Quines targetes bancàries hi ha

T'expliquem quins tipus de targetes bancàries existeixen i quines són les seves característiques principals.

Les targetes bancàries s'han convertit en un dels objectes més utilitzats en el dia a dia. A continuació t'expliquem els principals tipus de targetes bancàries que hi ha: 

Targetes de crèdit

El seu funcionament és senzill: la targeta té un límit de crèdit del qual es pot disposar, bé fent pagaments o retirant diners en efectiu.

De la mateixa manera, també varien les formes de devolució d'aquest crèdit. El client pot tornar el crèdit de què ha disposat el mes següent en què l'ha utilitzat, sense interessos de demora, o també té la possibilitat de triar la quantitat o el percentatge que retornarà cada mes i ajornar, amb interessos, la devolució del crèdit. Les targetes de crèdit estan subjectes a la prèvia autorització per part del banc.

Normalment, aquestes targetes comporten el cobrament d'una comissió per emissió i manteniment d'una targeta de crèdit, encara que aquest tipus de condicions varia en funció del banc i del tipus de targeta que es contracti.

Bàner superior Targeta Después Bàner superior Targeta Después
Targeta Después
Podràs ajornar les compres i utilitzar-la en més de 6.000 caixers.

Targetes revolving

Les targetes revolving són una targeta de crèdit amb pagament ajornat del crèdit disposat.

En les targetes de crèdit “no revolving”, el client pot tornar tots els diners que ha utilitzat el mes següent del seu ús. En un dia concret es carreguen totes les despeses, sense cap tipus d'interès. En les targetes revolving totes les compres s'ajornen automàticament, de manera que es paga una quota mensual regular o un percentatge dels diners utilitzats fins a saldar el deute, incloent-hi interessos i comissions. És a dir, no es tornen els diners rebuts d'una sola vegada, sinó a terminis durant els mesos posteriors.

Els diners que es tornen en cada quota queden establerts per endavant, sempre dins uns percentatges mínims i màxims de la despesa. Així, el client podrà escollir quina quantitat o percentatge vol pagar al mes. La quantitat tornada inclou capital, interessos i comissions.

Depenent de cada entitat, la targeta revolving pot tenir una comissió per emissió i manteniment d'una targeta de crèdit.

Targetes de dèbit

En les targetes de dèbit el client només té accés als diners que tingui disponibles en el compte corrent associat del seu banc.

D'aquesta manera, la targeta de dèbit funciona principalment com una eina de mitjà de pagament i de retirada d'efectiu en caixers, sense la possibilitat de gastar més diners dels que el client té ingressats al seu banc.

En alguns casos, les targetes de dèbit poden tenir una quota de manteniment anual.

Targetes prepagament

També conegudes com a targetes moneder, aquest tipus de targetes només es poden utilitzar amb els diners que la persona hi hagi dipositat prèviament. És a dir, a diferència de les targetes de crèdit o dèbit, la targeta prepagament no ‘agafa’ els diners del compte bancari de l'usuari, sinó que disposa únicament dels diners que aquest hagi ingressat en la targeta.

Bàner Central Targeta Después Bàner Central Targeta Después
Targeta de crèdit BBVA
Ajorna les compres amb la targeta Después i accedeix a més de 6.000 caixers.

En disposar només de la quantitat de diners que s'ha carregat prèviament, amb les targetes prepagament resulta més senzill controlar la despesa que es fa amb elles. Funcionen força bé, per exemple, perquè els joves aprenguin a manejar les seves finances personals i controlar la seva despesa.

A més, les targetes prepagament es poden trobar en dues modalitats: física i virtual. Ambdues funcionen de manera molt similar, però la física es pot utilitzar per fer pagaments en comerços físics i per Internet, i la virtual només pot ser usada per Internet.

En general, aquest tipus de targetes prepagament o moneder no comporten el pagament de comissions o quotes de manteniment.

CTA Targeta Después CTA Targeta Después
Targetes - També et podria interessar Targetes - També et podria interessar

També et podria interessar

  • T'expliquem com pots utilitzar aquest servei per treure diners d'un caixer sense portar una targeta a sobre.
  • A BBVA t'expliquem les diferències entre una targeta de crèdit i una de dèbit d'una forma clara i senzilla.
  • T'expliquem com ingressar diners en un caixer perquè puguis fer-ho sempre que vulguis.
Targetes - Eines Targetes - Eines

Eines de targetes

  • Coneix les característiques de cadascuna de les targetes que BBVA té per a tu gràcies a aquest comparador.