Com funciona una reunificació de deutes

Facilita el pagament de múltiples préstecs, tot i que comporta un cost important i està recomanat en casos molt concrets.

La reunificació de deutes consisteix a agrupar tots els préstecs i hipoteques que tinguem contrets en un sol préstec. D'aquesta manera, només afrontarem el pagament d'una única quota mensual la quantia de la qual serà menor a la suma de les diverses quotes a les quals havíem de fer front anteriorment. És a dir, es reuneixen deutes per reduir de manera considerable el que paguem al mes, a costa d'incrementar el termini d'amortització i, per tant, el cost final de l'operació a causa dels interessos.

Aquesta forma d'afrontar el pagament dels nostres deutes la poden gestionar empreses especialitzades, denominades mediadores, que permeten unificar préstecs i hipoteques que tinguem amb entitats bancàries diferents o amb tipus d'interès diferents. També es poden reunificar els deutes a través d'una entitat bancària amb què tinguem la majoria de préstecs o hipoteques pendents. Ara, fem un cop d'ull al procés de reunificació, les despeses, avantatges, inconvenients i requisits.

Bàner superior simulador Bàner superior simulador
Troba el finançament que necessites
Calcula la quota del teu préstec de forma ràpida i senzilla.

Com passar de pagar diverses quotes mensuals a una sola

El camí cap a la reunificació dels nostres deutes no és especialment complicat, encara que sí que requereix l'estudi del nostre cas per part de l'empresa mediadora. La mediadora analitzarà els nostres deutes, els interessos que estem pagant i els terminis d'amortització que tenim pel davant per, una vegada aprovada l'operació, començar a negociar amb les entitats bancàries les noves condicions de pagament.

Quan el procés estigui en marxa, es cancel·laran tots els nostres préstecs i hipoteques per reunificar-los en una sola hipoteca amb les noves condicions prèviament negociades. Aquesta nova hipoteca sumarà el total dels nostres deutes pendents i tindrà tant un nou tipus d'interès com un nou termini d'amortització, habitualment més llarg per reduir així la quota mensual que haurem de pagar.

Quines despeses comporta la reunificació de deutes

Ajuntar els nostres deutes en un de sol implica una sèrie de despeses que convé tenir en compte, més enllà del cost en interessos que hem esmentat anteriorment.

  • Com que la reunificació implica la cancel·lació anticipada de tots els nostres préstecs, el més habitual serà que hàgim de pagar les habituals comissions per cancel·lació o amortització anticipada.
  • D'altra banda, per unir els nostres deutes hem de formalitzar l'obertura d'una nova hipoteca, amb totes les despeses associades que això comporta, com la comissió per obertura d'hipoteca, els costos de taxació de l'habitatge o immoble hipotecat, l'impost d'actes jurídics documentats o els honoraris de la notaria.
  • Finalment, si es decideix gestionar la reunificació a través d'una agència mediadora, aquesta cobrarà les seves pròpies tarifes; per part seva, en cas de reunificar els deutes a través del nostre banc, aquests no solen cobrar comissions per l'operació de reunificació.
Bàner central simulador Bàner central simulador
Descobreix el simulador de préstecs de BBVA
Viatjar, comprar mobles nous o ampliar els teus estudis és més fàcil amb els préstecs en línia.

Quins requisits es demanen per reunificar deutes

Hi ha diverses condicions perquè puguem accedir a la reunificació dels nostres deutes. La primera és que no podem escollir unificar uns deutes i no uns altres: haurem d'agrupar tots i cadascun dels préstecs que tinguem en una mateixa hipoteca.

D'aquesta manera, el segon requisit més habitual és que la quantia d'aquesta nova hipoteca no superi el 80% del valor del bé hipotecat. Això ofereix una garantia addicional a l'entitat amb què tenim els deutes, encara que normalment també ens demanen els habituals requisits que s'apliquen a la concessió de qualsevol hipoteca: ingressos mensuals estables i demostrables, no estar inclòs en una llista de morosos i presentar un avalador que respongui per nosaltres.

Encara que reunificar els deutes alleujarà de manera molt important el cost mensual dels nostres préstecs, també l'incrementarà a la llarga. Per tant, convé analitzar molt detingudament tots els costos que haurem d'afrontar durant el procés de reunificació així com la despesa final que resultarà d'haver prologant el pagament dels nostres préstecs.

CTA calcula CTA calcula

També et podria interessar

  • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
  • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
  • T'expliquem amb detall què és un aval bancari, per què és útil i com es pot sol·licitar.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

  • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
  • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.