Cobertures d'una assegurança mèdica internacional per a estudiants

Que la salut no sigui un problema per treure el màxim partit de la teva estada a l'estranger.

Cada vegada són més els joves que viatgen durant llargues temporades a l'estranger per aprendre idiomes, per treballar o per estudiar amb una beca Erasmus. De fet, segons dades aportades per la Unió Europea corresponents a l'any 2017, al voltant de 40.000 estudiants universitaris espanyols hi van accedir per estudiar o bé per fer pràctiques; i la xifra continua en alça. 

A aquest número caldria sumar-hi el de tots els estudiants que es desplacen fora d'Espanya per fer cursos de durada més curta o per fer pràctiques en empreses estrangeres. 

La salut és el primer. Per això, és aconsellable que t'informis bé de la situació i el funcionament del sistema sanitari del país de destí abans del viatge i que contractis una assegurança mèdica internacional per a estudiants que inclogui les cobertures adequades per estar protegit. 

A la majoria de països no és requisit indispensable tenir una assegurança mèdica per accedir-hi. Però hi ha excepcions. Consulta tota la informació a la pàgina web del Ministeri d'Afers Exteriors, on es recomana als viatgers contractar assegurances mèdiques en els seus desplaçaments a l'estranger perquè estiguin protegits i coberts en cas de malaltia o accident durant la seva estada fora d'Espanya, incloent-hi l'evacuació amb avió medicalitzat.

Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

Cobertures bàsiques

Tenir una assegurança mèdica no evitarà que sorgeixi un contratemps o un imprevist, però si passa no farà un forat a la teva economia. Si estàs estudiant opcions per contractar una assegurança mèdica internacional per a estudiants, aquestes són algunes de les cobertures que et poden fer sortir d'un mal pas en cas de malaltia o accident fora d'Espanya: 

 • Despeses mèdiques, quirúrgiques, farmacèutiques i d'hospitalització. 
 • Consultes en atenció primària i especialitzada. 
 • Trasllats a l'hospital. 
 • Trasllats o repatriació de malalts. 
 • Enviament de medicaments. 
 • Servei de suport emocional telefònic o servei de traducció. 
 • Despeses odontològiques.

Si viatges a algun país dins la Unió Europea

Si viatges a Europa, pots sol·licitar la targeta sanitària europea per tenir cobertura mèdica a tots els països de la Unió. Tingues en compte que la TSE no et garanteix una atenció sanitària totalment gratuïta. En alguns casos, potser has d'abonar la quantitat en el moment, encara que més tard se't reemborsi. 

No oblidis que la TSE només et permetrà acudir a determinats centres concertats i, a més, no es fa càrrec de les despeses de repatriació, d'ambulància o dels trasllats del pacient al centre. 

Amb la Targeta Sanitària Europea, els espanyols tenim accés a la sanitat pública en les mateixes condicions que els nacionals dels països següents: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia i Suïssa.

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Si el teu destí està fora d'Europa

Fora de l'àmbit de la targeta sanitària europea, seria bo contractar assegurances de salut de viatge amb un capital assegurat per a despeses sanitàries d'alta quantia. 

Si te'n vas a estudiar als Estats Units, és recomanable contractar una assegurança mèdica que cobreixi tota la teva estada. Tingues en compte que una consulta mèdica costa més de 140 euros i una nit d'hospitalització pot rondar els 9.000 euros. 

Les cobertures més habituals són per malaltia, urgència, accident i repatriació. És important que comprovis bé les cobertures mínimes exigides pel centre on facis els estudis. 

Un altre aspecte que cal tenir en compte és el capital assegurat, que depèn del destí al qual vagis. Si viatges als Estats Units, país amb costos sanitaris més elevats, haurà de ser més alt que si, per exemple, ho fas a França, en què són inferiors. 

L'ideal és valorar totes les opcions i triar la que et protegeixi millor davant qualsevol tipus d'emergència que sorgeixi durant la teva estada a l'estranger. 

Sigui quin sigui el teu destí, i si ja tens contractada l'Assegurança BBVA Més Salut, pots afegir-hi el Complement Estudiants, que ofereix una cobertura mèdica en cas d'urgència o malaltia sobtada, repatriació, a més d'una cobertura específica per a estudiants amb indemnització de fins a 1.000 € per pèrdua de classes o de matrícula en cas d'accident o malaltia, el pagament d'un nou viatge en cas de repatriació i una assegurança d'accidents en cas de defunció o invalidesa permanent. 

El cost d'aquest complement són 40 € al mes per assegurat, per a Europa, o 70 € al mes per assegurat, per a la resta del món, que s'afegiran al rebut principal de la teva pòlissa. 

Si saps quina assegurança mèdica per a estudiants a l'estranger necessites, estàs llest per viatjar amb tota la tranquil·litat del món i gaudir de l'experiència al màxim.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

 • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
 • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
 • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

 • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.