Cancel·lar un compte bancari

T'expliquem què has de tenir en compte per cancel·lar el teu compte bancari sense sorpreses

Els comptes bancaris moltes vegades tenen un objectiu concret: estalviar per a la compra d'un cotxe, pagar la hipoteca en una entitat financera determinada, compartir despeses en un pis amb companys i amics, etc. És per això que, una vegada assolida aquesta finalitat, molts clients decideixen per la seva comoditat i tranquil·litat cancel·lar-los. En altres casos, tancar un compte corrent és resultat d'una defunció o de circumstàncies de treball (pagament de nòmina), per exemple.

El procés per fer aquesta cancel·lació és senzill i no hauria de presentar contratemps, però és important entendre les implicacions que té i què no hem de perdre de vista. Encara que es tracta d'un tràmit, com diem, fàcil, hi ha una sèrie de passos que és convenient conèixer.

Molts usuaris poden creure que deixar el compte sense diners (0 €) pot ser sinònim de cancel·lació automàtica per cessament d'activitat o falta de fons. Tanmateix, això no és correcte. És important informar-se sobre els procediments particulars de cada entitat financera per a la cancel·lació d'un compte corrent.

Bàner Superior Comptes Sense Comissions Bàner Superior Comptes Sense Comissions

Coneix el Compte Online Sense Comissions

Requisits i documentació necessària

1. Signatura de cancel·lació dels titulars del compte corrent amb el seu DNI (NIE, NIF)

El primer pas que hem de resoldre per tancar un compte bancari és saber si el compte té diversos titulars, perquè per cancel·lar-lo hem de tenir el consentiment de tots. Si el banc on volem tancar el compte no ofereix el servei de cancel·lació de compte en línia (per Internet) o per un altre mitjà remot (via correu postal, telèfon, fax, etc.), els titulars hauran d'anar a l'oficina presencialment amb el seu document d'identitat, vàlid i en regla, per signar la cancel·lació del compte. En algunes entitats aquest acte s'ha de fer a la mateixa oficina on s'hagi fet l'obertura del compte bancari que es vol cancel·lar.

- En cas de defunció d'un dels titulars:

Si un dels titulars del compte bancari ja ha mort, hauran de ser els hereus legals els que facin aquest tràmit, presentant la documentació que necessiti l'entitat bancària (entre altres documents, el certificat de defunció i l'escriptura d'adjudicació de l'herència).

2. Lliurament de targetes, xecs i llibretes

Abans de donar de baixa el compte corrent, el client ha d'eliminar o destruir totes les targetes de crèdit o dèbit, xecs, llibretes o talonaris que tingui associats a aquest.

En alguns casos és el banc qui sol·licita als interessats que vagin a la sucursal per lliurar tots aquests mitjans de pagament. És una mesura de seguretat.

Recomanacions

Abans de signar la cancel·lació i el tancament del teu compte bancari:

 • Assegura't que no tens rebuts domiciliats en el compte.
 • Avisa els teus pagadors (si treballes per compte d'altri o perceps pagaments periòdicament per qualsevol altra raó) sobre la cancel·lació del compte.
 • Assegura't que el compte corrent que vols cancel·lar no és el compte d'abonament dels interessos d'altres productes financers (dipòsits, comptes d'estalvi…) que tinguis en aquesta o una altra entitat financera.
 • Desvincula el teu número de compte de les plataformes de comerç electrònic que utilitzis amb aquest número de compte o una targeta associada a aquest. Evitaràs problemes en les teves següents compres o renovacions de subscripció.
 • Fes una còpia dels teus moviments que et serveixi de resguard. En moltes entitats el més senzill serà baixar-ho des d'Internet, a través de la seva pàgina web, en l'àrea privada de clients.
 • Per finalitzar, és recomanable sol·licitar un comprovant on consti la cancel·lació del compte per si és necessari fer alguna reclamació posterior.
Bàner Central Bconomy Bàner Central Bconomy
Comença a estalviar
Amb BBVA Bconomy podràs comparar les teves despeses i crear el teu coixí financer.

Comissions o penalitzacions

Depenent de l'entitat, la cancel·lació del compte corrent pot suposar una penalització. En qualsevol cas has de tenir en compte:

 • Saldo negatiu: Si el compte que es vol cancel·lar té saldo negatiu, el titular o titulars hauran d'abonar aquest saldo per poder cancel·lar-lo.
 • Comissió de gestió o manteniment del compte: Si el compte bancari que tancaràs té comissions d'administració i manteniment, es calcula la comissió proporcional segons la data de cancel·lació del compte.
 • Promocions: Si t'has beneficiat d'alguna promoció o benefici per l'obertura o manteniment del compte bancari que tancaràs i el temps de permanència no ha transcorregut, possiblement hauràs de pagar una penalització per incompliment de les condicions de la promoció. Informa't en les bases legals de la promoció o a la teva entitat bancària per estar-ne segur.
 • Hipoteca, crèdits o algun tipus de préstec: Si tens algun préstec amb el banc i el compte que pretens tancar és el compte a través del qual pagues les quotes i els interessos d'aquests productes, hauràs de consultar si es pot fer la cancel·lació o canvi de compte de càrrec a un altre banc, i si això comporta algun tipus de penalització.
CTA Fes-te Client CTA Fes-te Client
Comptes - També et podria interessar Comptes - També et podria interessar

També et podria interessar

 • Ajuden a identificar el banc receptor d'una transferència i garantir la seguretat del procés.
 • Hem posat a la teva disposició diverses funcionalitats en línia que faran més senzilles les teves gestions, siguis on siguis.
 • El temps que triga a fer-se una transferència varia. T'expliquem tot el que fa referència a aquesta operació bancària.
Comptes - Eines Comptes - Eines

Eines de comptes