Coneix les targetes NFC

Descobreix la tecnologia contactless i tots els seus avantatges.
Les targetes bancàries ja formen part del dia a dia de la majoria dels usuaris. Aquest mètode de pagament destaca per ser una forma còmoda i pràctica d'operar, que elimina la necessitat de portar sempre efectiu en la cartera. En els últims anys, aquest producte financer ha incorporat a més la tecnologia NFC per agilitzar encara més les transaccions amb targeta. Si vols conèixer les característiques de les targetes NFC i en què es diferencien d'uns altres sistemes anteriors, segueix llegint.
Bàner superior Targeta Després Bàner superior Targeta Després
Targeta Después
Podràs ajornar les compres i utilitzar-la en més de 6.000 caixers.

Què són les targetes NFC?

Són targetes de crèdit, dèbit i prepagament que compten amb tecnologia contactless. Aquesta es caracteritza per ser capaç d'establir una interacció entre dos dispositius sense contacte, és a dir, sense necessitat d'introduir la targeta en una ranura o passar-la pel lector de bandes magnètiques.

Les seves sigles provenen del nom que rep aquesta tecnologia en anglès: Near Field Communication, que en espanyol significa “comunicació de camp pròxim”. Aquest sistema estableix una connexió bidireccional sense fil a través d'inducció electromagnètica. Es tracta d'una interacció que és pràcticament instantània i que només es produeix entre dispositius propers, el qual fa que la utilització de targetes NFC sigui lleugerament diferent a la de les targetes convencionals.

En què es diferencien les targetes NFC?

A primera vista, no semblen diferents a uns altres models anteriors. Aquestes targetes mantenen el mateix aspecte, ja que la seva tecnologia també requereix un xip per establir la connexió. Tanmateix, la presència d'aquesta nova tecnologia contactless suposa certes diferències a l'hora d'utilitzar-la.

A diferència de les targetes convencionals, les targetes NFC es poden utilitzar tant en caixers com en TPV sense necessitat de ser introduïdes en la ranura. La seva lectura s'aconsegueix simplement col·locant-la sobre el lector contactless, fàcilment reconeixible gràcies la seva icona identificatiu. En els datàfons, aquest lector es troba en la pròpia pantalla mentre que els caixers compten amb una placa al costat de la pantalla o el teclat. És fonamental recordar que, perquè la transacció tingui lloc, la distància entre lector i targeta ha de ser inferior a tres centímetres.

La seva lectura és immediata, per la qual cosa no és necessari esperar fins al final de l'operació per guardar la targeta. Una vegada que els pilots del lector s'il·luminen i aquest emet un so indicant que la lectura ha estat correcta, la targeta es pot retirar.

La confirmació de les operacions realitzades amb targetes NFC en datàfons també és diferent de què requereixen uns altres formats de targeta, atès que els pagaments inferiors a 20 euros no necessiten ser validats amb el número PIN. No obstant això, per motius de seguretat, sí que existeix un límit d'operacions que poden fer-se sense introduir-ho. Així mateix, algunes entitats permeten configurar la targeta perquè totes les operacions sol·licitin la confirmació amb el número PIN, independentment de la quantia de les mateixes.

Malgrat aquestes diferències, les targetes contactless també poden utilitzar-se com les targetes convencionals, així que realment només afegeixen una alternativa més còmoda i ràpida al funcionament tradicional.

Operacions disponibles amb les targetes NFC

Aquestes ofereixen als usuaris totes les prestacions pròpies d'una targeta bancària. Aquesta tecnologia s'aplica a targetes de crèdit, dèbit i prepagament, per la qual cosa l'usuari pot efectuar les mateixes operacions que està acostumat a fer amb aquests mètodes de pagament. Amb la tecnologia contactless es poden fer tot tipus de compres, tant en línia com físiques, i operar en caixers i entitats bancàries. La majoria de comerços i entitats ja han incorporat aquest sistema de pagament, però fins i tot en aquells en què no està disponible, aquestes targetes es poden usar de la manera convencional.

A més, una novetat que ha introduït aquesta tecnologia és el pagament mitjançant telèfon mòbil. La tecnologia contactless també és compatible amb els mòbils, així que moltes entitats bancàries o desenvolupadors han aprofitat aquesta possibilitat per crear aplicacions que ofereixen una opció de pagament addicional als seus clients. Gràcies a aquestes apps, els usuaris poden registrar les seves targetes i utilitzar el seu telèfon mòbil per abonar quantitats col·locant-ho sobre el lector. D'aquesta manera, ni tan sols és necessari treure la targeta de la cartera per operar amb ella.

Avantatges de les targetes NFC

El seu ús s'està generalitzant gràcies a les nombroses avantatges que proporciona. La majoria dels usuaris ja són conscients que la tecnologia contactless agilitza les transaccions amb targeta, de manera que qualsevol operació és més ràpida i còmoda.

Així mateix, es tracta d'una tecnologia senzilla a què és fàcil adaptar-se. Encara que existeixin petites diferències en la utilització d'aquestes targetes, el seu funcionament és molt intuïtiu i no suposa cap dificultat per a usuaris acostumats a operar amb targetes bancàries. Al contrari, la tecnologia NFC simplifica realment l'ús de la targeta.

Finalment, una de les principals avantatges d'aquest sistema és la seguretat. El desenvolupament d'aquesta nova tecnologia s'ha de precisament al desitjo de protegir encara més les transaccions amb targeta, tant des d'un punt de vista tècnic com a pràctic. D'una banda, les característiques tècniques de la targeta, així com la proximitat necessària per establir la interacció, eliminen el risc que es produeixin errors en la lectura i que s'operi sense autorització del titular. D'altra banda, la velocitat de lectura fa que l'usuari amb prou feines hagi de treure la seva targeta durant uns minuts, el qual redueix també la possibilitat de robatori o pèrdua.

Bàner Central Targeta Després Bàner Central Targeta Després
Targeta de crèdit BBVA
Ajorna les compres amb la targeta Después i accedeix a més de 6.000 caixers.
A BBVA valorem la innovació com eina per millorar l'experiència dels nostres clients. Per aquest motiu, incorporem als nostres productes tots els avenços tecnològics que suposen avantatges per als usuaris, com és el cas de la tecnologia NFC. Totes les nostres targetes compten amb aquesta tecnologia per operar sense contacte. Cerca en bbva.es o visita qualsevol de les nostres oficines per conèixer la nostra gamma de targetes i triar la que més s'adapti a les teves necessitats.
CTA Targeta Després CTA Targeta Després
Targetes - També podria interessar-te Targetes - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com pots utilitzar aquest servei per treure diners d'un caixer sense portar una targeta a sobre.
  • A BBVA t'expliquem les diferències entre una targeta de crèdit i una de dèbit d'una forma clara i senzilla.
  • T'expliquem com ingressar diners en un caixer perquè puguis fer-ho sempre que vulguis.
Targetes - Eines Targetes - Eines

Eines de targetes

  • Coneix les característiques de cadascuna de les targetes que BBVA té per a tu gràcies a aquest comparador.