Dia dels Reis Mags

Què se celebra el dia dels Reis Mags?

Conegut també com el ‘Dia de l'Epifania’, el dia dels Reis Mags és una festivitat de caràcter religiós en què se celebra l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar al portal de Betlem, després d'un llarg viatge des de terres molt llunyanes, seguint la coneguda estrella de Betlem, per lliurar-li a Jesús tres obsequis: or, encens i mirra. 

Quan és el dia dels Reis Mags?

Per bé que en el calendari el 6 de gener està marcat com el dia dels Reis Mags (oficialment), les celebracions comencen abans. La tarda del 5 de gener, tant a les grans ciutats com als pobles, es posen en marxa les cavalcades típiques d'aquesta data, que donen pas a l'esperada nit dels Reis Mags, molt popular entre els més petits ja que, com mana la tradició, els Reis Mags d'Orient deixen sota l'arbre de Nadal els regals que els van demanar a les seves cartes. 

Carta als Reis Mags

‘Regals’ i ‘dia dels Reis Mags' sempre han anat de la mà. Des dels inicis de la història. Malgrat això, el pas del temps ha fet que el concepte inicial hagi evolucionat (sense perdre l'essència), fent que aquesta festivitat formi part, avui dia, del període comercial més conegut de l'any: el Nadal. Es caracteritza per generar un augment considerable en el volum de compres per part dels consumidors, que intenten satisfer els regals que, com mana la tradició, cadascú escriu a la carta als Reis Mags.

Com es diuen els tres Reis Mags?

Els Reis Mags són 3: 

  • Melcior: representava els europeus. Arribo al Portal de Belén amb or per al Nen Jesús. 
  • Gaspar: representava els asiàtics. Arribo al portal de Betlem amb encens per al Nen Jesús. 
  • Baltasar: representava els africans. Arribo al portal de Betlem amb mirra per al Nen Jesús. 

Aquests noms, els dels Reis Mags, van aparèixer per primera vegada al mosaic de Sant Apol·linar el Nou (a Ravenna), el segle VI d. C.

Com puc finançar les compres del dia dels Reis Mags?

Per facilitar la compra dels regals per al dia dels Reis Mags, BBVA posa a disposició dels clients diferents opcions de finançament, entre les quals hi ha el Préstec Personal Online o, també, el Préstec Ràpid Online per a nous clients, que pots sol·licitar des de bbva.es o l'app de BBVA sense lliurar cap documentació i obtenir una resposta en un termini aproximat de 8 hores laborables.

Necessites més informació?