Minipréstecs: com funcionen i com contractar-los

Els minipréstecs estan pensats per cobrir les petites necessitats de diners que sorgeixin de manera puntual.

Els minipréstecs sorgeixen com una eina de pagament puntual molt útil per a aquells que han d'afrontar una despesa imprevista i no disposen de diners per fer-ho. En canvi, quan es pensa en els préstecs bancaris el normal és anar-se'n a grans quantitats de diners i a importants requisits i condicions d'accés. La compra d'un cotxe, la renovació de la llar...

Aquest tipus de minipréstecs cobreixen necessitats de petites quantitats de diners, normalment d'entre 100 i 1.000 €, i la seva tramitació és ràpida i no sol tenir grans requisits per al client. A aquests avantatges d'accés es contraposen els interessos d'aquest tipus de productes i les seves condicions de devolució. Repassem-ne en detall les característiques.

Bàner Superior Préstec Ràpid Bàner Superior Préstec Ràpid
Préstec Ràpid Sense Documents
Si no ets client, pots sol·licitar de 3.000€ a 20.000€ de manera 100% en línia.

Com es contracta un minipréstec

Aquests minipréstecs solen ser concedits per entitats de crèdit associades a bancs, no directament per aquests. Així, la forma més habitual de contractar-los és a través d'internet. Mitjançant un formulari senzill, normalment ens demanen les nostres dades personals com nom, cognoms i DNI, número de compte, etcètera.

A més, per demostrar que podem retornar el préstec, és habitual que ens demanin tant un extracte bancari que demostri l'estat dels nostres comptes com un justificant d'ingressos, aquest pot ser des d'una nòmina al rebut d'una pensió.

Existeixen productes, com el Préstec Ràpid de BBVA, que no requereixen documentació. Aquest tipus de préstec està pensat per a aquells que necessiten entre 3.000€ i 20.000€.

Una altra alternativa per aconseguir un minipréstec és adquirir una targeta de crèdit BBVA, amb la qual podràs ajornar les teves compres i pagar-les en diverses quotes (amb interessos), o fins i tot podràs traspassar efectiu de la teva targeta al teu compte, fins a l'import límit que tinguis concedit, i després tornar-lo en còmodes terminis juntament amb els interessos.

Interessos i el termini de devolució d'un minipréstec

Com en qualsevol altre préstec o crèdit que sol·licitem, els interessos associats a un minipréstec varien en funció de l'entitat de crèdit que els concedeix. Normalment es troben minipréstecs a partir de l'1% d'interès diari, encara que el preu final del préstec se sol indicar a venciment de 30 dies, com per exemple: cost de 500 € a 30 dies. Aquest tipus de préstecs tenen, per tant, interessos més elevats que els que s'acostumen a associar als préstecs "corrents" per quantitats més grans.

A més, a diferència dels préstecs regulars, el minipréstec s'ha de retornar de manera íntegra al cap de 30 dies, ja que, en cas de retard, entraran en funcionament els interessos de demora. No hi ha, per tant, possibilitat de fraccionar-ne el pagament.

Atès el seu interès i el seu ràpid venciment, aquesta forma de finançament només es recomana per a clients que hagin d'afrontar una despesa imprevista o una emergència i tinguin clar que seran capaços de tornar el capital demanat, més els corresponents interessos, en el termini d'un mes. Això sí, en tenir un interès tancat i un termini de devolució curt, el client sempre sap quin serà el cost exacte del seu préstec

Bàner Central Préstec Ràpid Bàner Central Préstec Ràpid
Vols un préstec?
Sol·licita-ho de manera ràpida i 100% en línia. Siguis o no client de BBVA.

Requisits d'un minipréstec

Un dels avantatges més interessants d'aquest tipus de finançament és que amb prou feines presenta requisits de concessió. A diferència dels préstecs regulars de quantitats més grans de diners, aquests petits préstecs no exigeixen al client presentar un aval; tampoc no és cal tenir nòmina, encara que sí una font d'ingressos que el sol·licitant pugui demostrar.

Com que les exigències per accedir a aquest tipus de préstecs són molt reduïdes, se solen atorgar el mateix dia que se sol·liciten i, en alguns casos, fins i tot passats amb prou feines uns minuts des que es fa la sol·licitud.

CTA Préstec Ràpid CTA Préstec Ràpid
Préstecs - També podria interessar-te Préstecs - També podria interessar-te

També et podria interessar

  • T'expliquem com funciona una reunificació de deutes, a més dels seus avantatges i inconvenients.
  • Una de les garanties més grans que té el banc per assegurar-se la devolució del préstec és la nòmina.
  • T'expliquem en què consisteixen els crèdits a l'instant i com se'n pot aconseguir un.
Préstecs - Eines Préstecs - Eines

Eines de préstecs

  • Calcula les condicions de finançament del préstec que necessites amb el nostre simulador i en només 3 minuts.
  • T'ajudem a calcular les condicions de finançament del teu proper cotxe amb el nostre simulador de préstecs especialitzat.