Vacances sense imprevistos: la teva assegurança mèdica per viatjar

Els problemes de salut són una de les incidències més habituals que pateixen els viatgers.

La salut és el primer, també quan viatgem. Quan ets a l'estranger, qualsevol contratemps et pot sortir molt car si no tens una assegurança mèdica adequada. Les vacances et permeten sortir de la rutina i desconnectar, però no t'oblidis del més important: la salut. Abans de viatjar, protegeix-te davant qualsevol contratemps relacionat amb l'assistència mèdica i sanitària. 

Les assegurances mèdiques de viatges internacionals són la millor forma de garantir l'atenció sanitària si viatges a l'estranger. A continuació t'expliquem els avantatges i les cobertures que t'ofereix una assegurança mèdica de viatge.

Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

Cobertures bàsiques

Les despeses mèdiques són, probablement, l'aspecte més important d'una assegurança de viatges. A l'hora de contractar-la hem de fixar-nos molt bé en les cobertures relatives a aquest apartat. Durant un viatge a l'estranger podem patir un accident o contreure una malaltia i hem d'estar previnguts. 

En general, una assegurança mèdica de viatge inclou les següents cobertures bàsiques: 

  • Atenció mèdica d'emergència. 
  • Despeses per hospitalització, medicaments, anàlisis fetes, etc. 
  • Atenció mèdica en cas d'accidents. 

A part d'aquestes cobertures bàsiques, també tens la possibilitat de contractar cobertures addicionals, com la repatriació en cas de defunció o malaltia greu o l'evacuació d'emergència

A més, les assegurances mèdiques ofereixen atenció telefònica 24 hores per proporcionar a l'assegurat tota la informació pràctica sobre els centres mèdics més pròxims als quals pot acudir i aquells on pot ser atès en l'idioma que decideixi i que més li convingui.

El teu destí, clau en l'elecció de l'assegurança mèdica

Conèixer el lloc al qual viatjaràs és fonamental a l'hora de decidir quina assegurança mèdica contractarem. No és el mateix viatjar per Europa que als Estats Units, el Japó o Rússia. Les diferències dels costos sanitaris i mèdics entre països poden ser enormes. 

T'has d'informar bé del límit de despeses mèdiques de la teva pòlissa i fixar-lo en funció del destí. Per exemple, si viatges als Estats Units, on la sanitat és molt cara i el mínim incident pot tenir un cost elevat, seria bo establir límits més alts que si viatges França, on els costos sanitaris són molt més baixos. 

Tenir en compte quin tipus de viatge farem ens ajudarà a triar els límits de capital assegurat més adequats. Una assegurança que cobreixi fins a 5.000 euros en despeses sanitàries servirà de poc si l'assistència per un trencament de cama pot arribar a costar fins a 80.000 euros als Estats Units. 

Contractar una pòlissa suposa un estalvi a llarg termini, ja que en alguns països les despeses d'una simple consulta poden superar fàcilment el preu de l'assegurança. 

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

A la majoria de països no és requisit indispensable tenir una assegurança mèdica per accedir-hi. Però hi ha excepcions: Rússia, Mongòlia, Armènia o el Tadjikistan, entre d'altres, no concedeixen un visat si el viatger no disposa d'una assegurança d'assistència en viatge, la qual cosa inclou cobertura mèdica i sanitària. El més convenient seria consultar aquesta informació al Ministeri d'Afers Exteriors per assegurar-nos-en i no emportar-nos sorpreses. 

Si viatges a Europa, no oblidis portar a sobre la targeta sanitària europea per tenir cobertura mèdica a tots els països de la Unió quan viatges per oci, per feina o per estudis. Has de tenir en compte que no et garanteix que l'atenció sanitària sigui gratuïta al cent per cent. En alguns casos, potser has d'abonar la quantitat en el moment, tot i que se't reemborsarà a la tornada. I si el teu destí està fora de l'àmbit d'aquesta targeta, es recomana contractar assegurances amb un capital per a despeses sanitàries de gran quantia. 

El Ministeri d'Afers Exteriors recomana als viatgers contractar assegurances mèdiques en els seus desplaçaments a l'estranger perquè estiguin protegits i coberts en cas de malaltia o accident durant el viatge, incloent-hi l'evacuació amb avió medicalitzat. 

Si has de viatjar a l'estranger i busques una assegurança que t'ofereixi tranquil·litat i protecció, a BBVA tenim l'Assegurança de Viatge BBVA, que en la seva modalitat ampliada integra cobertures no només en l'àmbit sanitari, sinó que també ofereix indemnitzacions en cas de pèrdua, danys o robatori de l'equipatge, o en cas que el teu viatge pateixi alguna demora.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
  • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
  • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

  • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.