Dia Mundial del Turisme

Què és el Dia Mundial del Turisme?

El Dia Mundial del Turisme és un esdeveniment organitzat per l'OMT (Organització Mundial del Turisme de les Nacions Unides) amb l'objectiu de donar a conèixer al món el paper del turisme, així com el seu impacte, a escala social, cultural, política i econòmica. Per bé que es va establir la seva celebració el 1979 a la ciutat de Torremolinos (Espanya), va tenir lloc per primera vegada el 1980 amb una única temàtica: "La contribució del turisme a la conservació del patrimoni cultural, la pau i l'entesa mútua". Des de llavors, cada edició es regeix per un tema en concret, que tria prèviament l'assemblea de l'OMT.

Quin dia se celebra el Dia Mundial del Turisme?

El Dia Mundial del Turisme se celebra, cada any i des del 1979, el 27 de setembre. Es va triar aquesta data per coincidir amb una de les fites més importants per al turisme mundial: l'aprovació dels Estatuts de l'OMT (el 1970).

Que suposa el turisme per a Espanya?

El turisme és el motor econòmic d'Espanya. Partint de les dades obtingudes el 2019 per Hosteltur, l'impacte d'aquest sector en el PIB espanyol és del 14,6%, cosa que es tradueix en una aportació superior als 175.000 milions d'euros i la generació de 2,8 milions de llocs de treball. El seu creixement mitjà del 2010 al 2018 va ser del 3,38%, i s'espera que després de la pandèmia (va passar a representar el 5% el 2020) vagi recuperant el seu paper protagonista els pròxims anys.

Quina mena de turisme es pot fer a Espanya?

Són diversos els tipus de turisme que es poden fer a Espanya:

  • Turisme de sol i platja: el bon clima, sobretot durant els mesos d'estiu, fa que els destins de costa (com València, Alacant o Barcelona) siguin dels més escollits pels turistes per passar-hi les vacances.
  • Turisme rural: destinat per a aquells que, durant els seus dies de descans, prefereixen un ambient més tranquil i relaxat. Galícia, Astúries o Cantàbria són alguns punts de la nostra geografia que es poden visitar si s'és amant d'aquesta mena de turisme.
  • Turisme d'interior: és el practicat per aquells que, en comptes d'anar a conèixer el més destacat d'altres països, decideixen descobrir els racons més bonics del seu.
  • Turisme sostenible: és aquell en què es fa qualsevol activitat intentant impactar el mínim en el medi ambient i la cultura local.

A més d'aquests, hi ha altres tipus de turisme, com el gastronòmic, que permet assaborir els menjars més exquisits; l'enoturisme, per als amants del vi, o el d'aventura, per a aquelles persones que són molt actives i gaudeixen de l'esport en la seva màxima expressió.

Com puc finançar les meves despeses en turisme?

Per facilitar qualsevol despesa en turisme, BBVA posa a disposició dels seus clients diferents opcions de finançament, entre les quals hi ha el Préstec Ràpid Online, que pots sol·licitar des de bbva.es o l'app de BBVA sense lliurar cap documentació, i rebràs una resposta dins un termini aproximat de 8 hores laborables.

Simulador de préstecs

Amb el simulador de préstecs en línia de BBVA podràs calcular les condicions del finançament que necessites. En només 3 minuts triant import i termini.
  • Abaixem els nostres preus per al préstec ràpid a nous clients!

També et pot interessar

Necessites més informació?