Canviar d'assegurança d'un cotxe a un altre

Descobreix totes les claus que has de conèixer abans de canviar d'assegurança.
Avui dia, existeix una gamma tan àmplia d'assegurances de cotxe que de vegades resulta complicat triar el més adequat. Potser el que en un moment semblava l'opció més segura i econòmica, al final acaba per oferir unes cobertures incompletes que acaben suposant una despesa major. Si veus que la teva cobertura actual no és adequada i et planteges canviar l'assegurança d'un cotxe a un altre assegurança diferent, existeixen una sèrie de factors que has de tenir en compte. A continuació t'expliquem algunes de les claus que t'ajudaran a prendre la decisió per canviar o no d'assegurança.
Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

Quins són les assegurances de cotxe més habituals?

Existeixen dos tipus bàsics d'assegurances de cotxe: les assegurances a tercers i les assegurances a tot risc. Cadascun d'ells té diferents modalitats i complements que resulten en una oferta molt heterogènia. Les assegurances a tercers ofereixen les cobertures bàsiques obligatòries per llei, és a dir, són assegurances de responsabilitat civil que cobreixen els danys causats a l'altre vehicle i als seus ocupants, a més dels danys als passatgers del vehicle causant de l'accident. Tanmateix, les assegurances a tot risc inclouen també la protecció del propi vehicle assegurat i del seu conductor, independentment de si ha estat aquest el responsable de l'accident.

Com és lògic, quantes més cobertures ofereix una assegurança, major és també el seu preu, per la qual cosa una assegurança a tercers sol ser més barat que un a tot risc. No obstant això, existeix un altre factor que també afecta al preu de l'assegurança: la franquícia. Les assegurances amb franquícia són una opció molt popular ja que poden suposar un estalvi per al prenedor. En aquest tipus d'assegurança, el contractant es compromet a abonar una determinada quantia o percentatge de les despeses en cas de sinistre. A canvi, el preu de l'assegurança és inferior i, si el prenedor no es veu involucrat en massa accidents, l'estalvi és significatiu. Això fa que l'elecció d'assegurances amb franquícia sigui força habitual, especialment entre conductors amb major experiència.

Pot una assegurança a tercers comptar amb més cobertures?


Encara que les assegurances més habituals són les assegurances a tercers o a tot risc tradicionals, moltes asseguradores inclouen certes cobertures addicionals en les seves assegurances a tercers o creen modalitats intermèdies, com les assegurances a tercers ampliats. Tant l'Assegurança de cotxe BBVA i com l'Assegurança de moto BBVA, per exemple, inclouen l'assistència jurídica i l'assistència en viatge fins i tot en les modalitats més bàsiques d'assegurances a tercers.

Així mateix, és freqüent que les asseguradores ofereixin als assegurats la possibilitat d'afegir cobertures addicionals per dissenyar una assegurança a la seva mida. Algunes de les cobertures més comuns són l'assegurança d'accidents del conductor, l'assistència jurídica, l'assistència en viatge, la reparació de llunes i la protecció en cas de robatori o incendi. Per tant, en canviar la teva assegurança de cotxe a tercers pots optar per una opció ampliada o personalitzada que inclogui algunes d'aquestes cobertures.

M'interessa la cobertura d'accidents del conductor?

La cobertura d'accidents del conductor és una de les cobertures més sol·licitades pels usuaris. L'objectiu d'aquesta cobertura és protegir al conductor assegurat fins i tot si aquest és el culpable d'un sinistre, ja que aquesta prestació no està inclosa en les assegurances a tercers bàsics.

Les característiques concretes d'aquesta assegurança d'accidents poden variar considerablement d'una asseguradora a una altra. En general, aquesta cobertura garanteix una indemnització per danys físics permanents o per defunció, i també es fa càrrec de les despeses d'assistència sanitària i els trasllats urgents a l'hospital. En alguns casos, aquesta assegurança no només està vinculat al conductor, sinó també al seu vehicle, per la qual cosa pot assumir també despeses de reparació d'aquest últim.

El motiu pel qual aquesta cobertura resulta de gran utilitat és que a Espanya les despeses mèdiques associats a un accident de trànsit no estan coberts per la Seguretat Social , així que són l'asseguradora o, en cas de no tenir contractada aquesta cobertura, el mateix conductor qui s'han de fer responsables d'aquests. Per aquesta raó, si canviaràs d'assegurança és important que comprovis què inclou la cobertura del conductor i quins són les seves condicions concretes.

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

I l'assistència en l'assegurança de cotxe?

Altres cobertures estrella són l'assistència en carretera i l'assistència en viatge. Encara que sovint s'utilitzen aquests termes indistintament, l'assistència en carretera fa referència a l'ajuda destinada al vehicle i l'assistència en viatge és l'oferta als passatgers. Aquestes cobertures són de gran utilitat no només en cas d'accident, sinó també en cas d'avaria del vehicle.

L'assistència per al vehicle sol incloure tant la reparació in situ del vehicle, si per exemple es tracta d'una punxada, com el seu remolc o rescat en cas d'accidents o avaries més greus.

L'assistència per als passatgers proporciona a aquests un mitjà per tornar al seu domicili o continuar el seu viatge i, en funció del completa que sigui la cobertura, pot incloure també el seu allotjament o manutenció en un hotel. Així mateix, es té en compte dins aquesta cobertura l'assistència sanitària i el trasllat a l'hospital del conductor i els passatgers en cas de ser necessari.

Igual que succeeix amb un altre tipus de cobertures, les condicions específiques d'aquesta assistència poden ser molt diferents en funció de l'assegurança. No obstant això, aquestes prestacions poden ser un dels factors que has de considerar en canviar-te d'assegurança, ja que comptar amb elles pot treure't de més d'un dificultat.

En el Grup BBVA disposes de nombroses opcions per canviar d'una assegurança de cotxe a un altre diferent. No només tindràs l'assistència jurídica i l'assistència en viatge inclosa en totes les modalitats, sinó que a més podràs triar entre una àmplia gamma d'assegurances i diversos pack d'ampliació opcionals. Visita bbva.es i canvia d'assegurança avui mateix.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
  • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
  • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

  • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.