Dia del Vehicle Elèctric

Què és el Dia del Vehicle Elèctric?

El Dia del Vehicle Elèctric és aquell en què es destaca la importància dels cotxes elèctrics en el creixement de la mobilitat sostenible (a escala mundial), així com l'impacte positiu que aquesta té en la conservació del medi ambient (fruit de la reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle a l'atmosfera). Aquesta festivitat va ser creada per les ABB i Green TV l'any 2020.

Quan és el Dia del Vehicle Elèctric?

El Dia Mundial del Vehicle Elèctric es va celebrar per primera vegada el dia 9 de setembre de l'any 2020, una data que va quedar establerta per a la resta d'edicions.

Qui va inventar el vehicle elèctric?

Per bé que el vehicle elèctric és, per a nosaltres, una cosa relativament nova, el seu origen es remunta a dos segles enrere. L'any 1827, Ányos István Jedlik va crear el primer motor elèctric i després va muntar un petit vehicle associat a aquest. Cinc anys després, el 1832, Robert Anderson va crear el seu propi cotxe elèctric amb bateria, amb l'únic defecte que no es podia recarregar. No va ser fins al 1880 que es van inventar les primeres bateries recarregables, cosa que va derivar, el 1899, en la creació d'un nou model que les incloïa. Uns primers intents que van servir de punt de partida per a tots aquells que, des de llavors, han treballat en l'evolució del vehicle elèctric, així com en la creació i el desenvolupament de punts de recàrrega, fins a aconseguir la tecnologia de què gaudim avui dia.

Quines característiques té el vehicle elèctric?

Els vehicles elèctrics, el valor dels quals es destaca aquest 9 de setembre, es caracteritzen per:

  • Estalviar en "combustible", ja que l'electricitat és més econòmica que la gasolina o el gasoil.
  • Pagar menys impostos, ja que les seves emissions a l'atmosfera són 0.
  • No haver de visitar tant el taller, ja que s'espatllen menys i, a més, necessiten un manteniment més baix.
  • Facilitar l'aparcament, sobretot a les grans ciutats.
  • Poder circular pel carril Bus/VAO.

Com puc finançar la compra d'un cotxe elèctric?

Per facilitar la compra d'un cotxe elèctric, BBVA posa a disposició dels seus clients el seu Préstec Cotxe Ecològic, gràcies al qual pots sol·licitar fins a 75.000 €, a retornar en 8 anys, des de bbva.es o l'app de BBVA.

Simulador de préstecs

Amb el simulador de préstecs en línia de BBVA podràs calcular les condicions del finançament que necessites. En només 3 minuts triant import i termini.
  • Abaixem els nostres preus per al préstec ràpid a nous clients!

També et pot interessar

Necessites més informació?