Opcions per retirar efectiu a crèdit mitjançant targeta en caixers automàtics

Siguis on siguis, i fins i tot sense saldo al compte, la targeta de crèdit et permetrà accedir sempre a diners en efectiu.

Pràcticament el 100% dels treballadors cobren la nòmina amb un abonament al compte, la qual cosa fa que sigui necessari adreçar-se al banc una vegada i una altra per disposar d'efectiu. Per això, el gest freqüent de retirar efectiu a crèdit mitjançant targeta en caixers automàtics és una cosa amb la qual tots estem familiaritzats. Ara bé, hi ha diferents opcions per efectuar retirades d'efectiu a dèbit o crèdit mitjançant targeta, ho sabies?

En funció del tipus de targeta que tinguis, del caixer al qual t'adrecis i, sobretot, del tipus d'operació que facis amb la teva targeta, potser hauràs d'assumir diferents comissions per accedir a efectiu. De tot això te'n parlem aquí perquè no se t'escapi res la pròxima vegada que t'adrecis al caixer a treure els teus diners.

Bàner superior Targeta Después Bàner superior Targeta Después
Targeta Después
Podràs ajornar les compres i utilitzar-la en més de 6.000 caixers.

Els tipus de targeta i les maneres de disposició

En general, hi ha dos tipus de targetes: les de dèbit i les de crèdit. Com el seu nom indica, amb una targeta de dèbit, les compres i les retirades es carreguen, al moment, al compte associat i contra el seu saldo. És a dir, es carrega en el teu compte automàticament el que pagues, així com aquells diners que retires a dèbit del caixer.

En el cas de la targeta de crèdit, tanmateix, els pagaments es van acumulant en el compte de crèdit de la targeta que es carrega en el compte bancari, en general, en el termini d'un mes. Aquest tipus de disposició, per tant, és un crèdit, amb l'avantatge que la seva tramitació és senzilla. N'hi ha prou de passar la targeta de crèdit a l'hora de fer les compres o fer retirades d'efectiu a crèdit de caixers automàtics.

Ara bé, en fer retirades d'efectiu a crèdit mitjançant targeta en caixers automàtics, has de tenir en compte que pot ser que hagis de pagar una sèrie de comissions per això. Aquesta comissió no té res a veure amb el tipus de caixer, ni amb el lloc on facis la retirada d'efectiu, és a dir, fins i tot en caixers automàtics BBVA cal pagar una comissió per l'efectiu rebut a crèdit. En definitiva, el que fas no és altra cosa que demanar un “minipréstec”.

Potser t'interessa saber que una targeta de crèdit no t'obliga sempre a retirar efectiu a crèdit mitjançant targeta en caixers automàtics, sinó que també et permet fer-ho a dèbit. És a dir, amb una targeta de crèdit podràs, igual que amb una de dèbit, retirar efectiu a dèbit mitjançant targeta en caixers automàtics “en temps real” sense pagar ni un cèntim en comissions si uses un caixer BBVA. Per fer-ho, és important que al caixer facis la teva retirada “a dèbit” i no “a crèdit”. El caixer t'ho preguntarà, així que tingues-ho en compte en cada cas.

On retirar efectiu a dèbit mitjançant targeta en caixers automàtics

Un dels principals avantatges de la targeta de crèdit és, sens dubte, la possibilitat de disposar dels teus diners a qualsevol part del món. Les diverses marques expenedores de targeta amb què treballa BBVA (VISA, MasterCard, American Express, etc.) tenen una compatibilitat global, és a dir, en pràcticament qualsevol caixer del món podràs disposar d'efectiu.

Aquest fet, tanmateix, comporta en algunes ocasions despeses afegides, ja que cadascun dels diferents caixers que hi ha exigeix comissions singulars, que el caixer cobra primer a BBVA, i després BBVA repercuteix al client. D'aquesta manera, per tant, a l'hora de fer retirades d'efectiu a crèdit o dèbit mitjançant targeta, hauràs de llegir detingudament la informació que et mostra la pantalla i el caixer automàtic per no endur-te sorpreses.

Bàner Central Targeta Después Bàner Central Targeta Después
Targeta de crèdit BBVA
Ajorna les compres amb la targeta Después i accedeix a més de 6.000 caixers.

Independentment de la comissió per retirada d'efectiu mitjançant targeta de cada caixer automàtic, a més, has de tenir en compte que si fas una disposició a crèdit, aquesta també estarà sotmesa a les comissions del teu contracte. Per exemple, la comissió per canvi de divisa en una moneda diferent de l'euro. Per tant, per bé que una targeta de crèdit et pot salvar la vida en un moment determinat, és important tenir en compte aquestes possibles comissions afegides perquè no surti massa cara la retirada. 

En definitiva, una targeta de crèdit és una eina pràctica i, si cal, necessària per poder disposar dels nostres diners allà on anem. Per bé que una retirada d'efectiu pot suposar un cost afegit a causa de les comissions, aquestes poden ser compensades amb els diferents avantatges.

BBVA ofereix als seus clients una àmplia gamma de targetes que, en funció de cada perfil, intenten satisfer les necessitats del client. A la nostra pàgina web pots accedir a tota la gamma de targetes del banc. Amb qualsevol targeta BBVA, treure diners és ràpid i senzill. Una extensa xarxa de més de 6.000 caixers propis, que pots trobar al localitzador de caixers de BBVA, et permetrà estalviar-te comissions en les disposicions a dèbit. No deixis de preguntar i de comparar l'oferta del teu banc i de consultar-nos qualsevol dubte a través del web.

CTA Targeta Después CTA Targeta Después
Targetes - També et podria interessar Targetes - També et podria interessar

També et podria interessar

  • T'expliquem com pots utilitzar aquest servei per treure diners d'un caixer sense portar una targeta a sobre.
  • A BBVA t'expliquem les diferències entre una targeta de crèdit i una de dèbit d'una forma clara i senzilla.
  • T'expliquem com ingressar diners en un caixer perquè puguis fer-ho sempre que vulguis.
Targetes - Eines Targetes - Eines

Eines de targetes

  • Coneix les característiques de cadascuna de les targetes que BBVA té per a tu gràcies a aquest comparador.