Diferència entre targeta de crèdit i dèbit

Principals diferències entre aquests dos tipus de targetes i el seu ús més recomanable

Potser fins i tot en tindràs diverses de cadascuna d'elles; et resulten quotidianes i les fas servir cada dia, cada vegada per pagar més coses… Però coneixes bé la diferència entre les unes i les altres?

Crèdit o dèbit: depèn de com abonem l'import del deute generat per les nostres compres.

Bàner superior Targeta Después Bàner superior Targeta Después
Targeta Después
Podràs ajornar les compres i utilitzar-la en més de 6.000 caixers.

1. La forma de pagament. En una targeta de dèbit, el pagament es carrega directament en el compte –corrent o llibreta d'estalvis– del titular. Així, només permeten el cobrament fins al límit dels fons del compte.

En canvi, amb la targeta de crèdit pots pagar fins i tot si no tens fons, ja que pots ajornar el cobrament fins al mes següent. D'aquesta manera, el titular contreu un deute amb el banc (per això, abans de concedir una targeta de crèdit, el banc estudia la nostra viabilitat i s'assegura que siguem solvents). Tot i així, la targeta de crèdit té un límit.

El crèdit pot “tornar-se” de tres maneres: bé a finals de mes (un dia establert del mes següent al qual s'ha fet la compra), o bé mitjançant un percentatge (que cada mes desemborsarem) o una quota fixa (aquesta modalitat es coneix amb el nom de revolving, i consisteix a pagar una xifra fixa establerta).

2. La possibilitat de finançament. Les targetes de crèdit permeten finançar. Així, et permeten pagar a terminis i fer les compres sense necessitat de desemborsar el total del pagament. Diguem que, com indica el seu nom, porta implícita la concessió d'un crèdit per part del banc.

En canvi, les de dèbit són un mitjà de pagament en si: l'import es carrega directament en el compte del titular i es descompta directament del saldo.

Bàner Central Targeta Después Bàner Central Targeta Después
Targeta de crèdit BBVA
Ajorna les compres amb la targeta Después i accedeix a més de 6.000 caixers.

3. Interessos. La targeta de crèdit cobra uns interessos al titular, en retirar diners o en fraccionar els pagaments. Aquests interessos no són freqüents en les targetes de dèbit.

Com veus, les diferències són notables i varien en funció de les preferències i les necessitats de cada consumidor. Si tens preguntes, no dubtis a consultar-nos; a BBVA tenim la que s'adapta millor a tu.

CTA Targeta Después CTA Targeta Después

També et podria interessar

  • A BBVA t'expliquem què signifiquen els números que estan impresos a les targetes de crèdit.
  • T'expliquem com pots utilitzar aquest servei per treure diners d'un caixer sense portar una targeta a sobre.
  • T'expliquem com ingressar diners en un caixer perquè puguis fer-ho sempre que vulguis.
Targetes - Eines Targetes - Eines

Eines de targetes

  • Coneix les característiques de cadascuna de les targetes que BBVA té per a tu gràcies a aquest comparador.