Tipus de cotxes híbrids i les seves diferències

Analitzem els diferents models que es poden adquirir.

Els cotxes híbrids s'estan convertint en una de les millors solucions a l'hora de conduir respectant el medi ambient. Això és possible gràcies a la combinació de dos motors: un de més convencional (de combustió interna) i un altre d'elèctric (per bateries). Una forma d'aconseguir més autonomia elèctrica a la vegada que es redueix el consum de gasolina i, amb això, la contaminació. 

Així, la pregunta és: quin tipus de cotxes híbrids hi ha i què els diferencia?

Bàner Superior Cotxes Ecològics Bàner Superior Cotxes Ecològics
Préstec Cotxe Ecològic
Gaudeix de condicions especials a l'hora de comprar el teu vehicle.

Avantatges principals

Independentment del model que triïs, els cotxes híbrids presenten una sèrie de beneficis en comparació dels de gasolina o dièsel. 

A més de reduir considerablement la contaminació, calcular el seu consum de combustible oferirà un valor menor que el dels models dièsel i gasolina, generen menys soroll, el seu manteniment és menor i més barat i són capaços d'utilitzar la seva pròpia energia reciclada. La seva única contraprestació és que són més cars (encara que hi ha ajudes per reduir-ne el cost).

Tipus de cotxes híbrids


Com hem dit prèviament, els cotxes híbrids tenen dos motors. El més habitual és que el motor de combustió interna que inclouen sigui de gasolina, encara que hi ha casos en què és dièsel. Partint d'això, hi ha tres tipus: en sèrie, en paral·lel i combinat. 

  • En paral·lel: són aquells en què el motor de combustió i l'elèctric poden treballar tant per separat com en conjunt per moure el vehicle. És el sistema aplicat en la majoria dels cotxes actuals; també es coneix com a semihíbrid. 
  • En sèrie: són aquells que es propulsen únicament a través del motor elèctric. El motor convencional, en aquest cas, compleix l'única funció d'alimentar l'elèctric, i no té connexió mecànica amb les rodes. Així, quan la bateria que impulsa el cotxe està completa, aquest motor de combustió deixa de funcionar. Això li permet al cotxe una autonomia superior. 
  • Combinat: són aquells en què treballen ambdós motors. El motor elèctric funciona únicament a baixes velocitats, mentre que, a velocitats altes, els dos motors impulsen el vehicle a la vegada, cosa que redueix en gran mesura el consum de gasolina. 

A part d'aquests tres tipus de cotxes híbrids, també és possible classificar aquests cotxes ecològics segons si són endollables o no. Per fer-ho, cal veure si és necessari recarregar la seva bateria a través de la xarxa elèctrica.

Bàner Central Cotxe Bàner Central Cotxe
Descobreix el simulador de préstecs de BBVA
Obtén el préstec en línia que necessites per comprar el teu cotxe nou.

Ajudes per comprar un cotxe híbrid

Com hem apuntat abans, un dels màxims inconvenients que els cotxes híbrids tenen avui dia és el seu preu, superior al d'un convencional. Per pal·liar aquest fet, el Govern i les comunitats autònomes han llançat diverses ajudes com el Pla VEA, per a qualsevol cotxe impulsat amb energies alternatives, o el Pla MOVES, per als híbrids endollables i elèctrics. A més, algunes marques ofereixen descomptes que van des dels 1.000 € fins als 6.000 €. 

Des de BBVA també volem ajudar en la compra. Per això, si ets client, disposes del Préstec Cotxe Ecològic, pensat expressament per als qui volen canviar el seu vehicle amb unes condicions molt bones. Entra a bbva.es i informa-te'n.

CTA Cotxes Ecològics CTA Cotxes Ecològics
Préstecs - També podria interessar-te Préstecs - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com funciona una reunificació de deutes, a més dels seus avantatges i inconvenients.
  • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
  • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

  • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
  • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.