Avantatges i inconvenients de cotxes híbrids i elèctrics

Descobreix les característiques dels nous cotxes elèctrics.
L'amenaça del canvi climàtic ha motivat una cerca constant d'alternatives energètiques més ecològiques per al nostre dia a dia. El transport és una de les principals fonts d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, per la qual cosa la seva adaptació a nous sistemes més respectuosos amb el medi ambient és fonamental. Els fabricants de cotxes en són conscients i per això estan centrant els seus esforços en el disseny i la producció de cotxes ecològics. Els sistemes híbrids i elèctrics representen la millor alternativa per al sector automobilístic. Si vols conèixer els avantatges i inconvenients dels cotxes híbrids i elèctrics, segueix llegint.
Bàner Superior Cotxe Bàner Superior Cotxe
Troba el finançament que necessites per al teu cotxe
Calcula la quota del teu préstec de forma ràpida i senzilla.

Com funcionen els cotxes híbrids i elèctrics?

Els cotxes híbrids són una opció a mig camí entre els vehicles tradicionals i els elèctrics. En aquests cotxes, el motor combina una bateria elèctrica amb el motor de gasolina o dièsel, de manera que l'energia elèctrica que produeix el motor de combustió serveix també per alimentar la bateria del vehicle. Per tant, el vehicle alterna la bateria elèctrica i el motor com a font d'energia, a la vegada que recarrega la seva pròpia bateria mentre està en circulació. Al contrari, els cotxes elèctrics depenen exclusivament de l'energia elèctrica per al seu funcionament, per la qual cosa en comptes de proveir necessiten recarregar la bateria després del seu ús. 

De cara a la conducció, aquests vehicles no presenten grans diferències de funcionament. De fet, l'alternança que es produeix en els motors híbrids és automàtica; per tant, el conductor no s'haurà de fer càrrec de la recàrrega.

Avantatges dels cotxes ecològics

El principal avantatge que presenten tant els cotxes híbrids com els elèctrics és que redueixen les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle i el consum de gasolina. Els vehicles híbrids redueixen considerablement el nivell d'emissions, mentre que els elèctrics eliminen per complet aquestes emissions en no tenir un motor de combustió. De fet, aquests cotxes no només suposen una millor opció per al medi ambient, sinó que també representen una alternativa davant la imminent desaparició dels combustibles fòssils. En els vehicles híbrids, el motor elèctric és el responsable de fer els principals esforços (com l'arrencada del cotxe), per la qual cosa el consum de gasolina és molt inferior. 

A aquests avantatges s'hi sumen certs beneficis en l'àmbit administratiu i fiscal. La necessitat de reduir la contaminació a les ciutats ha portat molts governs a implementar polítiques que afavoreixin l'ús de cotxes ecològics. D'aquesta manera, el conductor d'un vehicle híbrid o elèctric pot accedir als nuclis urbans de moltes ciutats en què els vehicles tradicionals ja no estan permesos. Igualment, aquests cotxes tenen descomptes en peatges o aparcaments. 

A més, els experts coincideixen a afirmar que els cotxes elèctrics requereixen un manteniment inferior. Els vehicles elèctrics no utilitzen peces tan complexes i s'hi produeix menys vibració, per la qual cosa és més difícil que hi hagi avaries. Per això, a llarg termini el propietari d'un cotxe d'aquest tipus estalviarà en el manteniment del seu cotxe. 

Finalment, al contrari del que pensen molts usuaris, aquests vehicles han evolucionat significativament en els darrers anys. De fet, avui dia la seva autonomia sol ser igual, o almenys similar, que la de qualsevol altre cotxe. Una cosa que difereix en el consum de combustible fòssil, sobretot en els models híbrids, el qual és menor si el comparem amb els de gasolina o dièsel, fet que es pot comprovar amb la nostra calculadora de combustible.

Bàner Central Cotxes Ecològics Bàner Central Cotxes Ecològics
Aconsegueix el teu cotxe híbrid o elèctric
Si vols adquirir un vehicle ecològic, no et perdis les nostres condicions especials.

Inconvenients dels cotxes ecològics

Encara que els cotxes elèctrics i els híbrids redueixin les emissions, no es pot dir que no provoquin cap tipus de contaminació. D'una banda, els cotxes híbrids encara utilitzen combustibles fòssils; per tant, la seva emissió és inferior, però no inexistent. D'altra banda, les bateries elèctriques que utilitzen tant els cotxes híbrids com els elèctrics no són reutilitzables i, igual que les bateries dels mòbils i altres dispositius, suposen una font de contaminació quan es converteixen en deixalles que no es poden reciclar.

Així mateix, el preu pot ser un gran inconvenient per a alguns usuaris. Aquests vehicles segueixen sent més cars que els tradicionals, igual que les seves bateries. Una inversió important tenint en compte el desgast que experimenten les bateries i el fet que s'han de renovar cada 10 o 15 anys. 

Tot i que avui dia aquests vehicles tenen més autonomia, aquesta encara representa un problema per als vehicles elèctrics. Al contrari que els híbrids, aquests cotxes no poden recarregar la seva bateria mentre circulen, sinó que necessiten ser endollats en llocs condicionats per a aquest propòsit. Aquesta càrrega sol trigar diverses hores, llevat que es faci en un tòtem que disposi de càrrega ràpida. No obstant això, de moment hi ha pocs punts de recàrrega disponibles al nostre país. 

Per a BBVA, la protecció del medi ambient és una prioritat; per això, volem posar el nostre granet de sorra en aquest àmbit. Per aconseguir-ho, ens hem proposat facilitar als nostres clients l'adquisició d'un cotxe ecològic amb el qual mitigar el seu impacte mediambiental. Som conscients dels avantatges i inconvenients dels cotxes híbrids i elèctrics, i sabem que la inversió que suposa un vehicle d'aquest tipus és el principal desafiament a què s'enfronten els usuaris. Per aquesta raó, BBVA t'ofereix un finançament en condicions especials perquè puguis comprar un cotxe nou amb el qual combatre el canvi climàtic. Visita bbva.es o qualsevol de les nostres oficines per obtenir més informació.

CTA Cotxe CTA Cotxe
Préstecs - També podria interessar-te Préstecs - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com funciona una reunificació de deutes, a més dels seus avantatges i inconvenients.
  • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
  • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

  • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
  • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.