Què cobreix una assegurança de cotxe a tercers

Coneix les característiques d'aquesta modalitat d'assegurances i els elements més importants de la cobertura que proporciona

Avui dia, i segons la llei vigent a Espanya, és obligatori tenir una assegurança per poder circular amb un vehicle de motor, ja sigui un cotxe, una moto o una furgoneta. Per això, és necessari contractar com a mínim una assegurança de responsabilitat civil obligatòria o assegurança obligatòria per poder circular amb aquest tipus de vehicles i no incórrer en un delicte.

Trobar una bona assegurança de cotxe, que combini preu i cobertures, no és una tasca senzilla perquè les possibilitats i opcions de contractació que hi ha al mercat són gairebé infinites. Hi ha moltes companyies que t'ofereixen la possibilitat de contractar una assegurança de cotxe, i el preu de l'assegurança pot variar en funció de diferents característiques, tant del conductor com del mateix vehicle, així com de la cobertura que vulguis contractar, per la qual cosa pots triar des d'una modalitat més completa a tot risc fins a una assegurança més senzilla a tercers.

Bàner superior Assegurances BBVA Bàner superior Assegurances BBVA
Descobreix les Assegurances BBVA
El que més valores mereix la millor protecció.

En què consisteix una assegurança a tercers?

L'assegurança a tercers pot definir-se com la modalitat més bàsica d'una assegurança de cotxe sense deixar de complir el que estableix la llei, que obliga a assegurar el nostre vehicle amb la cobertura de responsabilitat civil obligatòria. Què significa això? Bàsicament, que si causes un accident la companyia asseguradora només es farà responsable dels danys ocasionats a altres persones i a altres vehicles, però no del que et passi a tu ni al teu cotxe (o el vehicle en qüestió). Al contrari, si ets víctima d'un accident causat per una altra persona, la seva assegurança a tercers et cobrirà els danys que t'hagi ocasionat tant a tu com al teu vehicle.

Tanmateix, això no implica haver de conformar-se amb això, sinó que és possible contractar una cobertura superior afegint garanties addicionals a l'assegurança obligatòria. Una de les més importants quan es parla d'una assegurança a tercers és la responsabilitat civil voluntària, que en la majoria dels casos ja ve inclosa.

Aquesta cobertura és vital perquè augmenta les garanties que cobreix l'assegurança obligatòria i, d'aquesta manera, en cas d'accident, assumeix els costos que sobrepassin els que cobreix l'assegurança de responsabilitat civil obligatòria fins a la quantia pactada en el contracte d'assegurança.

Però cobreix llavors el conductor i els ocupants?

El cert és que la competència entre les asseguradores fa que la cobertura bàsica de l'assegurança a tercers millori per poder atreure més clients. D'aquesta manera, una assegurança a tercers pot arribar a incloure un altre tipus de cobertures com ara responsabilitat civil de la càrrega, responsabilitat civil com a vianant o ciclista, defensa jurídica, assistència en viatge, tramitació de multes o fins i tot la ja esmentada assegurança del conductor. Això sí, l'oferta disponible en el mercat és molt variada i les cobertures d'una assegurança a tercers depenen de cada companyia. I serà el client qui, en funció de les seves necessitats, esculli l'assegurança que més li interessi.

Altres modalitats per assegurar el teu vehicle

Si l'assegurança a tercers et sembla massa bàsica i vols que sigui encara més completa, pots aconseguir-ho amb facilitat contractant una assegurança amb més cobertures. De fet, és força habitual contractar una assegurança a tercers ampliada, que, a més de l'essencial, també inclou garanties davant robatori, trencament de vidres o incendi, entre d'altres.

A més, pots anar encara més lluny i optar per altres modalitats encara més completes. La millor cobertura l'ofereix l'assegurança a tot risc, que pot ser amb franquícia o sense. La franquícia és una quantitat acordada com a límit en el contracte d'assegurança que haurà de ser abonada per l'assegurat en cas d'accident, mentre que si les reparacions o indemnitzacions superen aquesta quantia, la companyia pagarà la resta a partir d'aquesta quantitat.

No obstant això, a l'hora de contractar una assegurança cal tenir molt en compte diversos factors que en determinen el preu. Entre aquests, l'edat i experiència del conductor, la potència i el model del vehicle i l'ús que se'n farà. A més experiència i edat, menys preu; i just el contrari si considerem la potència del cotxe, atès que a més potència, més probabilitats de patir un accident i un preu superior. Pel que fa a l'ús, el preu pot ser superior si el vehicle s'utilitza habitualment o si se'n fa un ús professional.

Bàner central Assegurances BBVA Bàner central Assegurances BBVA
Coneix les nostres assegurances
I tria la que s'adapti més bé a les teves necessitats.

Assegura el teu cotxe o moto amb Assegurances BBVA

Les assegurances BBVA t'ofereixen diferents possibilitats perquè puguis assegurar el teu cotxe o moto. Si estàs pensant en una assegurança a tercers, tens l'opció d'accedir a l'assegurança bàsica, que a més inclou els serveis porta a porta amb un conductor professional que recollirà i lliurarà el vehicle al teu domicili per portar-lo al taller o a passar la ITV, així com l'assistència en viatge des del quilòmetre zero.

I si vols una assegurança a tercers més completa, pots beneficiar-te de l'assegurança a tercers amb vidres o de la modalitat de tercers amb vidres, robatori i incendi. Encara en vols més? Ja que l'Assegurança Tot Risc BBVA et dona una cobertura superior perquè augmenti també la teva tranquil·litat. Entra ara a bbva.es i comprova per tu mateix les condicions i els avantatges que t'ofereixen les assegurances BBVA per a cotxe i moto. A més, gràcies al simulador que trobaràs en el web, podràs calcular el preu que pagaràs de forma molt senzilla. Així de fàcil.

CTA Assegurances BBVA CTA Assegurances BBVA
Assegurances - També podria interessar-te Assegurances - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem les característiques d'una assegurança de renda vitalícia i quins són els seus avantatges.
  • Donada l'obligació de reparar danys que has causat a uns altres, una assegurança de responsabilitat civil pot ser necessària.
  • T'expliquem el seu funcionament, les seves claus i com pots identificar quina s'ajusta a les teves necessitats.
Assegurances - Eines Assegurances - Eines

Eines d'assegurances

  • Fes el teu propi exemple amb les teves actuals assegurances i descobreix quant podràs estalviar si decideixes incloure-les en el Pla EstarSeguro BBVA.