Com funcionen els préstecs ICO

Finançament per a autònoms i empreses amb un interès competitiu i un termini de fins a 20 anys.

El funcionament dels préstecs ICO no és gaire diferent del dels préstecs "tradicionals" atorgats pels bancs. Tanmateix, a diferència d'aquests, aquesta forma de finançament implica tres parts: l'Institut de Crèdit Oficial, l'entitat de crèdit i el sol·licitant, que pot ser una pime, un autònom o fins i tot un organisme públic.

D'una banda, és l'ICO el que presta els diners i posa les condicions per accedir-hi; mentrestant, l'entitat de crèdit analitza la viabilitat del préstec, gestiona els diners prestats i assumeix el risc en cas d'impagament del client. Així, com en qualsevol altre préstec, és el receptor dels diners que ha de retornar-los en el termini de temps estipulat, juntament amb l'interès associat.

Bàner superior simulador Bàner superior simulador
Troba el finançament que necessites
Calcula la quota del teu préstec de forma ràpida i senzilla.

És, en resum, un sistema de mediació perquè pimes i autònoms accedeixin a una sèrie de línies de finançament, cadascuna amb les seves pròpies característiques. Actualment hi ha cinc d'aquestes línies:

 • ICO Empreses i Emprenedors: destinat principalment a autònoms i empreses que necessiten liquiditat o volen fer inversions productives dins del territori espanyol. En aquesta línia també es té en compte el finançament per a organismes públics i per a comunitats de propietaris.
 • ICO Garanties SGR/SAECA: una línia dirigida a autònoms, empreses i entitats públiques o privades que tenen l'aval d'una societat de garantia recíproca o de la societat anònima estatal de caució agrària.
 • ICO Crèdit Comercial: pensat per a autònoms i empreses que necessiten accedir a liquiditat a través de la bestreta del pagament de factures que tenen pendents de cobrament.
 • ICO Exportadors: centrat en autònoms i empreses que necessiten accedir a liquiditat a través de la bestreta del pagament de factures procedents d'activitats exportadores o finançar els costos previs de producció dels seus béns o serveis destinats al mercat estranger.
 • ICO Internacional: té dos trams, un per a autònoms, empreses i entitats públiques o privades que necessiten inversió o liquiditat; i un altre per a empreses espanyoles o estrangeres que volen finançar la compravenda de béns o serveis.

Amb aquestes eines de finançament es pretén fomentar la creació d'empreses per al seu desenvolupament tant dins d'Espanya com a l'exterior. Així, alguns exemples de conceptes finançables establerts per l'ICO són:

 • L'adquisició de turismes el cost dels quals no superi els 30.000 €.
 • Facilitar fins al 100% de liquiditat per a despeses de circulant.
 • Anticipar el pagament de factures a venciment no superior a 180 dies.
 • Adquisició d'empreses.
 • Creació d'empreses a l'estranger.
 • Cobrir costos de producció i elaboració de béns o serveis per exportar.
Bàner central simulador Bàner central simulador
Descobreix el simulador de préstecs de BBVA
Viatjar, comprar mobles nous o ampliar els teus estudis és més fàcil amb els préstecs en línia.

Límits de finançament i condicions dels préstecs ICO

El finançament màxim a què es pot optar i les seves condicions de devolució varien en funció de la línia escollida. Com norma a general, el capital màxim que concedeix l'ICO puja a 12,5 milions € i té un període màxim d'amortització de 20 anys. Tanmateix, la majoria dels préstecs que es concedeixen no superen els 25.000 € i estan destinats a projectes de pimes i micropimes.

Pel que fa a l'interès associat al préstec, pot tenir un tipus fix, amb cotització quinzenal, o variable: que comprèn un EURIBOR a 6 mesos més un diferencial.

 • En préstecs a un any se sumarà fins a un 2,3%.
 • En préstecs de dos a tres anys se suma un 4%.
 • En préstecs de 4 anys en endavant se suma un 4,3%.

Els préstecs ICO no tenen comissions d'obertura o estudi, però sí una comissió de cancel·lació en cas d'amortització anticipada.

Aquesta amortització pot ser d'1 a 10 anys, 12, 15 o 20 amb fins a 2 anys de carència si es finança inversió o inversió i liquiditat. I d'1 a 4 anys amb fins a 1 de carència si es finança únicament liquiditat.

Com sol·licitar un préstec ICO

Per sol·licitar un préstec ICO l'interessat ha d'acudir a una de les oficines de les entitats de crèdit associades a aquest sistema de finançament, entre les quals es troba BBVA, i presentar una proposta que s'ha de centrar, principalment, en aquestes dues claus:

 • Qui sol·licita el finançament i per a què el necessita.
 • Capacitat de pagament, solvència patrimonial i garanties addicionals, entre les quals hi ha l'avalador. En aquesta sol·licitud de diners, com en qualsevol altra, és una de les parts més importants de cara a aconseguir el finançament.

Per obtenir més informació sobre els préstecs ICO, pots visitar qualsevol oficina de BBVA.

CTA calcula CTA calcula
Préstecs - També podria interessar-te Préstecs - També podria interessar-te

També et podria interessar

 • T'expliquem com funciona una reunificació de deutes, a més dels seus avantatges i inconvenients.
 • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
 • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

 • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
 • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.