Què és un préstec pont i quina utilitat té?

Aquest tipus de préstec és una de les opcions per embarcar-se en la compra d'un nou habitatge sense haver venut encara l'anterior.

Un préstec pont és un tipus especial de préstec al qual es recorre quan hi ha una necessitat immediata de finançament. Té caràcter temporal, concretament fins que s'obté el préstec definitiu, sempre que el deutor asseguri un ingrés futur. És a dir, es tracta d'un finançament de curta durada que es produeix entre la tramitació de dos préstecs de llarga durada.

Encara que un préstec pont es pot sol·licitar per a fins empresarials, la seva finalitat més freqüent és la de poder adquirir un nou habitatge sense l'obligació de vendre de manera immediata l'actual. Per aquest motiu, és comú referir-s'hi com a “hipoteca pont”. Quan es contracten aquest tipus de préstecs, se sol integrar en un de sol la hipoteca de l'habitatge que es vol vendre i el préstec pont que es destina a sufragar l'entrada del nou immoble.

Bàner superior simulador Bàner superior simulador
Troba el finançament que necessites
Calcula la quota del teu préstec de forma ràpida i senzilla.

Formes de pagar el préstec pont

Quan se sol·licita un préstec pont per finançar la compra d'una nova casa sense haver venut l'habitatge que es posseeix, el deutor disposa d'un termini de dos a cinc anys, segons condicions de l'entitat financera, per vendre l'immoble. Mentre que de la hipoteca es paguen el principal més els interessos, com és habitual, durant els anys de vida del préstec pont, les quotes es poden abonar de tres maneres diferents:

  • Quota amb carència de capital: només es paga l'interès del préstec sense amortitzar capital pendent de devolució.
  • Quota especial reduïda: es paga una quota inferior a la qual s'abonarà quan es vengui l'habitatge actual. Malgrat això, la majoria dels diners aportats cada mes es destina a pagar els interessos del préstec pont.
  • Quota normal: s'amortitza el capital més els interessos.

Avantatges del préstec pont

L'avantatge principal d'aquest tipus de préstecs és que permet al prestatari vendre el seu habitatge sense pressa. Com dèiem, és habitual que el termini que ofereix l'entitat bancària per vendre l'habitatge sigui de dos a cinc anys, un marge suficient per no “malvendre'l” per un preu inferior al que es pot aconseguir amb una mica de paciència. A més, encara que durant aquest període es tenen dos mecanismes de finançament, l'habitual és que el deutor opti per pagar només els interessos, és a dir la quota amb carència de capital, del préstec pont. De manera que en realitat només estaria tornant un dels crèdits.
Bàner central simulador Bàner central simulador
Descobreix el simulador de préstecs de BBVA
Viatjar, comprar mobles nous o ampliar els teus estudis és més fàcil amb els préstecs en línia.

Inconvenients del préstec pont

Cinc anys per vendre una casa sembla temps suficient, però en el mercat immobiliari les incerteses estan a l'ordre del dia. Precisament, el desavantatge principal d'aquest producte apareix si el prestatari no és capaç de vendre l'habitatge inicial abans del termini establert amb l'entitat bancària. Si un cop acabat el període de carència no s'ha formalitzat la venda de l'immoble, s'haurà de tornar el total del préstec, és a dir, el principal més els interessos, la qual cosa comporta un nivell de risc més elevat que en hipoteques fixes, variables o mixtes. Per evitar que això passi, és recomanable demanar aquest tipus de finançament en moments de creixement econòmic o d'estabilitat del mercat immobiliari.

Els préstecs pont són un producte financer que comporta més risc per a l'entitat que un altre tipus de préstecs com poden ser els del consum, per la qual cosa se solen demanar requisits més estrictes per a la seva concessió. Això es tradueix, normalment, en el fet que el sol·licitant haurà de demostrar més capacitat de solvència o capacitat de complir les obligacions contretes a llarg termini.

CTA calcula CTA calcula
Préstecs - També podria interessar-te Préstecs - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com funciona una reunificació de deutes, a més dels seus avantatges i inconvenients.
  • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
  • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

  • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
  • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.