Quin tipus d'assegurança de viatge necessito per a Europa?

T'expliquem les cobertures bàsiques que ha de tenir la teva assegurança quan viatges per Europa.
Durant un viatge, ja sigui per negocis o per turisme, els riscos de patir algun contratemps o imprevist s'incrementen. Pot perdre's l'equipatge durant el transport o que el vol s'endarrereixi moltes hores. Però, sobretot, si es viatja fora del país de residència, el pitjor que pot passar és una incidència mèdica i, en funció del país a què viatgem, un simple virus estomacal pot suposar un alt cost econòmic. Per tot això, és convenient contractar una assegurança que ens protegeixi. Al pertànyer al mateix continent, és molt habitual pensar que no es necessita una assegurança de viatge per a Europa: un error que pot buidar les nostres butxaques.
Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

Una assegurança de viatge permet que l'assegurat gaudeixi del seu viatge amb la garantia d'estar protegit davant diferents circumstàncies segons les condicions contractades en la seva pòlissa. Per exemple, amb la contractació d'una assegurança de viatge a Europa, el prenedor de l'assegurança paga una quantitat determinada a la companyia asseguradora i aquesta, a canvi, assumeix els costos metges si es posa malalt el seu assegurat al país europeu en què estigui, de conformitat amb el que estableix la pòlissa. 

Sent europeus no és obligatori contractar una assegurança de viatge a Europa, però com diem, és molt recomanable, ja que no tots els països del Vell Continent tenen un sistema sanitari amb les prestacions que tenim a Espanya. Ara bé, si es viatja a Europa des de fora, per exemple des de Llatinoamèrica, sí serà necessari contractar una assegurança de viatge a la par que se sol·licita el visat per entrar a l'espai Schengen.

Consells per contractar una assegurança de viatge

Abans de contractar una assegurança de viatge per Europa, és important que optis per la pòlissa que millor s'adapti a les característiques concretes del teu viatge:

 • No el deixis per a última hora: és imprescindible que contractis l'assegurança de viatge abans de la data d'inici. Una vegada que estiguis en el teu destí serà molt complicat que alguna asseguradora t'ofereixi la pòlissa. És cert que la cobertura mèdica sí serà possible contractar-la el mateix dia d'inici, però, per exemple, una cobertura de cancel·lació serà necessari fer-la diversos dies abans.
 • Calcula bé el límit de despeses mèdiques: una de les cobertures imprescindibles és la de despeses mèdiques. Ara bé, la quantitat màxima coberta pot comprendre un ventall molt ampli, amb el consegüent encariment de la pòlissa. Estudia el lloc de destí i en funció del seu sistema sanitari contracta la pòlissa.
 • Adequa l'assegurança al teu perfil de viatger: viatjaràs molt durant l'any o es tracta d'una ocasió excepcional? Viatges per treball o per plaer? Ets estudiant? Totes aquestes respostes determinaran el tipus de pòlissa que has de contractar.

Cobertura d'assistència en viatge

Una vegada que hagis tingut en compte els punts anteriors, arriba l'hora de contractar la teva assegurança de viatge a Europa. Són moltes les opcions disponibles, però triïs la que triïs, assegura't que la teva pòlissa compta amb cobertura d'assistència en viatge, la qual proporcioni atenció de l'assegurat al llarg el viatge, amb una àmplia gamma de cobertures per a cada moment i contratemps:

 • Assistència mèdica: és la cobertura més important quan es contracta una assegurança de viatge. En cas que l'assegurat es posi malalt o pateixi un accident, l'assistència mèdica garanteix el pagament dels costos sanitaris, incloent cirurgies si és necessari. A més, pot cobrir les despeses de desplaçament i allotjament d'algun familiar, la prolongació de l'estada si l'hospitalització el requereix o la repatriació del cos en cas de defunció, entre altres clàusules.
 • Cobertura d'equipatge: es tracta de la segona garantia més sol·licitada pels viatgers. L'assegurat rep una indemnització monetària en cas que perdi l'equipatge, li ho robin o pateixi danys durant el transport, i també en cas que es demori la seva entrega quan han estat facturats en l'aeroport.
 • Demores: és possible que l'assegurança ofereixi indemnitzacions en cas que el transport s'endarrereixi més de certes hores.
 • Defensa jurídica: una cobertura que t'ofereixi la defensa jurídica fora d'Espanya.
Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Assegurança de Viatge BBVA

Si viatjaràs per Europa, una de les millors opcions per a la teva tranquil·litat és l'Assegurança de Viatge BBVA que et permet gaudir de protecció garantida amb assistència sanitària, trasllats per malaltia o accident o el servei telefònic d'orientació mèdica, legal i d'informació, de conformitat amb el que estableix la pòlissa. 

Pots contractar el Assegurança de Viatge BBVA de manera ràpida i senzilla des de l'app de BBVA o en bbva.es, havent de preocupar-te únicament de gaudir.

I si ets un amant de les escapades i el que vols és assegurar tots els viatges a l'any, amb la Miniassegurança d'Assistència en Viatge BBVA estaràs cobert en tots els viatges a l'estranger que facis de fins a 90 dies de durada.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

 • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
 • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
 • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

 • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.