessor d'inversions, ja que, la majoria de les vegades, la falta d'informació sobre el producte que es contracta és el factor de risc principal.

Abans d'invertir, convé donar resposta a certes qüestions:

 • Per a què invertiré?
 • Quant invertiré?
 • És una aportació única o hi hauré de fer aportacions periòdiques?
 • Quin termini tinc?
 • La liquiditat és important?
 • Quins vehicles són els més favorables fiscalment per als meus interessos?

Fons d'inversió

Els fons d'inversió permeten apropar el món dels mercats financers a petits estalviadors, des d'imports reduïts i amb comissions ajustades. Els fons d'inversió s'estableixen amb els diners que inverteixen tots els seus partícips, és a dir, es tracta d'institucions d'inversió col·lectiva (IIC), i els gestionen per professionals que decideixen en quin tipus d'actius invertir en funció de la política d'inversió del fons i de les expectatives de comportament dels mercats. Els fons aporten diversificació, una qualitat molt interessant per reduir riscos. Aquesta diversificació té com a resultat més flexibilitat per adaptar-se als canvis del mercat i aprofitar les oportunitats que presenti. Els fons d'inversió tenen l'avantatge addicional d'estar exempts d'impostos sempre que es reinverteixin o es transfereixin a un altre fons, per la qual cosa se'n poden acumular les plusvàlues i només es tributen en el moment de la liquidació de les participacions. Això atorga una gran flexibilitat perquè un inversor vagi adaptant la seva cartera a les noves circumstàncies sense preocupar-se de qüestions tributàries.

Mercat de divises

Els intercanvis de divises es fan de manera electrònica per intermediació dels serveis que ofereixen diversos corredors o plataformes electròniques. Els canvis del valor de les divises poden suposar una gran oportunitat de negoci o inversió sempre que la divisa adquirida mostri una evolució favorable i es vengui a un preu superior al que s'hagi obtingut. Donats els molts factors que afecten aquest mercat, d'alta volatilitat, aquest tipus d'inversió és aconsellable per a inversors amb certa experiència i amb coneixements de mercat amplis.

Dipòsits i comptes remunerats

Els comptes remunerats són una gran opció si el que es vol és obtenir rendibilitat sense córrer cap risc, ja que reporten un percentatge sobre la quantitat total dels diners invertits al compte. A més, amb aquest tipus de comptes es poden ingressar o retirar diners quan es vulgui, cosa que els converteix en l'opció més recomanable per als que necessiten una liquiditat molt elevada.

D'altra banda, hi ha els dipòsits bancaris. Quan s'inverteix en un dipòsit bancari, es dipositen els diners al banc per a un termini determinat establert per contracte. Aquest contracte també estipula un interès exacte, per la qual cosa la inversió no depèn d'índexs externs o de l'evolució dels mercats. Quan venç el termini estipulat, es recupera la quantitat total invertida més els interessos que hagi generat el dipòsit en aquest temps. També pot ser que els interessos es vagin abonant a poc a poc durant la vida del dipòsit.

Bàner central Bàner central
Cercador de fons
Coneix el catàleg de fons d'inversió de BBVA.

Tanmateix, la rendibilitat que ofereixen ambdós productes està directament lligada a la situació dels tipus d'interès. En entorns com l'actual, de tipus molt reduïts, la rendibilitat que ofereixen és molt reduïda o, directament, nul·la.

Triïs el producte que triïs per invertir, sempre és convenient contractar-lo comptant amb tota la informació disponible. A BBVA Invest t'oferim un servei d'assessorament personalitzat sobre les opcions d'inversió que millor s'ajusten a les teves preferències i necessitats financeres. El nostre equip d'experts t'ajudarà a treure el màxim rendiment als teus estalvis i a aconseguir el teu objectiu. Entra a bbva.es i prova BBVA Invest. Descobreix com guanyar més diners amb els teus estalvis.

CTA subinici fons CTA subinici fons
Fons d'inversió - També et podria interessar Fons d'inversió - També et podria interessar

També et podria interessar

 • Coneix les característiques, la tipologia i la descripció del que coneixem com a actius financers.
 • T'expliquem com funcionen els fons d'inversió i tot el que necessites saber per invertir els teus diners.
 • Risc reduït i rendibilitat coneguda per endavant són dues de les característiques de la inversió en renda fixa.
Fons d'inversió - Eines Fons d'inversió - Eines

Eines de fons d'inversió

 • El simulador de fons d'inversió de BBVA t'ajuda a conèixer la rendibilitat que podràs aconseguir amb els teus estalvis.
 • No saps quin fons d'inversió s'adapta millor a les teves necessitats? El nostre comparador t'ajudarà a triar la millor opció.
 • Troba el millor fons d'inversió on invertir els teus estalvis i comença a rendibilitzar els teus diners.
 • Calcula la rendibilitat d'una inversió d'una manera ràpida i senzilla amb la calculadora que posem al teu abast.