Quins avantatges fiscals tenen els cotxes híbrids?

Aquestes són les ajudes, i uns altres beneficis, que pots obtenir amb l'adquisició d'aquest tipus de vehicles.

Els cotxes híbrids estan ocupant cada vegada més espai en el parc automobilístic espanyol. Les seves millores tecnològiques fan que el seu rendiment sigui major a la par que es redueix la seva despesa, a més d'aconseguir que contaminin menys, siguin més silenciosos i pateixin menys avaries mecàniques (el que implica que es necessiten menys manteniment). 

La contrapartida a aquests beneficis es troba en el seu preu, ja que són més cars que els models de dièsel i gasolina. Per això, i per animar als conductors a la seva compra, des del Govern i les Comunitats Autònomes s'estan impulsant avantatges fiscals per a aquests cotxes híbrids.

Bàner Superior Cotxes Ecològics Bàner Superior Cotxes Ecològics
Préstec Cotxe Ecològic
Gaudeix de condicions especials a l'hora de comprar el teu vehicle.

Avantatges fiscals dels cotxes híbrids

Els cotxes híbrids són els més venuts dins els ecològics gràcies, en gran mesura, a la barreja entre el convencional i el respectuós amb el medi ambient. En aquest article, i per a tots aquells que encara no s'hagin decidit, t'exposem els avantatges fiscals amb què compte tot comprador d'aquest tipus de vehicles. 

Una de les més importants és la reducció en l'Impost de Matriculació, el qual es calcula en funció de les emissions de CO2 del vehicle. Al ser un cotxe híbrid i contaminar menys, es genera un estalvi important a l'hora de pagar-ho. El mateix ocorre amb l'IRPF encara que, en aquest cas, només és aplicable a un tipus: l'híbrid enchufable. Els seus propietaris pot reduir l'import fins a un 30%. 

L'última avantatge fiscal per als propietaris de cotxes híbrids jeu en l'Impost de Circulació. Això sí, en ser una taxa municipal, depèn del municipi en què vives. Segons les seves ordenances, hi haurà uns avantatges majors o menors.

Ajudes per reduir el seu preu de venda

A més d'aquests avantatges fiscals, i de cara a incentivar la compra d'aquest tipus de cotxe ecològic, el Govern disposa d'una sèrie d'ajudes que redueixen considerablement el preu de compra final del vehicle

Plans com el VEA o el MOVES compten amb grans pressupostos perquè els conductors puguin adquirir-ho a menor cost. A això s'uneixen les reduccions de les pròpies marques, que poden assolir els 6.000 euros.

Els privilegis de conduir un cotxe híbrid

Tenir un cotxe híbrid per moure's per ciutat pot tenir molts avantatges. Per exemple, en les zones d'estacionament regulat del SER compten amb importants reduccions a l'hora d'aparcar. És més, en algunes d'elles (com ocorre a Madrid) els híbrids enchufables amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres poden fer-ho de manera gratuïta i sense limitació horària. 

També poden circular lliurement per les ciutats els dies que hagi activat qualsevol protocol de contaminació o fer ús del carril BUS-VAO sense que hi hagi copilot.

Bàner Central Cotxe Bàner Central Cotxe
Descobreix el simulador de préstecs de BBVA
Obtén el préstec en línia que necessites per comprar el teu cotxe nou.

Avantatges en els préstecs

Des de BBVA també volem ajudar als nostres clients a comprar-se un cotxe ecològic. 

Per això, si ets del BBVA, pots demanar el Préstec Cotxe Ecològic i aprofitar-te d'un tipus d'interès especial. Entra en bbva.es i informa't.

CTA Cotxes Ecològics CTA Cotxes Ecològics
Préstecs - També podria interessar-te Préstecs - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com funciona una reunificació de deutes, a més dels seus avantatges i inconvenients.
  • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
  • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

  • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
  • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.