Quins són els plans de pensions més rendibles

Descobreix les claus per trobar el pla de pensions amb les millors condicions.

Cada vegada amb més antelació, els treballadors comencen a plantejar-se la necessitat de disposar d'un pla de previsió que els permeti continuar mantenint el mateix nivell de vida quan deixin de percebre ingressos pel seu treball. Per aquesta raó, moltes persones, cercant obtenir el màxim rendiment dels seus estalvis i aconseguir un interessant estalvi fiscal, inverteixen en plans de pensions. Gestió professional, diversificació o costos reduïts, juntament amb els avantatges fiscals de les aportacions, són alguns dels secrets de la popularitat d'aquests productes. A més, hi ha una àmplia gamma adequada per a tots els perfils d'inversió, des del més conservador fins al més decidit.

En aquest article t'expliquem quins són els plans de pensions més rendibles i t'oferim alguns consells per triar el més adequat segons les diferents necessitats dels estalviadors.

Bàner Superior Calcula Jubilació Bàner Superior Calcula Jubilació
Estalvia per a la teva jubilació
Calcula la seva millora amb les aportacions a un pla de pensions

Tipus de plans de pensions

Abans de poder identificar quins plans de pensions ofereixen una rendibilitat superior, és important conèixer els diferents tipus de plans pensions que hi ha. Una de les formes de classificar aquests plans és tenint en compte el tipus d'actius en què inverteixen:

 • Plans de renda fixa: aquests plans inverteixen en actius de renda fixa, de governs o corporativa. Encara que hi ha renda fixa d'alt risc, en general són actius menys volàtils que, per exemple, la renda variable. Aquest risc més baix comporta una rendibilitat potencial inferior. Per aquesta raó, són els més recomanats per a inversors amb un perfil conservador.
 • Plans garantits: els plans de pensions garantits ofereixen a venciment un percentatge del capital invertit, normalment del 100% o proper al 100%. Ofereixen, a més, una rendibilitat addicional potencial que sol dependre del comportament d'altres actius, com ara índexs borsaris o accions. Estan enfocats a clients molt conservadors.
 • Plans de renda variable : aquest tipus de plans de pensions inverteixen els fons en actius de renda variable, principalment accions. Ofereixen una rendibilitat potencial superior que els plans de renda fixa, però també comporten un risc més elevat, per la qual cosa se solen recomanar a inversors amb un perfil més decidit.
 • Plans mixtos: combinen actius de renda fixa i de renda variable en un determinat percentatge, que moltes vegades és flexible. Per exemple, un fons que inverteixi entre el 25% i el 50% del seu patrimoni en renda variable. Es deixa aquest marge d'oscil·lació perquè els gestors adaptin el pes d'aquests actius a la situació de mercat

Què és la rendibilitat d'un pla de pensions i de què depèn?

La rendibilitat d'un pla de pensions és una mesura del benefici (expressat en percentatge) que obté l'aportant després d'invertir durant un termini de temps determinat una quantitat de diners específica. És important tenir en compte que els plans de pensions no abonen una rendibilitat periòdica, com sí que ho fa, per exemple, un dipòsit. Són productes de capitalització en què la rendibilitat es deriva de la revaloració del valor de les participacions. Com s'ha comentat, la rendibilitat associada a un pla de pensions depèn del tipus de pla de què es tracti.

Recomanacions a l'hora de triar un pla de pensions

Si busques trobar els plans de pensions més rendibles, el més important que has de saber és que no existeix un pla perfecte per a tota mena d'estalviadors, sinó que el pla més adequat per a cada persona depèn molt del seu perfil d'inversor i de l'horitzó temporal. Per això, a l'hora de triar un pla de pensions, és convenient tenir en compte els factors següents:

 • El perfil d'inversor: hi ha una gran varietat de perfils d'inversors: uns tenen una tolerància al risc més elevada, mentre que d'altres són una mica més conservadors. Per aquesta raó, com més gran és la tolerància al risc, més elevada és la rendibilitat potencial que pot obtenir-se mitjançant plans mixtos o de renda variable.
 • Horitzó temporal: els experts recomanen triar el nivell de risc en funció de la proximitat de la data de jubilació. D'aquesta manera, els estalviadors joves poden buscar plans de pensions més arriscats que les persones de més edat, ja que tenen més temps per recuperar-se de possibles pèrdues.
Bàner Central Pla de pensions Bàner Central Pla de pensions
Plans de pensions adaptats a les teves necessitats
Coneix les diferents opcions que t'oferim

En resum, no es tracta de cercar el pla de pensions més rendible, sinó el pla de pensions que millor rendibilitat potencial ofereixi ajustada al risc que podem i hem d'assumir.

En definitiva, trobar el pla de pensions més rendible pot ser una tasca exhaustiva que requereixi esbrinar on es troba l'equilibri perfecte entre risc i rendibilitat. A BBVA sabem que no tots els estalviadors són iguals, i per això oferim una gran varietat de plans de pensions que s'adapten a tota mena de perfils i edats. Visita bbva.es o acosta't a qualsevol de les nostres sucursals per obtenir més informació sobre els nostres plans de pensions.

CTA Simulador pensions CTA Simulador pensions
Plans de pensions - També et podria interessar Plans de pensions - També et podria interessar

També et podria interessar

 • Aquests són els canvis que s'han fet el 2018 en relació amb les pensions i la quantitat màxima per gaudir durant la jubilació.
 • Aquests són els càlculs que has de fer per obtenir la prestació de la pensió que rebràs després de jubilar-te.
 • Diversos factors poden afectar a la retenció de l'IRPF de les pensions de jubilació. Descobreix el teu percentatge.
Plans de pensions - Eines Plans de pensions - Eines

Eines de plans de pensions

 • Quin seria l'import de la teva pensió pública quan et jubilis? Descobreix-ho en tres passos molt senzills.
 • Troba el pla de pensions que millor s'adapti a les teves necessitats d'estalvi i comença a planificar el teu futur.
 • El nostre comparador et permetrà conèixer les característiques de tots els nostres plans i triar el que millor s'adapti a tu.
 • Amb el nostre simulador podràs conèixer la prestació final que rebràs una vegada et jubilis.
 • Vols saber quant podries estalviar-te en la declaració de la renda aportant a un pla de pensions?