Què és una pòlissa de crèdit?

Són una alternativa perquè els autònoms i les pimes puguin afrontar necessitats puntuals de capital.

Pots pensar en les pòlisses de crèdit com en aquella guardiola que tens guardada per a casos d'emergència o moments en què necessites diners de forma urgent però no en disposes. En el fons, les pòlisses de crèdit s'assemblen als préstecs que concedeixen les entitats bancàries, encara que hi ha importants diferències que les fan instruments de finançament molt útils per a pimes i autònoms.

Dit això, concretem: una pòlissa de crèdit és un préstec que el banc ens concedeix i al capital del qual podem recórrer sempre que el necessitem. I aquesta n'és la clau, perquè encara que hàgim contractat una d'aquestes pòlisses, no tenim per què utilitzar el capital disponible si no ho considerem necessari.

Bàner superior simulador Bàner superior simulador
Troba el finançament que necessites
Calcula la quota del teu préstec de forma ràpida i senzilla.

Les diferències entre una pòlissa de crèdit i un préstec

Les pòlisses de crèdit obren una línia de finançament entre el client i el banc. D'aquesta manera, sempre tindrem una quantitat determinada de diners per utilitzar en moments puntuals. Per tant, en sol·licitar una d'aquestes pòlisses no rebem els diners que se'ns han concedit, sinó que se'ns hi obre accés per a quan vulguem utilitzar-los.

En canvi, quan es concedeix un préstec, el total del capital sol·licitat arriba directament al nostre compte. Independentment que gastem aquests diners o no, haurem de fer front a la devolució de tot el capital més els seus interessos.

Aquesta és una altra de les claus que val la pena destacar, ja que quan utilitzem una pòlissa de crèdit només paguem interessos pels diners que realment utilitzem, no pel total del crèdit que se'ns ha concedit.

Per exemple, imaginem que contractem una pòlissa de crèdit amb un límit de 20.000 €. Així, durant els primers mesos no necessitem tocar aquests diners però una emergència ens obliga a retirar-ne 5.000 €. A l'hora de tornar els diners, només pagarem interessos pels 5.000 € que retirem, no pel total de 20.000 €.

L'habitual és que les pòlisses de crèdit es contractin amb un any de venciment, després del qual el client pot optar per renovar-la o no.

Quan resulta útil una pòlissa de crèdit

En el dia a dia de les empreses hi ha moments en què es necessita recórrer a un capital del qual, per qualsevol motiu, no es disposa. Aquí és on entra en joc la pòlissa de crèdit en casos com, per exemple, el retard en el pagament d'un client els diners del qual ja teníem compromesos per a despeses pròpies del nostre propi negoci.

És, per tant, una solució per a aquelles tensions de tresoreria i circulant que es produeixen de tant en tant a qualsevol pime.

Tanmateix, l'ús de la pòlissa de crèdit no està recomanat per a despeses fixes o periòdiques que puguem programar i assumir d’una altra manera. Cal recordar que, al cap i a la fi, els diners als quals accedim són un préstec que comporta una sèrie de costos i interessos.

Bàner central simulador Bàner central simulador
Descobreix el simulador de préstecs de BBVA
Viatjar, comprar mobles nous o ampliar els teus estudis és més fàcil amb els préstecs en línia.

Costos de la pòlissa de crèdit

Els principals costos d'aquesta forma de finançament arriben en forma de comissions. Les més habituals són les següents, encara que algunes entitats poden incloure-les i d'altres no:

  • Comissió d'obertura: és un percentatge del total del crèdit que se sol·licita i no sol superar el 2%.
  • Comissió de revisió anual: només s'aplica en el cas que es renovi la pòlissa de crèdit, i el cost sol ser el mateix que el de la comissió d'obertura.
  • Comissió de disponibilitat: és un percentatge dels diners que no s'han utilitzat arribat el moment d'abonar els interessos del crèdit.
  • Comissió per saldo excedit: si superem el límit de crèdit que tenim concedit haurem de fer front al pagament d'interessos.

Al costat d'aquestes comissions, hi ha una altra sèrie de despeses relacionades amb la contractació d'una pòlissa d'assegurances; cal aclarir que, igual que les comissions, aquestes despeses depenen de l'entitat bancària amb què es contracta la pòlissa. Alguns exemples en aquest sentit són la comissió d'estudi o la comissió per cancel·lació anticipada.

Acabem explicant que una pòlissa de crèdit és un recurs molt apreciat per molts autònoms i pimes per resoldre problemes de liquiditat que no poden esperar. Una vegada concedida la pòlissa, els diners es poden obtenir de manera immediata sense necessitat de més tramitacions.

CTA calcula CTA calcula
Préstecs - També podria interessar-te Préstecs - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com funciona una reunificació de deutes, a més dels seus avantatges i inconvenients.
  • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
  • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

  • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
  • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.