9 de setembre

Dia del Vehicle Elèctric

Els vehicles elèctrics estalvien en combustible i protegeixen el medi ambient.

Necessites més informació?

Els punts de recàrrega d'un vehicle elèctric són els que ens permeten omplir-ne les bateries. N'hi ha de diverses menes:

  • Punt de recàrrega de paret (o Wallbox): accessibles per a qualsevol tipus de vehicle elèctric (o híbrid), la seva instal·lació requereix ancoratges a la paret del garatge on se situï. S'alimenten, habitualment, de l'energia de la llar. Són els més habituals, pel seu bon preu i per la seva facilitat d'ús.
  • Punt de recàrrega en pal: són els que més fan servir tant les empreses com les administracions públiques a l'hora de crear una xarxa de càrrega. Es caracteritzen per permetre la càrrega en mode 4, el qual sol emplenar el 80% de la bateria en uns 30 minuts. No es recomana el seu ús continuat, ja que a mitjà termini perjudica la bateria.
  • Punt de recàrrega amb control dinàmic de potència: és l'últim model de punts de recàrrega de cotxes elèctrics, gràcies al qual s'equilibra la càrrega entre el vehicle elèctric i altres consums que es produeixin a la llar, sense que se superi la potència que es tingui contractada (cosa que podria provocar talls de llum).
  • Punt de recàrrega portàtil EV: de mida petita i poc pes, es pot portar al maleter del vehicle elèctric i utilitzar-lo quan calgui recarregar la bateria. Només cal tenir una presa de corrent a mà.

Altres dates importants

  • El Dia Mundial del Turisme és un esdeveniment organitzat per l'OMT (Organització Mundial del Turisme de les Nacions Unides) amb l'objectiu de donar a conèixer al món el paper del turisme, així com el seu impacte, a escala social, cultural, política i econòmica. 
  • El Dia de la Hispanitat commemora l'arribada de Cristòfol Colom a l'illa de Guanahaní; aquest fet es coneix com "el descobriment d'Amèrica" i serveix de primer contacte entre Europa i Amèrica. 
  • El Dia Mundial de l'Estalvi d'Energia se celebra el 21 d'octubre. El seu objectiu principal és conscienciar del valor que té la realització de petites accions amb les quals fomentar l'estalvi energètic.