Com anul·lar una targeta de crèdit

És un procés senzill, però és imprescindible tenir en compte una sèrie de detalls

Una targeta de crèdit és un instrument financer molt útil, però segons com pot ser necessari haver-la de cancel·lar: si te la prenen, si no t'ofereix bones condicions, si ja no la necessites, etc. Anul·lar una targeta de crèdit en realitat és una cosa més fàcil del que es pot pensar en un principi, però cal conèixer el procediment per evitar que segueixi generant interessos si no ho hem fet bé.

Els motius per cancel·lar una targeta són variats, de manera que, en funció de la seva naturalesa, el procediment per donar de baixa la targeta és diferent en cada cas. Veurem com actuar segons la motivació que ens dugui a cancel·lar-la.

Bàner superior Targeta Después Bàner superior Targeta Después
Targeta Después
Podràs ajornar les compres i utilitzar-la en més de 6.000 caixers.

Passos que cal fer per cancel·lar una targeta per motius personals

Quan el propietari d'una targeta de crèdit decideix cancel·lar-la, no n'hi ha prou d'agafar unes tisores i tallar-la. Si no se segueix el procediment, la cancel·lació no serà efectiva i la targeta de crèdit seguirà generant les comissions i els interessos habituals.

Per dur a terme la cancel·lació no pot haver-hi cap moviment a favor o en contra, ja que si no, i encara que es tractés d'un saldo molt petit, la targeta seguiria generant despeses. Una vegada que el saldo de la targeta és zero, cal notificar l'entitat bancària que es vol cancel·lar la targeta acudint a una oficina de l'entitat, trucant-hi per telèfon o a través de qualsevol de les plataformes que tingui habilitades el banc.

Quan l'entitat bancària comprovi que el saldo de la targeta és, efectivament, zero, iniciarà els tràmits de cancel·lació. Finalment, cal lliurar la targeta física a la sucursal.

Com cancel·lar una targeta en cas de robatori o pèrdua

Si en comptes de donar de baixa una targeta de manera voluntària, t'hi veus obligat perquè te l'han robada o l'has perduda, el procediment a seguir és diferent a l'esmentat anteriorment.

Amb l'objectiu d'agilitzar el procediment, al web de BBVA hi ha un apartat en què s'especifiquen les diferents vies que existeixen per cancel·lar la targeta.

En cas de robatori és fonamental bloquejar la targeta perquè no pugui ser utilitzada i, així, sigui impossible treure diners amb aquesta en caixers o fer qualsevol operació en línia com compres o transferències. L'operació es pot fer a través de la mateixa pàgina web, de l'app mòbil BBVA Espanya, trucant per telèfon a la línia BBVA o a qualsevol oficina de BBVA. Un cop bloquejada la targeta, el titular d'aquesta en rebrà una de nova que manté el contracte i el PIN de la robada, però amb un nou número PAN.

Bàner Central Targeta Después Bàner Central Targeta Después
Targeta de crèdit BBVA
Ajorna les compres amb la targeta Después i accedeix a més de 6.000 caixers.

És important recordar que, en cas de robatori, a més de bloquejar la targeta cal denunciar el fet a la comissaria més pròxima, ja que l'entitat bancària pot sol·licitar la denúncia en algun moment.

Amb l'app de BBVA pots consultar els moviments de la teva targeta de crèdit i veure si hi ha extractes o pagaments que no hagis fet i, en aquest cas, poder cancel·lar la teva targeta de manera immediata.

CTA Targeta Después CTA Targeta Después
Targetes - També et podria interessar Targetes - També et podria interessar

També et podria interessar

  • T'expliquem com pots utilitzar aquest servei per treure diners d'un caixer sense portar una targeta a sobre.
  • A BBVA t'expliquem les diferències entre una targeta de crèdit i una de dèbit d'una forma clara i senzilla.
  • T'expliquem com ingressar diners en un caixer perquè puguis fer-ho sempre que vulguis.
Targetes - Eines Targetes - Eines

Eines de targetes

  • Coneix les característiques de cadascuna de les targetes que BBVA té per a tu gràcies a aquest comparador.