Préstec per a casament, com aconseguir-lo?

A Espanya gastem una mitjana d'entre 20.000 € i 30.000 € a organitzar un casament; desgranem per què i com finançar-lo.

Els préstecs per a casament són molt freqüents. Una cerimònia així és un esdeveniment únic i irrepetible, però ple de petits –i grans– detalls que poden elevar el seu cost fins a l'infinit i més enllà. Per això, a l'hora d'organitzar-lo és important saber tots els elements que integren el pressupost i les despeses finals. Hi ha parelles que no volen escatimar ni prescindir de detalls en el seu gran dia. Per a ells hi ha préstecs específics que facilitaran la difícil tasca d'organitzar un casament.

A l'hora de començar a planificar un casament, els nuvis es poden trobar amb diverses despeses que havien passat per alt que augmenten el pressupost inicial i donen com a resultat un sobrecost inesperat. Aquests diners de més que cal pagar poden aigualir l'alegria i l'eufòria dels que fan aquest gran pas. L'últim objectiu de l'enllaç és crear problemes i maldecaps que minvin les ganes de dir-se el “sí, vull”. Per a això hi ha els préstecs per a casaments.

Bàner superior simulador Bàner superior simulador
Troba el finançament que necessites
Calcula la quota del teu préstec de forma ràpida i senzilla.

Quins elements inclou el pressupost de despeses d'un casament?

El primer que ha de fer qualsevol parella que estigui començant a planificar el seu casament és preparar dos fons diferents. Un per a les despeses generals i un altre per als imprevistos que puguin sorgir. Encara que pugui semblar ser massa previngut, un esdeveniment d'aquesta envergadura sempre arriba amb sorpreses d'última hora. Per posar un exemple, si el lloc del banquet i la festa és a l'aire lliure, correm el perill que plogui... i contractar una carpa d'última hora no és gens barat. Despeses així són les que ha de cobrir el fons d'imprevistos. En tot casament, sigui civil o religiós, poden sorgir despeses de gestió imprevistes.

Si al final no sorgeix cap despesa addicional, podem utilitzar aquests diners de reserva per a les despeses previstes. I si ja estan cobertes, enhorabona! Una mica de diners extres sempre són benvinguts.

Pel que fa al fons de despeses generals, aquest inclou molts elements diferents entre els quals hi ha els següents:

  • Càtering: el banquet del casament suposa la partida pressupostària més gran dins el pressupost final de l'enllaç. Es calcula que de mitjana els nuvis espanyols gasten uns 15.000 € en donar de menjar i beure a 100 convidats.
  • Les invitacions: semblen un tema intranscendent, però és la carta de presentació del casament i han de reflectir l'estil dels nuvis i de la cerimònia. Si serà un casament de rigorosa etiqueta, una mica casual però elegant, a la platja, etc. El millor és encarregar-les a un professional i això costa diners.
  • Fotografies i vídeo: tenir un record amb qualitat professional d'aquest dia màgic no és gens barat. En el tema de fotografia de casaments hi ha molta oferta i convé dedicar una mica de temps a estudiar-la per triar el fotògraf i el pressupost més encertat.
  • El vestit de la parella: actualment els vestits de núvia s'han “democratitzat” i ja hi ha nombroses marques que han llançat una línia més assequible. Fins i tot així, un vestit de núvia no es caracteritza per ser barat. En menor mesura, el vestit del nuvi també suposa un desemborsament destacable.
  • La música i els extres: a tots ens agrada una música especial durant la cerimònia, un ball popular després o un bon DJ durant el banquet.

Com aconseguir un préstec per finançar el casament?

Malgrat que els últims estudis demostren una tendència a la baixa en el pressupost que es destina a un casament, les quantitats continuen sent difícils d'aportar d'un sol cop. Si aquest és el cas, tranquils. Les entitats financeres disposen de dos mecanismes per resoldre aquest problema.

El primer d'ells són els coneguts “comptes de casament”. En realitat es tracta de comptes corrents o comptes d'estalvi a l'ús, en què els convidats que ho vulguin poden ingressar diners a la parella i així ajudar-la a cobrir el pressupost. Si la idea és mantenir els diners durant un temps en el banc, el més intel·ligent seria decantar-se per un compte d'estalvi.

Bàner central simulador Bàner central simulador
Descobreix el simulador de préstecs de BBVA
Viatjar, comprar mobles nous o ampliar els teus estudis és més fàcil amb els préstecs en línia.

El segon mecanisme és sol·licitar un préstec per al casament. BBVA disposa d'un apartat de “casaments” dins el seu simulador de préstecs. Accedir-hi és molt senzill, només has de triar la quantitat del préstec entre un barem de 3.000 a 75.000 € i el temps per tornar-lo. Gràcies a aquest simulador en línia podràs veure les condicions del préstec sense cap tipus de compromís. Pel que fa a les restriccions per sol·licitar el préstec, n'hi hauria d'haver prou que la parella demostri la solvència necessària per poder tornar els diners més els interessos.

En cas de dubte addicional, sempre pots contactar amb BBVA per qualsevol dels seus canals, perquè t'ajudem amb totes les qüestions relacionades amb la sol·licitud i els termes d'un préstec per a casament.

CTA calcula CTA calcula
Préstecs - També podria interessar-te Préstecs - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com funciona una reunificació de deutes, a més dels seus avantatges i inconvenients.
  • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
  • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

  • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
  • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.