On puc pagar amb el meu mòbil?

T'expliquem quins passos cal que segueixis per saber en quins establiments pots pagar amb el mòbil.

Avui dia és molt habitual no portar la cartera a sobre. És per això que molts usuaris escullen el mòbil com la solució perfecta per substituir els bitllets, monedes i targetes i, així, pagar les seves compres d'una forma més còmoda.

Però, com assegurar-me que podré pagar amb el mòbil? Segueix aquests passos tan senzills. És molt fàcil i t'asseguraràs de no tenir cap imprevist:

  1. És important que a l'entrada de la botiga, restaurant o establiment comercial on facis la compra et fixis si admet les targetes del mateix emissor de què tu disposes. BBVA disposa de targetes VISA o Mastercard.
  2. Pregunta a caixa si el TPV o datàfon de la botiga té tecnologia Contactless o NFC. Si ho prefereixes, també pots preguntar si pots pagar amb el teu mòbil directament, ja que molts dependents estan informats i formats per atendre la teva petició.
  3. Recorda que en alguns establiments hi ha un import mínim per pagar amb targeta. Si pagues amb el mòbil, cal que apliquis la mateixa regla. És aconsellable que ho preguntis abans per no endur-te cap sorpresa.
  4. Encara que no sigui obligatori, algunes botigues t'obliguen a ensenyar el DNI (o el passaport). En principi no cal, ja que amb cada compra hauràs d'introduir la clau secreta al TPV o datàfon, i això servirà per signar amb seguretat l'operació i per identificar el propietari de la targeta.