Col·labora amb la Creu Roja en la recaptació de fons per ajudar els afectats per l'erupció del volcà de La Palma. Més informació

Fons Next Generation

150.000 milions d'euros per impulsar la recuperació a Espanya

La Unió Europea ha decidit reforçar el seu pressupost per potenciar la recuperació i el creixement i Espanya serà el país que més fons Next Generation rebi.

Descobreix els nostres butlletins informatius Next Generation
Estigues al dia de les últimes novetats sobre els fons europeus.

Què són els fons europeus Next Generation

La Unió Europea tenia previst establir un pressupost per desenvolupar Europa entre 2021 i 2027. A causa de la crisi de la COVID-19, aquest pressupost s'ha incrementat en 750.000 milions d'euros . Aquest increment és el que es coneix com a fons europeus Next Generation EU.

L'objectiu és rellançar l'economia a curt termini i millorar la productivitat i el potencial de creixement a mitjà i llarg termini.

Quan estaran disponibles els fons europeus Next Generation

Per avançar-se al desemborsament dels fons europeus, els pressupostos generals de l’Estat ja anticipen una dotació de 26.634 milions d'euros per al 2021.

La gestió de les ajudes es farà a través de l'Administració General, les comunitats autònomes i les entitats locals. Les primeres convocatòries podrien començar a llançar-se abans de l'estiu.

Com pots aprofitar aquesta oportunitat

Els fons europeus Next Generation estan destinats fonamentalment a autònoms, empreses i corporacions, que són els principals motors de l'economia i la generació d'ocupació.

La condició principal per accedir-hi és que la inversió es destini a projectes relacionats amb:

 • Sostenibilitat: energies renovables, eficiència energètica, mobilitat sostenible, etc.
 • Digitalització: infraestructures, formació, ciberseguretat o intel·ligència artificial.
 • Cohesió i igualtat: educació, sanitat, infraestructures per a dependents i impuls de la cultura i l'esport.

Et volem facilitar l'accés a les ajudes

Des de BBVA sumarem la nostra capacitat i experiència amb la intenció que l'efecte positiu de les ajudes europees sigui encara més gran. Tenim la ferma intenció de seguir formant part de la solució a la crisi actual.

El pla de recuperació segueix en fase de disseny, però tu et pots anticipar i començar a definir els teus projectes en línia amb les prioritats que cobriran els fons (sostenibilitat, digitalització, cohesió i igualtat).

Què podem oferir des de BBVA

 • Informació i experiència

  Serem aquí per resoldre els dubtes que puguin sorgir sobre el procés. T'acompanyarem per intentar que els teus projectes es puguin realitzar.
 • Col·laboració

  Participarem en l'anàlisi dels teus projectes i et podrem proposar partners per ajudar a la gestió d'ajudes i complementar les teves idees.
 • Suport financer

  Si ho necessites, valora les nostres solucions per anticipar o complementar l'import de les ajudes que et poguessin concedir (sempre fent-ne un estudi previ).

Vols que te n'anem informant?

Encara queda molt per definir, hi haurà novetats i informació cada vegada més específica. Si t'interessa, t'hi pots apuntar perquè t'anirem explicant les novetats.

Butlletins informatius Next Generation

Estem generant documents amb les últimes novetats sobre els fons, explicats amb detall. Els tens tots disponibles a l'enllaç següent.

Últimes notícies sobre els fons Next Generation

Recorda

Les condicions dels fons Next Generation estan subjectes als criteris legals marcats per la Unió Europea o el Govern d'Espanya.