Quin estalvi fiscal suposa un pla de pensions

Una pensió no és només una garantia per a la jubilació, sinó també un alleugeriment fiscal durant la vida laboral

El gravamen impositiu durant la vida laboral a Espanya és elevat. L'any 2017, per exemple, amb una base imposable de 20.000 € anuals, les retencions fiscals van ser d'un 24%. Ara bé, sabies que pots reduir la base imposable de la declaració de la renda invertint en la teva pensió i, així, pagar menys impostos? Coneix en aquest article alguns detalls sobre l'estalvi fiscal que pots obtenir amb un pla de pensions.

Hisenda et permet descomptar, a la teva declaració de la renda de manera directa, les aportacions a un pla de pensions. Fins a un import de 8.000 € o del 30% dels rendiments nets del treball i d'activitats econòmiques. A la Declaració de la renda pots restar directament els diners invertits de la base imposable i gaudir de beneficis fiscals per pensar simplement en la teva jubilació.

En aquest sentit, l'estalvi fiscal que genera un pla de pensions el situa més enllà d'una mera deducció; estem parlant que el benefici és directament una “reducció” sobre la base imposable.

Bàner Superior Calcula Jubilació Bàner Superior Calcula Jubilació
Estalvia per a la teva jubilació
Calcula la seva millora amb les aportacions a un pla de pensions

Així funciona l'estalvi fiscal per un pla de pensions

Un treballador que estigui obligat a fer la declaració de la renda s'enfronta a la mateixa pregunta cada any: com puc reduir els meus impostos? Les possibilitats d'estalvi fiscal són moltes, però un aspecte decisiu és sens dubte la reducció que permeten les aportacions a plans de pensions.

Dit d'una altra manera, l'Estat premia les persones que preveuen el seu futur finançant durant la vida laboral una pensió i, per això, autoritza una reducció directa sobre la base imposable de l'IRPF. A la Declaració de la renda es pot deixar constància d'aquestes inversions entre les caselles 400 i 409, que es descompten de manera directa de l'import final.

L'estalvi en números

Conèixer de manera ràpida l'estalvi fiscal per un pla de pensions és fàcil. Per fer-ho, BBVA ha dissenyat una útil eina que està a disposició de qualsevol interessat i que permet conèixer en pocs passos les xifres exactes d'aquests beneficis fiscals.

En la calculadora de desgravacions, per exemple, es pot saber en pocs clics l'impacte final de l'estalvi en funció de la quantitat que es vulgui invertir. En el cas, per exemple, d'un pla que suposi una inversió de 2.000 € anuals (166,6 € mensuals), l'estalvi amb un tipus marginal del 24% (menys de 20.200 € anuals) seria de 480 €. És a dir, gairebé l'equivalent a tres mensualitats.

Bàner Central Pla de pensions Bàner Central Pla de pensions
Plans de pensions adaptats a les teves necessitats
Coneix les diferents opcions que t'oferim

La reducció directa del pla de pensions pot disminuir de manera notable el pagament d'impostos. Tal com pots comprovar tu mateix amb aquesta calculadora, com més gran sigui la quantitat de diners que inverteixis al pla, més gran serà l'estalvi a l'hora de fer la Declaració de la renda. És a dir, cada euro invertit en un pla de pensions es resta directament del capital ingressat pel qual has de pagar impostos i, així, la suma final d'impostos és inferior.

La varietat de plans de pensions de BBVA t'ofereix programes atractius i flexibles per invertir els teus diners. Coneix l'oferta de plans de pensions al nostre web, fes els teus números a la nostra calculadora i gaudeix des de la propera Declaració de la renda d'un estalvi fiscal per pensar en la teva pensió.

CTA Simulador pensions CTA Simulador pensions
Mi Jubilación Mi Jubilación
Amb la col·laboració de l'Institut BBVA de Pensions:
Plans de pensions - També et podria interessar Plans de pensions - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Aquests són els canvis que s'han fet el 2018 en relació amb les pensions i la quantitat màxima per gaudir durant la jubilació.
  • Aquests són els càlculs que has de fer per obtenir la prestació de la pensió que rebràs després de jubilar-te.
  • Diversos factors poden afectar a la retenció de l'IRPF de les pensions de jubilació. Descobreix el teu percentatge.
Plans de pensions - Eines Plans de pensions - Eines

Eines de plans de pensions

  • Quin seria l'import de la teva pensió pública quan et jubilis? Descobreix-ho en tres passos molt senzills.
  • Troba el pla de pensions que millor s'adapti a les teves necessitats d'estalvi i comença a planificar el teu futur.
  • El nostre comparador et permetrà conèixer les característiques de tots els nostres plans i triar el que millor s'adapti a tu.
  • Amb el nostre simulador podràs conèixer la prestació final que rebràs una vegada et jubilis.
  • Vols saber quant podries estalviar-te en la declaració de la renda aportant a un pla de pensions?