Com es fa la valoració de béns immobles a Madrid

Diferents eines en línia et poden ajudar a conèixer el valor del teu habitatge. T'expliquem quins són.
Una pregunta que es plantegen molts propietaris madrilenys, fins i tot si no estan pensant a comprar o vendre, és la del valor real d'un habitatge. Doncs bé, igual de senzill que és saber el valor d'una referència cadastral acudint al Cadastre, també hi ha una eina per conèixer la valoració de béns immobles a Madrid. En pocs clics per tant, i sense necessitat de sortir de casa, podràs accedir a la valoració cadastral còmodament des del teu ordinador. La importància de conèixer el valor d'un habitatge és molt alta, ja que, en funció del seu preu, es quantifiquen anualment qüestions tan rellevants com el patrimoni per a la declaració de la renda o l'impost sobre béns immobles (IBI). Per això, tenir aquesta informació és un fet que va més enllà de la curiositat. Ara bé, la Comunitat de Madrid t'ajuda amb aquest tràmit oferint-te un portal a la seva seu electrònica perquè coneguis el valor d'un immoble.
Bàner superior hipoteca fixa Bàner superior hipoteca fixa
Hipoteca Fixa BBVA
La tranquil·litat de pagar el mateix cada mes.

La valoració de la Comunitat de Madrid

La Comunitat de Madrid posa a disposició del ciutadà un programa a la seva oficina virtual per consultar i descarregar una valoració de béns immobles ubicats dins la Comunitat autònoma. Si l'immoble compleix amb certs requisits previs, en aquesta pàgina es pot consultar i baixar automàticament una valoració prèvia, que serà vinculant durant tres mesos per a l'Administració tributària de la Comunitat de Madrid.

Aquest fet és conseqüència de l'art. 90 de la Llei general tributària (Llei 58/2003, de 17 de desembre), pel qual la Comunitat de Madrid està obligada a informar sobre el valor dels béns immobles de la comunitat. Es tracta, en aquest sentit, d'una informació oficial que es facilita a l'interessat de manera exclusiva per a la liquidació de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats i de l'impost sobre successions i donacions.

El procés per accedir a la valoració de béns immobles a Madrid és molt senzill. En primer lloc, hauràs d'adreçar-te a la pàgina web que hi destinen del Sistema Integral de Valoracions de la Direcció General de Tributs i Ordenació i Gestió del Joc, dependent de la Conselleria d'Economia, Ocupació i Hisenda. Hi podràs introduir la referència cadastral que vols consultar i, si el resultat és el desitjat, després d'una verificació, accediràs sense més a la valoració de l'immoble.

En aquest resum trobaràs informació fonamental de l'habitatge, com ara el seu posicionament en un mapa, l'any de construcció, l'ús, etc.

Ara bé, que no et despisti la facilitat d'aquest primer tràmit de valoració de béns immobles de la Comunitat de Madrid, ja que el resultat que obtinguis molt possiblement no serà la xifra del valor de mercat de l'immoble que estàs consultant. Hi ha, per tant, una discrepància entre una “valoració” i una “taxació” d'immobles, tal com t'expliquem a continuació.

La diferència entre una valoració i una taxació

L'eina de valoració que posa de manera gratuïta la Comunitat de Madrid al servei del contribuent fonamenta la seva apreciació a les dades arxivades a la referència cadastral; d'aquí la importància de conèixer aquest aspecte a l'hora de fer la consulta. Tanmateix, en la valoració no es consideraran molts dels factors que tindrà en compte un taxador homologat.

La taxació d'un pis, és a dir, la fixació d'un valor de compravenda oficial, és un estudi d'un bé immoble en funció no solament de la seva situació i del seu perfil arquitectònic (que és el que registra el Cadastre), sinó que va més enllà. Preguntes relacionades amb l'evolució del barri, l'atenció de l'objecte, les reformes a l'immoble o a l'edifici, etc. són assumptes que, sens dubte, influeixen de manera positiva o negativa en una taxació. Per això, no serà estrany apreciar divergències entre els resultats d'una taxació oficial i els d'una valoració.

Bàner central Bàner central
Tenim la hipoteca que s'adapta a tu
Descobreix les hipoteques de BBVA i troba la teva.

BBVA Valora t'ajuda

El valor exacte d'una taxació, com hem dit, requereix necessàriament un estudi detallat de l'immoble per un taxador homologat pel Banc d'Espanya. Ara bé, certes tendències i evolucions en els preus permeten considerar aspectes generals i, en conseqüència, proporcionar a l'usuari una aproximació econòmica pel que fa a valors de compravenda.

Amb BBVA Valora, en pocs clics i després d'incloure en una màscara de cerca d'aspectes essencials com la localització exacta de l'habitatge o, fins i tot, la referència cadastral, et poden facilitar un estudi orientatiu de mercat mitjançant el qual pots conèixer el valor mitjà de l'habitatge. I, sobretot, et pots fer una primera idea de com podria ser una hipoteca per finançar la compra de l'immoble.

Si prefereixes disposar de diferents eines que t'ajudin en el procés de cerca d'habitatge en el mòbil, pots descarregar-te l'app BBVA Valora View, amb la qual tindràs accés a informació molt útil. Simplement enfocant amb la càmera del teu mòbil la casa que t'interessa, obtindràs un preu aproximat de l'habitatge, basat en el seu valor cadastral i en les ofertes publicades a la zona a través d'Idealista. A més, disposes de funcionalitats com un mapa intel·ligent o l'anàlisi de barris.

CTA Estudi CTA Estudi
Hipoteques - També et podria interessar Hipoteques - També et podria interessar

També et podria interessar

  • Saps per què es produeix l'evolució de l'euríbor? T'expliquem en què consisteix aquest índex i per què varia cada dia.
  • Saps què és el crèdit hipotecari? A BBVA t'expliquem què és i en què es diferencia d'un préstec hipotecari
  • Independent del valor de la taxació d'un habitatge, qualsevol immoble té registrat un valor cadastral oficial.