Què és el conveni especial amb la Seguretat Social

La Seguretat Social permet cotitzar complementàriament un període determinat a fi de completar la futura pensió

Els treballadors que tenen llacunes de cotització a la seva carrera laboral, tenen l'opció de subscriure un conveni especial i voluntari amb la Seguretat Social. Així, podran cotitzar pel seu compte per assegurar-se un nivell de pensió en el moment de la jubilació.

La Seguretat Social dona l'opció de cotitzar a títol individual per cobrir possibles llacunes de cotització a l'hora de calcular la pensió, o quan es vol mantenir o millorar la pensió futura. Les llacunes de cotització es poden produir en cas de desocupació, o pot passar que un canvi de feina comporti una remuneració inferior, cosa que pot afectar negativament el càlcul de la pensió.

Bàner Superior Calcula Jubilació Bàner Superior Calcula Jubilació
Estalvia per a la teva jubilació
Calcula la seva millora amb les aportacions a un pla de pensions

El conveni especial amb la Seguretat Social cobreix les prestacions d'invalidesa permanent, defunció i supervivència derivades de malaltia comuna i accident laboral, jubilació i serveis socials.

En general, és un conveni demanat principalment per treballadors que han estat baixa en la Seguretat Social i encara els queden uns anys per jubilar-se. Per evitar que aquests anys sense cotitzar perjudiquin el càlcul de la seva pensió, opten per cotitzar a títol individual.

Per poder acollir-se a aquest conveni és indispensable acreditar un període mínim de cotització de 1.080 dies els 12 anys anteriors a la baixa de la Seguretat Social.

Quan convé acollir-se al conveni

El conveni especial amb la Seguretat Social té sentit principalment per a aquells treballadors que són baixa en la Seguretat Social i durant els últims anys han cotitzat per les bases màximes. En aquest cas, l'impacte de les llacunes de cotització sobre el càlcul de la futura pensió és molt elevat. Té menys sentit quan s'ha cotitzat per les bases mínimes perquè l'impacte és menor.

A l'hora de signar el conveni es pot triar cotitzar per:

 • La base màxima de cotització de la categoria professional que correspongui al treballador, sempre que hagi cotitzat per ella almenys 24 mesos durant els últims cinc anys.
 • La base per la qual va cotitzar durant els últims 12 mesos.
 • La base mínima de cotització.
Bàner Central Pla de pensions Bàner Central Pla de pensions
Plans de pensions adaptats a les teves necessitats
Coneix les diferents opcions que t'oferim

Així, per exemple, un treballador de la categoria de llicenciats que cotitzi per la base màxima, 3.642 euros al mes segons les bases de cotització de 2016, pagarà 969 euros en cotitzacions al mes. Aquesta xifra deriva d'aplicar a la base màxima el 28,3% (el percentatge que per llei cotitzen treballador i empresa a la Seguretat Social en nom del treballador), i aplicant un coeficient del 0,94 (3.642*0,283*0,94).

Si prenem el cas d'un treballador que cotitzi per les bases mínimes d'aquesta categoria, 1.067,4 euros, cotitzarà a la Seguretat Social 284 euros al mes (1.067,4*0,283*0,94).

CTA Simulador pensions CTA Simulador pensions
Plans de pensions - També et podria interessar Plans de pensions - També et podria interessar

També et podria interessar

 • Aquests són els canvis que s'han fet el 2018 en relació amb les pensions i la quantitat màxima per gaudir durant la jubilació.
 • Aquests són els càlculs que has de fer per obtenir la prestació de la pensió que rebràs després de jubilar-te.
 • Diversos factors poden afectar a la retenció de l'IRPF de les pensions de jubilació. Descobreix el teu percentatge.
Plans de pensions - Eines Plans de pensions - Eines

Eines de plans de pensions

 • Quin seria l'import de la teva pensió pública quan et jubilis? Descobreix-ho en tres passos molt senzills.
 • Troba el pla de pensions que millor s'adapti a les teves necessitats d'estalvi i comença a planificar el teu futur.
 • El nostre comparador et permetrà conèixer les característiques de tots els nostres plans i triar el que millor s'adapti a tu.
 • Amb el nostre simulador podràs conèixer la prestació final que rebràs una vegada et jubilis.
 • Vols saber quant podries estalviar-te en la declaració de la renda aportant a un pla de pensions?