Tipus de targetes de crèdit

T'expliquem quins tipus de targetes de crèdit existeixen i quines són les seves principals característiques.
Quan es parla dels diferents tipus de targetes bancàries hi pot haver confusió entre el que és i el que no és una targeta de crèdit. Explicat de manera breu, una targeta de crèdit és tota aquella que permet disposar d'un crèdit. Això vol dir que si sou titular d'una targeta d'aquestes característiques podeu fer pagaments o obtenir diners, fins a cert límit, sense necessitat de tenir fons en el vostre compte bancari en aquell mateix moment. Aquesta és la principal diferència amb les targetes de dèbit. D'aquesta manera es poden fer compres i contractar serveis a l'instant, però amb l'avantatge d'ajornar el pagament.
Bàner superior Targeta Després Bàner superior Targeta Després
Targeta Después
Podràs ajornar les compres i utilitzar-la en més de 6.000 caixers.
Hi ha diferents tipus de targetes de crèdit en funció de la forma de tornar els diners, de l'emissor de la targeta o dels seus diferents avantatges i característiques. Vegem quines són les més comunes del mercat.

Targetes de crèdit en funció del pagament

La principal característica d'una targeta de crèdit és facilitar el pagament, avançant els diners perquè el client els pugui tornar de manera ajornada amb dues formes de tornar el crèdit obtingut:
  • Targeta de crèdit: el client torna els diners el mes següent i no paga cap tipus d'interès pel crèdit disposat mitjançant pagaments, però sí per les disposicions d'efectiu. En general, aquesta devolució s'ha de fer durant els primers 5 dies del mes següent. També ofereix l'opció d'ajornar el pagament (amb interessos).
  • Targeta revolving o de pagament fraccionat: en aquest tipus de targetes de crèdit totes les compres que es fan queden ajornades (amb interessos). El client pot escollir com vol fer la devolució: a través d'un percentatge del saldo pendent o pagant una quota fixa cada mes. En els dos casos, també s'inclouen els interessos d'ajornament.
Bàner Central Targeta Després Bàner Central Targeta Després
Targeta de crèdit BBVA
Ajorna les compres amb la targeta Después i accedeix a més de 6.000 caixers.

Targetes de crèdit segons l'emissor

Encara que totes les targetes de crèdit estan vinculades a una entitat bancària, no totes són emeses per bancs.

  • Targetes de crèdit universals: són les que emet el mateix banc i que operen amb marca VISA o Mastercard, podent ser utilitzades a tots els establiments adherits a la marca.
  • Targetes de crèdit privades: són emeses per una entitat financera, però només poden ser utilitzades en una xarxa limitada d'establiments.
CTA Targeta Després CTA Targeta Després
Targetes - També podria interessar-te Targetes - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com pots utilitzar aquest servei per treure diners d'un caixer sense portar una targeta a sobre.
  • A BBVA t'expliquem les diferències entre una targeta de crèdit i una de dèbit d'una forma clara i senzilla.
  • T'expliquem com ingressar diners en un caixer perquè puguis fer-ho sempre que vulguis.
Targetes - Eines Targetes - Eines

Eines de targetes

  • Coneix les característiques de cadascuna de les targetes que BBVA té per a tu gràcies a aquest comparador.