Despeses del cotxe elèctric i com aconseguir un préstec

T'expliquem tot el que has de saber sobre aquest tipus de vehicles i com aconseguir finançament perquè puguis comprar-te'n un.

Avui dia, molts es plantegen si comprar un cotxe elèctric és rendible a llarg termini, atès que el seu preu de compra sol ser lleugerament superior al preu d'un vehicle de gasolina o dièsel. El seu gran avantatge rau en l'estalvi en combustible i el mínim impacte que generen sobre el medi ambient. En aquest article, t'expliquem com accedir a un préstec de cotxe elèctric i les despeses associades a aquest tipus de vehicles. 

Encara que el preu d'un cotxe ecològic pugui ser, a vegades, més car que el d'un cotxe de combustió, la inversió, a la llarga, aporta força rendibilitat, ja que fer cent quilòmetres amb bateria elèctrica pot arribar a ser fins a cinc vegades més barat que amb un motor de gasolina. Passats cinc anys, o una vegada superats els 100.000 quilòmetres, la inversió inicial tendeix a quedar totalment amortitzada; és a partir d'aquí quan el propietari pot començar a estalviar en comparació de l'ús d'un cotxe de combustió. Atès que, a la gran majoria de casos, la compra d'un cotxe comporta la intenció de fer ús del vehicle durant més de cinc anys, un cotxe elèctric no pot ser una millor opció.

Bàner Superior Cotxe Bàner Superior Cotxe
Troba el finançament que necessites per al teu cotxe
Calcula la quota del teu préstec de forma ràpida i senzilla.

Despeses

Una despesa important que cal tenir en compte a l'hora de comprar un d'aquests vehicles és el cost de la instal·lació del punt de recàrrega a la plaça de garatge, que oscil·la entre els 500 i els 1.000 euros. Tanmateix, aquesta inversió es pot subvencionar amb algunes de les ajudes que ofereix l'Estat. En el cas d'un habitatge unifamiliar, no cal fer aquesta instal·lació, ja que seria suficient connectar una presa de corrent de 16 amperes amb un cable de recàrrega. De tota manera, si no es vol fer aquest desemborsament, hi ha punts de recàrrega repartits per les ciutats i, encara que són escassos, a poc a poc se'n van instal·lant més. 

D'altra banda, és important incloure el preu de la bateria al cost del vehicle, atès que molts concessionaris opten per excloure'l. Si s'adquireix un vehicle elèctric sense bateria, el cost d'aquesta pot pujar a uns 7.000 euros o, com a alternativa a la compra, es pot llogar per aproximadament 100 euros al mes.

Estalvi

Les institucions i els ajuntaments de moltes ciutats han posat en marxa una sèrie de mesures per incentivar la compra d'aquest tipus de vehicles i, així, disminuir la contaminació als grans nuclis urbans. En municipis com Madrid o Barcelona, l'aparcament a la zona SER. és gratuït per als cotxes elèctrics. Els seus conductors també poden disposar lliurement del carril VAO —destinat a autobusos i cotxes amb diversos passatgers—, encara que el cotxe tingui un únic ocupant, fet que suposa tot un avantatge a l'hora de conduir per grans ciutats en hora punta. 

Adquirir un cotxe ecològic també ofereix diverses rebaixes fiscals. L'impost de matriculació, que es calcula en funció de les emissions de CO2 del vehicle, serà força més barat i fins i tot gratuït per als cotxes menys contaminants. D'altra banda, l'impost de circulació pot presentar rebaixes de fins a un 75% en funció de les característiques del vehicle.

Les despeses de manteniment són molt menys costoses per als vehicles ecològics, ja que no disposen d'alguns dels elements que necessiten manteniment en els cotxes de combustió, com les corretges de distribució, els filtres, l'embragatge o l'oli. Tot això suposa aproximadament un 20% d'estalvi en comparació del manteniment d'un cotxe convencional.

Bàner Central Cotxe Bàner Central Cotxe
Descobreix el simulador de préstecs de BBVA
Obtén el préstec en línia que necessites per comprar el teu cotxe nou.

Claus sobre els préstecs de cotxes elèctrics

Atès que el preu d'aquest vehicle pot ser més alt que el d'un cotxe de dièsel o gasolina, disposar de finançament extern pot suposar una gran ajuda per a la seva compra. Amb relació a això, l'estat ofereix una sèrie de subvencions que en faciliten l'adquisició. però són escasses i els fons són força limitats. 

Algunes entitats bancàries, conscients de la importància d'incentivar un consum més ecològic, posen a disposició dels futurs propietaris préstecs destinats especialment als cotxes elèctrics. Aquests préstecs, que es coneixen comunament amb el nom de préstecs ecològics, solen tenir una taxa d'interès més baixa i unes comissions a pagar, si n'hi ha, que també solen estar per sota de les corresponents als préstecs convencionals. Per tant, si a vegades el preu del cotxe elèctric és superior al del cotxe de combustió, el seu finançament pot resultar-nos més barat. menys cara. 

Per ajudar-te a aconseguir finançament, BBVA t'ofereix un tipus de préstec especialment orientat a l'adquisició d'un cotxe elèctric amb condicions més avantatjoses que el nostre Préstec Cotxe Online BBVA. D'aquesta manera, volem ajudar tothom que aposti per un consum responsable amb el medi ambient, contribuint a aconseguir que les nostres ciutats estiguin menys contaminades, amb l'objectiu de fomentar la mobilitat ecològica i mitigar l'impacte del canvi climàtic.

CTA Cotxe CTA Cotxe
Préstecs - També podria interessar-te Préstecs - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com funciona una reunificació de deutes, a més dels seus avantatges i inconvenients.
  • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
  • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

  • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
  • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.