Com cancel·lar una targeta de crèdit

És un procés senzill, però és imprescindible seguir tots els passos per evitar despeses i comissions.

Una targeta de crèdit és un instrument financer molt útil, però, donat el cas, pot ser necessari haver de cancel·lar-la: si te la prenen, si no t'ofereix bones condicions, si ja no la necessites, etc. Cancel·lar una targeta de crèdit en realitat és més fàcil del que es pot pensar en un principi, però cal conèixer el procediment per evitar que continuï generant interessos si no ho hem fet bé.

Els motius per cancel·lar una targeta són variats, de manera que, en funció de la seva naturalesa, el procediment per donar de baixa la targeta és diferent en cada cas. Veurem com actuar segons la motivació que ens dugui a cancel·lar-la.

Bàner superior Targeta Después Bàner superior Targeta Después
Targeta Después
Podràs ajornar les compres i utilitzar-la en més de 6.000 caixers.

Passos que cal seguir per cancel·lar una targeta

Per cancel·lar una targeta de crèdit, el seu propietari ha de seguir una sèrie de passos. Si no se segueix el procediment, la cancel·lació no serà efectiva i la targeta de crèdit continuarà generant les comissions i els interessos habituals.

Per dur a terme la cancel·lació de la targeta, el saldo disponible ha de ser zero, i no hi pot haver cap moviment a favor o en contra, ja que altrament, i encara que es tracti d'un saldo molt petit, la targeta continuaria generant despeses. Un cop el saldo de la targeta és zero, cal notificar a l'entitat bancària que es vol cancel·lar la targeta, ja sigui per telèfon, per escrit o per un altre mitjà que s'especifiqui en el contracte.

Quan l'entitat bancària comprovi que el saldo de la targeta és, efectivament, zero, iniciarà els tràmits de cancel·lació. Finalment, cal lliurar la targeta física a la sucursal, procés després del qual el client rebrà un justificant de cancel·lació.

Com cancel·lar una targeta en cas de robatori o pèrdua

Si en comptes de donar de baixa una targeta de manera voluntària, t'hi veus obligat perquè te l'han robada o l'has perduda, el procediment a seguir és diferent a l'esmentat anteriorment.

El primer seria apagar la targeta, el que podràs fer amb un només clic i en un segon amb la funcionalitat d''Apaga i Encén les teves Targetes' de la nostra Banca En línia. Així ningú podrà fer res amb elles. Després d'això, disposes d'unes altres vies especificades en el web de bbva.es. Són les següents.

Bàner Central Targeta Después Bàner Central Targeta Después
Targeta de crèdit BBVA
Ajorna les compres amb la targeta Después i accedeix a més de 6.000 caixers.

En cas de robatori és fonamental bloquejar la targeta perquè no pugui ser usada i, així, sigui impossible treure fer qualsevol operació amb ella. Tot els nostres clients poden fer aquesta gestió a través de bbva.es, de l'app de BBVA Espanya, trucant per telèfon a la línia disposada per BBVA o en qualsevol de les nostres oficines. Un cop bloquejada la targeta, el titular d'aquesta en rebrà una de nova que manté el contracte i el PIN de la robada, però amb un nou número PAN.

És important recordar que, en cas de robatori, a més de bloquejar la targeta cal denunciar el fet a la comissaria més pròxima, ja que l'entitat bancària pot sol·licitar la denúncia en algun moment.

CTA Targeta Después CTA Targeta Después
Targetes - També et podria interessar Targetes - També et podria interessar

També et podria interessar

  • T'expliquem com pots utilitzar aquest servei per treure diners d'un caixer sense portar una targeta a sobre.
  • A BBVA t'expliquem les diferències entre una targeta de crèdit i una de dèbit d'una forma clara i senzilla.
  • T'expliquem com ingressar diners en un caixer perquè puguis fer-ho sempre que vulguis.
Targetes - Eines Targetes - Eines

Eines de targetes

  • Coneix les característiques de cadascuna de les targetes que BBVA té per a tu gràcies a aquest comparador.